Tomeloze inzet Vrsch JO17-1 betaalt zich uit met 2-1 overwinning OP AFC

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

10 december 2016 14:00

Lyesen, D.A.

Vriendenschaar JO17-1 AFC JO17-2

Uit werd het in Amsterdam een verdiend 1-1 gelijkspel tegen het team waarin de zonen van o.a. Ruud Gullit en Patrick Kluivert spelen. Vanmiddag, in de thuiswedstrijd bij gastheer MEC in Maurik was Ruudje wel aanwezig. Patrick had een extra training bij Paris St. Germain ingelast en had zich afgemeld om naar zijn zoon te komen kijken op het nieuwe sportcomplex van Maurik.

Het was van tevoren al aangegeven. Her zou een wedstrijd worden van inzet versus techniek. Knokken voor de punten tegen een inderdaad jong en  technisch sterk spelend elftal. Toch was de eerste kans voor Vrsch. Een vlammend schot van Nawfal werd door keeper Gentenaar, inderdaad de zoon van, ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Die leverde uiteindelijk niets op. Hierna golfde het spel op en neer. Geen uitgespeelde kansen voor zowel Vrsch als voor AFC. Toch kwam AFC op voorsprong. Na een kwartier spelen een hoekschop voor AFC. De afgeslagen bal belande in de tweede lijn. Een laag schot en Denzel mocht alleen maar de bal uit het doel richting de middenstip schieten, 0-1. Een tegenvaller voor de Blauw-Zwarten. Nog geen vijf minuten later kreeg AFC door de goed leidende scheidsrechter Leysen uit Monnickendam een vrije trap toegewezen. Met een schitterende reflex verwerkte Denzel deze bal uit de bovenhoek tot hoekschop die niets opleverde. Na 25 minuten een prima aanval van Vrsch. Berkay werd door Cornee vanuit het centrum aangespeeld, die speelde door op Rick. Zijn pass op Wouter was op maat maar zijn schot belandde in het zijnet. Maar vijf minuten later was het wel raak. Weer een aanval opgebouwd vanuit het centrum van de Vrsch verdediging op Berkay. Die verliest in eerste instantie de bal, verovert deze terug en zijn schot slaat als een bom binnen achter de verbaasde keeper Gentenaar, 1-1. Het gaat lijken op de eerste wedstrijd in Amsterdam.

Ondanks dat AFC sterker wordt en Vrsch tot verdedigen veroordeelt vallen er voor de rust geen doelpunten meer. Dit mede doordat Denzel toch weer enkele fraaie reddingen op zijn lijstje kan bijschrijven. Rusten dus met 1-1.

De trainer van AFC wil in de tweede helft snel orde op zaken stellen, een goal forceren en de wedstrijd daarna op techniek uitspelen. Zij willen de goede serie van vier goede wedstrijden, namelijk drie wedstrijden gewonnen en een keer gelijk gespeeld, voortzetten.

Vrsch wordt in een verdedigende rolgedwongen. Keihard werken en met sporadische aanvallen het AFC  moeilijk maken. Nog voor er tien minuten zijn gespeeld een aanval van Vrsch waarbij de bal, naar wie anders dan, naar Berkay wordt gespeeld. Die verspeelt de bal maar knokt zich terug. De AFC-verdediger maakt een fout waarna de slimme Berkay de bal oppikt en buiten bereik van keeper Gentenaar de bal in het doel prikt, 2-1. Een heerlijke goal en de opdracht voor AFC om daar wat tegenover te stellen. De AFC-trainer schreeuwt en stuurt zijn elftal maar òf de Vrsch verdediging stopt de aanval af, òf keeper Denzel voorkomt erger. Inderdaad, in deze fase van de wedstrijd groeit Denzel uit richting “man of the match”. Maar ook Wouter op rechts en Rick, overal in de aanval, werken zich de longen uit het lijf. De wissels moeten er tenslotte voor zorgen dat de voorsprong wordt behouden. Gill komt de plaats innemen van Nawfal en Marcin komt Sander vervangen. Met nog zo’n kleine tien minuten te gaan krijgt de moegestreden Rick een publiekswissel en moet Mo mee helpen de voorsprong  over de streep te halen. De trainer van AFC is laaiend wanneer na bijna 44 minuten de scheidsrechter voor het einde affluit. Zijn jongens waren voor de volle winst gekomen en zo’n nederlaag voor de winterstop komt erg hard aan. Bij Vrsch waren de jongens, met name. Wouter, die nog twee kansen op 3-1 kreeg en Berkay helemaal kapot maar met zo'n gevoel en een 2-1 overwinning is de zaterdagavond best door te komen.

Roger Waroux, Chris Kilian en Henk van Asten, de trainers van dit team, hadden zo'n beetje hetzelfde gevoel. Een heerlijke overwinning op de verjaardag van Henk van Asten was een fraai geschenk en dat net voor de winterstop. Vrolijke gezichten in het Blauw Zwarte kamp. Minder vrolijk natuurlijk bij de Amsterdammers. Daarom een nuttige overwinning, zeker gelet op de overige uitslagen. Vrsch JO17-1 is voorlopig even een stuk verwijderd van de gevarenzone en heeft nu weer aansluiting met de middenmoot.