Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

4 maart 2017 13:15

Zandbergen, S.

Kon. HFC JO17-1  - Vrsch JO17-1 4-2

In deze wedstrijd tegen de koploper mochten verliespunten ingecalculeerd worden en zou elk winstpunt een bonuspunt betekenen. En na een uitstekende eerste helft leek het er zelfs op dat de wedstrijd inderdaad bonuspunten konden opleveren. Met een 0-1 voorsprong ging namelijk de rust in.

Vrsch begon in de volgende opstelling; in het doel Denzel; Ronan, Daan, Cornee en Marcin; Viktor, Wouter, Nawfal, Gill; Rick en Berkay. Eigenlijk zou Jesper als linkerverdediger in de basis beginnen maar een opkomende hamstring hield hem aan de kant. En het begon veelbelovend.

Al in de 2e minuut werd Rick op links op avontuur gestuurd. Na enkele goede bewegingen ko n hij alleen op de keeper afgaan die met zijn voet redding kon brengen waarna de hoekschop niets opleverde. Balverlies op eigen helft leverde net zo’n mogelijkheid voor HFC op maar ook Denzel liet zich niet verschalken en ook hij kon met een voetje een doelpunt voorkomen. Dan, nog voor er een kwartier was gespeeld een vrije trap vanaf de linkerkant. Berkay wurmde zich tussen enkele verdedigers richting bal en zag dat zijn kopbal net uit de hoek werd getikt door de attente keeper en ook deze corner leverde geen resultaat op. Dat gebeurde wel in de 25e minuut. Vanuit het middenveld werd Berkay, die constant drie of vier verdedigers om zich heen had, aangespeeld. In een moeilijke positie speelde hij zich op een onmogelijke manier toch vrij en schoot van enkele meters hard binnen. Een verdediger van HFC verwerkte de bal met zijn hand tot hoekschop en daar zijn regels voor. De speler kreeg rood en Wouter verzilverde de strafschop, 0-1. Op dat moment zeker niet onverdiend. Hoewel het tiental van HFC hard werkte en ook nog enkele kansen creëerde ging de rust met deze 0-1 stand in.

Het is voor te stellen hoe het in de kleedkamer van HFC er aan toe is gegaan. “Jongens, wij zijn de koplopers en al zijn we met z’n tienen we gaan er voor . . . .?” En dan met wellicht enkele krachttermen.

En inderdaad, de negen veldspelers deden de uit het veld gestuurde tiende veldspeler totaal vergeten. Er werd door he voor iedere meter geknokt en waar Vrsch in de eerste helft vroeg druk zette, lieten ze zich nu op eigen helft terug dringen. Eigenlijk geheel tegen de instructies in. In deze eerste minuten de grootste mogelijkheid voor Gill nadat de keeper bij het wegtrappen van de bal finaal miste. Gill schrok zo van deze unieke kans dat hij gewoon vergat om te scoren. Eén minuut later vroeg Marcin om een wissel en kwam Martijn van JO17-2 hem vervangen. En die merkte direct dat het in deze wedstrijden gewoon allemaal wat sneller ging. Bovendien kreeg hij ook nog eens de snelste man van HFC tegenover zich.

In de 20e minuut kwam Mo in het veld voor Gill en twee minuten later werd de voorsprong teniet gedaan. Een snelle uitbraak op rechts op die snelle rechterspits van HFC, een haarscherpe voorzet die in het centrum door de Vrsch verdedigers werd gemist maar niet door de linkerspits die snoeihard en onhoudbaar voor Denzel de 1-1 liet aantekenen.

Deze stand zou dan mogelijk toch een bonuspunt opleveren maar er was nog geloof in eigen kunnen. Rick werd op links weer eens weg gestuurd. Hierbij werd hij geblokkeerd door een HFC-verdediger wat de scheidsrechter ontging en uit deze overname volgde weer een pass op die snelle spits, een voorzet en nu was de stuiterkopbal voor Denzel te veel en stond het 3-1. Gelopen koers dus voor HFC. Hierna druk van Vrsch waarbij HFC de bal terug speelde op de keeper, Berkay in de buurt was en de scheidsrechter niet voor een overtreding floot omdat de keeper de bal met zijn handen stopte.

Toch was er nog een kleine hoop want uit een vrije trap van Cornee richting de 16-meter was het toch weer Berkay die de bal in het doel wist te werken, 3-2. Vanaf de aftrap werd ter hoogte van de 16-meterlijn een overtreding door HFC gemaakt. Denzel zou de vrije trap nemen. Een speler van HFC bleef voor de bal staan, Denzel schoot de bal geïrriteerd en zonder te kijken weg, precies in de voeten van een HFC-speler. Die zag een Leeg doel en een terug lopende Denzel. Zijn schot caramboleerde via de rug van Daan met een boog over Denzel toch in het doel, 4-2.

Einde verhaal, geen bonuspunten maar het goede gevoel dat we de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet kunnen zien. Er zit werklust in het team, er worden minder  acties ondernomen die gedoemd zijn te mislukken en ook conditioneel zit het goed. Alleen niet alleen in één helft vroeg druk zetten maar een hele wedstrijd. Daarvoor hebben jullie de conditie, daarvoor zijn de trainingen en daarom gaan jullie vanaf nu gewoon weer punten pakken.