Vriendenschaar JO17-1 komt niet verder dan een gelijkspel tegen Bennekom.

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

26 november 2016 14:00

Overbeek, J.A.R. van

Vriendenschaar JO17-1 – Bennekom JO17-1  1-1

Moet je nu tevreden zijn met dit 1-1 gelijke spel of had een van beide teams aanspraak op de overwinning kunnen maken. In de eerste helft was Bennekom sterker. In de twee helft was Vrsch de bovenliggende partij. De neutrale toeschouwer heeft echter een leuke, snelle wedstrijd gezien met helaas weinig spectaculaire momenten voor de goal.

Vrsch begon met het volgende elftal: Denzel, Ronan, Daan, Cornee, Marcin; Mark, Viktor, Wouter; Gill, Berkay en Rick. In de tweede helft kwamen Nawfal (voor Gill), Sander (voor Daan) en Mo (voor Viktor) het elftal completeren. Jesper, van die mooie goals vorige week, kon helaas niet aanwezig zijn. Die moest een nieuwe school gaam bezoeken.

Spelmoment uit de wedstrijd tegen Bennekom.

Vanaf de aftrap een optisch overwicht voor Bennekom dat in hun aanvoerder, op de tien spelend, een prima spelverdeler in huis had. Hij zette goed de vleugelspelers aan het werk en bezorgde Marcin op links, die overigens een prima wedstrijd speelde, en Ronan op rechts behoorlijk veel werk. Toch was de eerste goede mogelijkheid voor Vrsch. Van uit een afgeslagen aanval van Bennekom werd de bal diep gespeeld op de weg sprintende Berkay. Gill, die was mee opgekomen werd door Berkay bediend. Helaas kon Gill de bal niet goed controleren en was de kans op slag geen kans meer. Minuten later een aanval over de linkerflank waarbij Rick op de zijn bekende manier door de verdediging slalomde. Hij sloot af met een schot dat door de keeper maar net over de doellat kon worden getikt. Hierna een fraaie actie van Denzel. Uit een snelle aanval van Bennekom werd van dichtbij de bal ingeschoten maar met een geweldige reflex door Denzel over het doel gewerkt. In de 19e minuut weer een actie van Rick over links. Binnen de 16-meter werd hij echter tegen de grond gewerkt waarop Wouter de toegekende strafschop feilloos benutte, 1-0.

De vreugde over dit doelpunt duurde maar kort want uit een snelle aanval van Bennekom over links volgde een voorzet ‘over de hele’. Achterin bij Vrsch kopten ze onder de bal door waarop de rechtervleugelspits een vrije schietkans kreeg en deze met een laag schot maximaal benutte, 1-1. Hier is het weer. Probeer steeds achterin de organisatie goed te houden. Zoiets mag eigenlijk niet gebeuren maar hoort natuurlijk wel bij voetbal. Voor de rust alleen nog een schietkans voor Gill waarbij de bal een prooi voor de keeper werd en een domme actie van Denzel, die een aanvaller uit wilde spelen, hierbij in botsing kwam en een leeg doel achter liet. Gelukkig werd de bal nog weg gewerkt en kon verzorger Henk van Asten weer even in actie komen. Hierna floot de stoïcijns fluitende scheidsrechter voor de rust.

De tweede helft had achteraf gezien misschien niet eens gespeeld hoeven te worden. In deze tweede helft meer druk van Vrsch dat evenals Bennekom geen echt uitgespeelde kansen wist te creëren. Met nog een klein kwartier te gaan was er wat oorlog in de 16-meter voor het doel van Bennekom maar de Rood-Witten wisten daar goed uit te komen