Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

8 oktober 2016 12:00

Os, J. van

JO17-1 – Vrsch JO17`-1  3-1

Vandaag een wedstrijd spelen in Doetinchem. Waar? In Doetinchem. Als je het vlug zegt denk je dat het naast de deur ligt. Mensen die geen verstand van voetbal hebben denken dat je een paar dagen op vakantie gaat. Vriendenschaar moet daar een wedstrijd spelen en hebben alle vertrouwen in een goede afloop.

Afgelopen week een heerlijke wedstrijd gespeeld, uit tegen Maarssen en met 2-5 gewonnen. Niet alleen gewonnen maar ook nog eens met goed voetbal. Net geen tikkie-takkie maar het had er veel van weg. Vandaag dan even naar het Noord-Oosten van Nederland om tegen DZC ’68 proberen dit niveau weer te halen en een resultaat neer te zetten. Het liep uiteindelijk heel anders.

In de eerste helft aftasten met al in de 5e minuut een dot van een kans voor Marcin die daar kennelijk zo van schrok dat de keeper er toch nog tussen komen. Halverwege deze helft neemt DZC wat meer het initiatief en komt de achterhoede van Vrsch wat onder druk te staan. Uit een verre pass vanaf rechts naar de geheel vrijstaande, snelle linkerspits van de tegenstander, volgt een uitbraak en een gevaarlijk schot dat echter subliem door Denzel tot hoekschop wordt verwerkt. Deze hoekschop en de minuten daarna lijkt de bal niet uit de 16-meter te komen en wordt de bal zelfs nog een keer van de doellijn gehaald. Dan een uitval over rechts waarbij Nawfal handig zijn directe man uitspeelt. Zijn voorzet bereikt Berkay die zijn schot net over de doellat ziet verdwijnen. Dan in de laatste speelminuut van de eerste helft weer zo’n pass ‘over de hele’ van DZC richting linkerspits en nu is het wel raak. Met een vloeiende beweging speelt hij zijn man uit en schiet in de verste hoek, laag over de grond, raak, 1-0.

Even teleurstelling maar van de aftrap af wordt op rechts Nawfal aan het werk gezet. Ook nu bereikt zijn voorzet Berkay. Van uit een moeilijke hoek weet hij de bal tegen de richting in, in het doel te koppen, 1-1 en dat binnen 30 seconden na de 1-0. Hierna wordt er direct voor de rust gefloten.

In de 2e helft weer twee teams die tegen elkaar opgewassen zijn. Leuke aanvallen van beide kanten maar geen echte kansen. Dan de 14e minuut. DZC valt aan over hun sterke linkerflank. De linkerspits gaat de 16 binnen, Denzel komt uit, glijdt  naar de bal, de spits valt over Denzel en de scheidsrechter fluit voor een overtreding van Denzel. Die krijgt rood en DZC een strafschop. Gill gaat op doel, duikt nog wel naar de goede hoek maar de 2-1 wordt genoteerd. Nog enige discussie wat betreft de nieuwe spelregels. Een overtreding in de 16 levert een strafschopschop op en geel maar geen rood. De scheidsrechter gaat hierin niet mee.

Wanneer zo’n 8 minuten voor tijd, en weer over links,  de bal onder de uitlopende Gill binnen wordt geschoten is de wedstrijd gedaan. Een 3-1 nederlaag en dan nog zo’n 100 km naar huis. Ga er maar aan staan. De jongens hebben gelukkig inzet getoond en waren niet altijd gelukkig in het verloop van de acties. Volgende week een nieuwe kans tegen ASV Dronten waar om 12h30 uur wordt begonnen. En dan weer proberen het niveau van tegen Maarssen te halen.