Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

24 september 2016 12:30

Yavas, S.

De Dijk - Vriendenschaar O17-1 3-1

De omstandigheden waren optimaal om een lekkere pot te spelen tegen wellicht een van de kampioens kandidaten. De Dijk staat samen met Kon. HFC bovenaan in onze afdeling en wij staan er 3 punten achter; dus zoals het heet een echte 6-punten wedstrijd!!

De wedstrijd begon vrij goed van beide kanten, hoog tempo, goed positiespel en veel goede loopacties... De eerste kans voor ons binnen de 5 minuten. Een goede aanval over de rechterkant, waarbij de laatste pion Rick is, maar in een vrije positie mikt hij over de goal. Het spel golft op en neer waarbij de scheidsrechter altijd goed ter plekke is en een prima wedstrijd fluit. De kansen blijven aan onze kant; Berkay, Rick en Gill weten ze niet te benutten waarna er na 41 minuten gefloten wordt voor de rust.

In de rust aangegeven dat wij echt de bovenliggende partij zijn en dat je jezelf wel moet belonen in zo'n wedstrijd!!! De tweede helft begint ook weer goed met van beide kanten goed voetbal. Na zo'n kwartier in de tweede helft wordt de bal in onze 16 weggespeeld en komt terecht bij de linksbuiten van De Dijk, en die maakt een mooie beweging en schiet de bal onhoudbaar voor Denzel in de goal 1-0.

Vriendenschaar weet zich snel te herpakken en de vaak ongrijpbare Berkay wordt na een weergaloze actie binnen de 16 gevloerd; Penalty..... Rick achter de bal...maar hij schiet hem over!!! Jammer, maar dan gaat de wedstrijd wel gewoon verder en moet je je weer herpakken!! Vriendenschaar was toch even van slag en De Dijk profiteerde hier optimaal van want zo'n 20 minuten voor tijd maakte De Dijk de 2-0 uit een aanval over links welke op zo'n 20 meter schuin voor de goal werd terug getrokken en heel erg hard en goed werd ingeschoten.... Hierna nog een hele goede kans voor Berkay welke goed door de keeper werd gepakt. Maar dan toch 5 minuten voor het einde van de wedstrijd werd Berkay op zo'n 25

meter voor de goal aangespeeld, en hij liep slalommend door de verdediging heen en maakte de 2-1.... Alles of niets dus; het werd dus niets want in blessure-tijd werd het ipv 2-2 nog 3-1.....

Samengevat kunnen we zeggen dat er heel goed gespeeld is en dat we van een hele goede ploeg misschien wel hadden moeten winnen!!!! De trainer van De Dijk gaf na afloop nog aan dat hij ons toch wel ziet als een concurrent voor de eindrangschikking; daar hebben we nu dus geen ene malle moer aan, maar het geeft wel aan dat we redelijk bezig zijn...... Op naar volgende week waar de Vogels van het IJsselmeer bij ons op bezoek komen!!!