Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

5 november 2016 14:00

Gils, R. v.

Vriendenschaar JO17-1 – De Meern JO17-1  3-5

Het begon veelbelovend deze wedstrijd tegen streekgenoot De Meern. Op rechts werd Berkay weg gestuurd. Er kwam een overtreding aan te pas om hem de weg richting doel af te snijden en de toegekende vrije trap nam hij zelf. Zijn schot richting korte hoek was zuiver geplaatst en na één minuut en 50 seconden stond het 1-0.

Dit was slechts van korte duur want voor er vier minuten waren verstreken stonden de teams weer op gelijke hoogte. Vanuit een aanval over de rechterkant van De Meern werd de bal goed voorgetrokken en laag binnen geschoten. Het zag er allemaal veelbelovend uit. Althans, naar later bleek, voor De Meern.

Want oranjehemden roken bloed. Sneden door de linies van Vrsch heen als een mes door de warme boter. Het elftal raakte volledig de kluts kwijt. Na 12 minuten werd nog ternauwernood een doelpunt voorkomen na misgrijpen achterin en een perfecte redding van Denzel. Maar drie minuten later was het wel raak. Een snelle aanval weer over de rechterflank. Een strakke voorzet ‘over de hele’ naar de linkerspits die snoeihard kon scoren, 1-2.  Er stond wat te gebeuren.

Na bijna een halfuur voetballen door De Meern en ploeteren door Vrsch weer een hachelijke situatie. Een vrije trap vanaf weer rechts werd door Denzel goed weg gestompt. Uit de rebound schoot De Meern op de lat. Daarna weer een laag schot dat van de doellijn werd weg gewerkt. Het was uitstel van executie. Want enkele minuten later viel toch de 1-3. Een snelle counter na een afgeslagen aanval van Vrsch werd feilloos uitgevoerd en afgerond, 1-3. Na dit doelpunt trapte een De Meern-speler de hoekvlag kapot. Nadat aanvoerder Berkay daarvan bij de aftrap mededeling van deed bij de scheidsrechter kreeg hij daarvoor de gele kaart. En ook trainer Roger kreeg voor de zelfde opmerking geel te zien. Een zeer bijzonder geval deze KNVB scheidsrechter.

Het bleef een beetje kip-zonder-kop-voetbal waarin De Meern met een afstandsschot de ruststand op 1-4 bepaalde. In de slotminuut nog een goede aanval van Vrsch waarbij Rick, op aangeven van Berkay, een goede hans had om de stand een iets beter aanzien te geven.

In de rust ongetwijfeld een stevig praatje in de kleedkamer. Het leek een metamorfose de start van de tweede helft. Er werd beter gedekt. Spelers liepen elkaar niet meer in de weg, bleven hun man dekken. Kortom er werd weer gevoetbald en dat betaalde zich uit. Na zo’n zeven minuten werd Wouter bij een goede aanval in de 16-meter onderuit gehaald. Hij benutte zelf de penalty, 2-4. Het leek er op dat het elftal wat meer grip op de wedstrijd ging krijgen maar dat betaalde zich pas veel te laat uit. Met nog zo’n zeven minuten te gaan kreeg Vrsch op links een vrije trap te nemen. Sander schoot de bal eigenlijk te ver voor de opgestelde spelers. Eitje voor de De Meernkeeper. Geen eitje maar een doelpunt omdat deze knullig de bal door zijn handen liet glippen, 3-4.

Zou het dan toch? Alles werd gemobiliseerd om in de resterende tijd de misschien niet verdiende maar uiterst welkome gelijkmaker te scoren. Het pakte anders uit. Met een sterk opdringend Vrsch werd een uitval van De Meern dodelijk. De ver mee opgekomen Denzel werd bij een afgeslagen aanval compleet verrast door een afstandsschot  dat over Denzel heen doel bereikte, 3-5. Een teleurstellende wedstrijd met een dramatische eerste helft en een stukken betere tweede helft. Laat het elftal deze tweede helft als maatstaf en uitgangspunt nemen voor de komende wedstrijden dan komt het misschien allemaal toch wel weer goed. De supporters kijken er naar uit.