Vrsch JO17-1 geeft wedstrijd tegen Elinkwijk binnen 2 minuten uit handen

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

29 oktober 2016 14:00

Beers, J.N.

Vrsch JO17-1 – Elinkwijk JO17-1  1-5

Het zag er veelbelovend uit. De start tegen het Utrechtse Elinkwijk met oud-speler Huseyin op 10 in hun midden. Al in de 2e minuut werd Rick voor de goal van Elinkwijk in ideale scoringspositie gemanoeuvreerd door mistasten van een verdediger. Helaas kwam de bal voor zijn verkeerde been. Weg kans.

Elinkwijk speelde het tactisch heel sterk. Liet zich steeds ver terug zakken waarna vanuit balbezit snel de vleugelspitsen werden aan gespeeld en de verdediging direct mee op kwam. Hierdoor een klein speelveld waar Vrsch niet goed raad mee wist. Tel daarbij op dat de meeste spelers van de Blauw-Witten steeds iets sneller de bal speelden zodat Vrsch eigenlijk telkens achter de feiten aan liep. Toch duurde het nog tot de 18e minuut voordat de keeper van Vrsch het eerste schot kreeg te verwerken.

De meeste aanvallen van Elinkwijk werden via hun linkerkant opgebouwd. Marcin kwam handen en voeten te kort om de snelle linkerspits af te stoppen. Roger wisselde, haalde Ronan een linie terug en liet Marcin als rechter middenvelder verder spelen. Dat was direct nadat de 0-1 en 0-2 voor Elinkwijk waren gevallen. De inzet van de Elinkwijk-spits werd nog wel gestopt maar achter de lijn, 0-1. Even was er paniek achterin waar de Utrechters direct van profiteerden. Op links kreeg Elinkwijk een vrije trap te nemen die Huseyin direct in de korte hoek tot doelpunt promoveerde, 0-2 en dat binnen twee minuten.

Eigenlijk kreeg Vrsch voor de rust nog maar een echte scoringskans. Een vrije trap van Wouter bereikte Berkay. Die speelde direct af op Gill die in ideale positie ruim over schoot. Elinkwijk was daarentegen veel slagvaardiger en profiteerde maximaal bij knullig verdedigen bij Vrsch. En weer binnen twee minuten werd nog voor de rust de score naar 0-4 getild. De wedstrijd was gelopen.

Na de thee kwamen Cornee voor Wouter en Jesper voor Gill in het veld. Elinkwijk vond het allemaal goed en beperkte zich tot verdedigen en af en toe een uitval. Halverwege leidde een van die counters tot de 0-5. Doelpunten die vrijwel allemaal op dezelfde manier tot stand kwamen. Snelle balwisseling, vrije man opzoeken, korte sprint, schot, hangen. Lijkt simpel, is ook simpel als je de uitvoering bekijkt. Om zo simpel te kunnen voetballen moet te leren zijn. Hierna toch nog enkele uitstekende scoringskansen voor Berkay en Rick maar de Elinkwijk keeper bleef beide keren de baas. Na de 1-5 door Jesper, die vanuit de tweede lijn, na een hoekschop, strak binnen schoot kreeg Mo nog een goede kans maar in plaats van te schieten toch nog even voelen aan de bal maar daar heb je in deze wedstrijden eigenlijk geen tijd voor.

Conclusie: vandaag compleet overspeeld met weinig verband tussen de linies en steeds werd de vrije man niet gevonden. Dus: komende week flink trainen en a.s. zaterdag tegen De Meern volle bak spelen. Moet lukken.