Eindspurt Vriendenschaar JO17-01 in laatste 7 minuten leidt tot ruime overwinning

DVV JO17-1

1 - 4

Vriendenschaar JO17-1

31'
42'
73'
76'
78'

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

12 november 2016 12:45

Doeve, A.M.

DVV (Duiven) JO17-1  - Vriendenschaar JO17-01  1-4

Het was toch met geen  goed gevoel dat de uitwedstrijd naar Duiven, onder de rook van Arnhem, werd aangevangen. Spits en topscorer van het elftal Berkay was gestoken door mogelijk een tijgermug en kreeg van de dokter niet alleen een antibiotica kuur maar ook een verbod om te spelen. Gelukkig kan Berkay daar goed mee omgaan dus enige improvisatie voorin was geboden. Rick een zwervende rol in de spits, Gill en Nawfal op de vleugels, Mo daarachter en daar weer achter de rest van het team met een verdedigende rol voor Wouter.

Het begin was aftasten. Ook bij DVV was de intentie “winnen” want beide elftallen staan in de onderste regionen en behaalde wedstrijdpunten tellen in zo’n wedstrijd dubbel. De eerste gevaarlijke actie kwam pas in de 13e minuut. Rick was in dit geval de onruststoker in de defensie van DVV. Op de voor hem karakteristieke wijze slalomde hij door de verdediging van DVV, gaf een sublieme pass op de scherp staande Gill, die dan ook prompt scoorde. Maar zoals menige clubgrensrechter het doet; in geval van twijfel altijd vlaggen. Het doelpunt werd dan ook onterecht afgekeurd. Punt voor de tegenstanders.

Een van de vele aanvallen van Vrsch die stranden in schoonheid.

Het was op het middenveld dat de wedstrijd zich voornamelijk afspeelde. De keepers kjwamen nauwelijks in het stuk voor. Dan in de 23e minuut een prima aanvallende actie van linkervleugelverdediger Marcin. Via een pass op Nawfal werd Rick in stelling gebracht. Zijn schot ging echter rakelings over. Even later had een kopbal van Mo uit een vrije trap van Wouter een doelpunt moeten opleveren. Maar dat doelpunt viel aan de andere kant. Vrsch zette een aanval op maar helaas kwam een pass via de scheidsrechter in DVV bezit. Een dieptepass volgde. De Vrsch defensie was even de kluts kwijt waar DVV handig gebruik van maakt en de 1-0 op het scorebord (bij veld 7) zette. Eigenlijk tegen de verhouding maar ook kadootjes tellen.  Tot aan de rust nog een 2-tal mogelijkheden voor Gill maar met een 1-0 achterstand ging de rust in.

Vrsch in de aanval maar de bal te hard naar voren geschoten zodat die een prooi voor de keeper wordt.

Een duidelijk gesprek in de kleedkamer had tot gevolg dat Mo achterbleef, Wouter een linie naar voren werd gedirigeerd en Jesper (gouden wissel) in het veld kwam. Dit had direct resultaat. De eerste aanvallende actie, met een hoofdrol voor Wouter, leverde direct een hoekschop op. Uit deze hoekschop een reële kopkans voor Wouter, ware het niet dat hij door een forse duw in zijn rug die actie niet kon uitvoeren. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnen geschoten, 1-1.

En weer ging de wedstrijd zich op het middenveld afspelen. Er volgden aan beide kanten wissels. Onder andere Daan, die na zes weken afwezigheid weer zijn opwachting kon maken. De druk door Vrsch werd opgevoerd en DVV moest alles uit de kast halen om een achterstand te voorkomen. Vanaf de kant van DVV werd met name de scheidsrechter onder vuur genomen. De coach werd achter de lijn gestuurd en even werd zelfs de wedstrijd gestaakt omdat hij weigerde te vertrekken. Geen goede zaak, zeker niet bij het jeugdvoetbal. Pas na een half uur een echt gevaarlijke actie. Deze keer van DVV. Na een afgeslagen aanval van Vrsch volgde over links een counter van DVV. Het goede schot ging gelukkig rakelings over.

Dan in de 33e minuut een actie over de rechterflank van Vrsch. Wouter wordt diep gestuurd. De verdediger speelt de bal over de zijlijn. De snelle inworp van Wouter bereikt Jesper die de bal uitstekend controleert, zijn man uitspeelt en in de korte hoek, hoog in het dak van het doel binnen schiet, 1-2. En met nog 7 minuten te gaan een geweldige opsteker. DVV is het even helemaal kwijt, zeker als Rick aanzet voor zo’n befaamde solo-actie. Aan het einde daarvan volgt een pass op weer Jesper die eerst weer zijn man uit speelt en met links uithaalt. De bal draait voorbij de keeper en slaat via de binnenkant van de paal als een bom binnen, 1-3. Opa Willem, altijd aanwezig heeft visite en mist het mooiste van zijn kleinzoon. En . . .  de koek is nog niet op. Twee minuten later krijgt Vrsch een vrije trap te nemen. Wouter plaatst op Mark. Die zet Jesper aan het werk die weer terug legt op Viktor. Zijn uithaal in de verste hoek is een plaatje. En weer kan de DVV-keeper, die overigens een uitstekende wedstrijd heeft staan keepen, de bal uit het net halen.

Het venijn in deze wedstrijd zat inderdaad in de staart. Spelers tevreden, staf tevreden en zeker alle supporters die zijn mee gegaan meer dan tevreden. Een goede wedstrijd met een verrassend slot, resulterend in een keurige 1-4 uit overwinning.