Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

3 december 2016 12:30

Botman, R.

Roda ’23  JO17-1  -  Vriendenschaar JO17-1  3-2

Vandaag dus, op speciaal verzoek van Vriendenschaar, spelen op echt gras. Roda ’23 wilde daarin gelukkig meegaan en had voor deze wedstrijd veld 7 in de aanbieding. Helemaal achterin op het complex, zo’n 300 meter verwijderd van het clubhuis en met een mooie sloot naast het veld. Gelukkig trok de scheidsrechter wat tijd bij wegens ballen in de sloot maar het was echt landelijk voetballen.

Het bleek al snel dat de laatste linie van Vrsch het het zwaarst te verduren zou krijgen. Een razendsnelle spits met een goede beweging en een grote versnelling. Het noopte Roger om daar Ronan aan op te offeren. En die kreeg het uitermate moeilijk. Het was uit een hoekschop voor Roda dat de eerste goal viel te noteren.

De bal werd kort voor het doel gespeeld, de eerste Rodaspeler liet de bal door lopen en de tweede passeerde Denzel simpel, 1-0. Het zou een superzware pot gaan worden. Hierna nog een drietal 100% scoringsmogelijkheden voor de Groenen maar of Denzel wist scoren te voorkomen of de bal werd door Roda knullig naast geschoten.  De eerste goede mogelijkheid voor Vrsch eigenlijk pas in de 26 minuut. Gill wordt op rechts diep aangespeeld en zijn voorzet gaat zo maar richting doel van Roda waar de bal via de binnenkant van de lat weer het veld in komt. Eén minuut later is het wel raak. Uit een vrije trap is het Berkay die de bal fraai over de muur krult, precies in de bovenhoek, 1-1.  Even later een mooie omhaal van Viktor maar de keeper is nu wel attent. Dan vijf minuten voor rust een snelle counter van Roda. Ronan kan spits nummer 9 nauwelijks afstoppen. Zijn terug getrokken voorzet van de achterlijn wordt fraai binnen geschoten maar een andere Roda-speler is ook mee gelopen, staat in de baan van het schot, hindert daardoor de keeper waarop de scheidsrechter de goal afkeurt. Wanneer Gill dan in de laatste speelminuut, door niet goed uitverdedigen van Roda, een superkans krijgt maar deze verprutst, gaan we rusten met een 1-1 stand.

Na de thee gaat Daan douchen en komt Jesper hem vervangen. Iedereen is er van overtuigd dat het kan. Een puntje of misschien wel . . . . . Maar de realiteit is anders. Krijgt Berkay al in de tweede minuut weer een vrije trap op een gunstige plaats te nemen maar gaat de bal net over. Het is uit dezelfde aanval vanaf de aftrap dat Roda weer die snelle spits in stelling brengt. Ook nu is de terug getrokken voorzet op maat en wordt er simpel gescoord, 2-1.

Er komt iets over het elftal waardoor er ineens wat meer ‘schwung’ in het elftal lijkt te komen. Er volgen wat aanvallen waaruit kansen voor Rick en Wouter volgen maar ook de Roda-keeper staat er niet om vogels te spotten. Ook Denzel kan zich weer onderscheiden door fabuleuze reddingen op counters van de Road voorwaartsen. Dan rond minuut 20. Vriendenschaar krijgt bijna op de middellijn een vrije trap te nemen. Iedereen in de aanslag om de bal een goed vervolg te geven richting gelijkmaker. Helaas, de vrije trap bereikt alleen de keeper die razendsnel zijn voorhoede in stelling brengt, drie tegen twee, voorzet, hangen, 3-1. Hierna kan Denzel erger voorkomen wanneer een vrije trap door hem geweldig uit de bovenhoek wordt weg gewerkt. Met nog een kleine tien minuten te gaan een opleving. Berkay wordt net buiten de 16-meter aangespeeld en zijn volley richting Roda-doel slaat via binnenkant paal zo maar binnen, 3-2. Alles is nog mogelijk.

Dus niet. Het is bekend dat in zo’n situatie alles op een vertraagde opname lijkt. Bal in de sloot. Rustig de ingooi nemen. Het hoort er allemaal bij. Zodoende een kleine 3-2 nederlaag waar een punt zeker tot de mogelijkheden had behoord.

Spelers keihard gewerkt, misschien in het veld elkaar wat meer coachen en zeker ook wat  zorgvuldiger omgaan met vrije trappen. Dan moet het lukken om in komende wedstrijden punten te pakken.