Verdiende, kleine overwinning van Vrsch JO17-1 in Dronten + FOTO's

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

15 oktober 2016 11:00

Schwarte, J.

ASV Dronte JO17-1  -  Vriendenschaar JO17-1  0-1

Met een ritje van zo’n 100 km voor de boeg en een druilerige motregen vertrok het team met enige vertraging en een rondje Culemborg rond negen uur voor een wedstrijd in Dronten tegen ASV Dronten. Een schitterend complex waardoor de jongens direct extra gemotiveerd werden.

Ook de aanwezigheid van Wouter achterin, na enkele weken absentie wegens een vervelende blessure geeft het elftal direct veel meer zelfvertrouwen.

Er werd achterin veel rustiger gespeeld en bij doorbraken van Dronten werd steeds tijdig ingegrepen en werden daarna weer de juiste posities ingenomen. Het liep goed. Moest ook wel want dit elftal verkeerd in dezelfde regionen (onderin) als Vrsch en met recht mag dit een zes-punten-wedstrijd worden genoemd.

Even zag het er vervelend uit toen Lukas al in de 8e minuut ver moest uitlopen tot vlakbij de zijlijn en te stevig ingreep. Hij liep daarbij geel op maar de speler van Dronten moest even later wel gewisseld worden. Gelukkig had Lukas ook nog andere visitekaartjes bij zich die hij in het verdere verloop van de wedstrijd enkele malen duidelijk liet zien. Hij deed het meer dan voortreffelijk.

Minuten hierna een gevaarlijke uitval waarbij de bal van Berkay nog net door de keeper onschadelijk kon worden gemaakt. Hierna een wedstrijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde en waarbij uitvallen van beide kanten door de verdediging goed werden opgevangen.

Eigenlijk best wel een leuke wedstrijd met een goed leidende scheidsrechter. De doelpunten zouden duur worden en Nogmaals, Lukas groeide in de wedstrijd. Pakte ballen klemvast maar zijn maatje aan de overkant deed hem goed na. Behalve in de voorlaatste minuut van deze eerste helft. Berkay wordt op links diep gestuurd, houdt drie man bezig, frommelt zich daar tussenuit, zet strak voor precies op de hoogte waar Rick meestal zijn hoofd houdt.

Hij hoefde niet te springen en met een flinke kets sloeg de bal van dichtbij als een granaat in, 0-1.

Seconden later gingen de spelers richting kleedkamer voor de welverdiende rust.
Je kunt je goed voorstellen hoe de gesprekken in beide kleedkamers verlopen. Bij Dronten: “We kunnen ze hebben, van de aftrap af druk zetten en gaan voor de gelijkmaker …”. Bij Vrsch: “Jongens, vanaf de aftrap druk zetten en zo snel mogelijk de 0-2 maken. Dan zakt het bij Dronten in en zitten de punten in de knip ….”

De druk in het eerste kwartier kwam inderdaad van Vrsch. In die periode zien we een schot rakelings over gaan, een schot van Berkay uit de 2e lijn waar de keeper nog net een handje achter krijgt, een kopbal uit een hoekschop, weer van Berkay die uitstekend door de keeper wordt gepakt. Net voor het kwartier wordt Berkay binnen de 16 onderuit gehaald wat door de scheidsrechter wordt weg gewuifd. Lukas ziet dat allemaal van dichtbij gebeuren omdat hij zowat op de middellijn staat. In de 20e minuut weer zo’n leuke aanval. Een vrije trap op links wordt op Rick geplaatst. Die slalomt over de 16-meterlijn tussen enkele verdedigers door. Speelt af op Gill maar die ziet dat zijn schot ook weer door de keeper uit de hoek wordt getikt. Nog steeds 0-1. Met nog vijf minuten te gaan wordt Berkay weer binnen de 16 tegen het gras gewerkt en weer geen strafschop. Hieruit put Dronten moed en gaat alles of niets spelen. Met nog twee minuten op de klok lijkt dan toch de gelijkmaker te vallen maar weer is Lukas present om met een kamikaze-duik de bal van de spits te plukken.

De kleine 0-1 overwinning wordt even later uitbundig gevierd. Nog wel in de onderste regionen maar het wordt gelukkig weer iets lichter met een kloof van drie punten boven de laatste twee en twee punten met het groepje daar boven.

Volgende week een inhaal- en bekerprogramma waarna op 29-10 om 14h00 uur de thuiswedstrijd tegen Elinkwijk op het programma staat.