Vriendenschaar JO17-1 laat verdiend gelijkspel uit handen glippen

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

17 september 2016 14:00

Droog, R.G.N.M.

Vriendenschaar JO17-1 – Kon. HFC  1-2

Na een gelijk opgaande eerste helft die met 1-1 werd afgesloten ontspon zich een netr zo’n leuk duel in de tweede helft. Twee teams die alle twee voor de volle winst wilden gaan. Geen treuzelvoetbal achterin zoals in de Eredivisie steeds vaker te zien is. Nee, lekker snel voetbal van beide kanten waarbij de bal zo snel mogelijk naar voren wordt gespeeld. Daar namelijk kun je doelpunten maken want daar gaat het nu eenmaal om bij dit spelletje. En de Koninklijke HFC was hierbij in de 2e helft de meest gelukkige.

De trainer moest wel even slikken bij de melding dat Wouter Achterberg misschien wel acht weken is uitgeschakeld door een vervelende liesblessure. Maar Wouter kennende zal hij, in samenwerking met zijn fysiotherapeut, hier misschien wel één of twee weken vanaf willen snoepen. En gisteravond, op de training kreeg Daan Hurks  te maken met een enkelblessure waardoor hij ook zeker twee tot drie weken vanaf de kant mag toekijken. Kortom, enkele omzettingen in het team waren noodzakelijk.

Het was duidelijk even wennen in de eerste twintig minuten. Aftasten en kijken wat de tegenstander brengt. Nou dat viel niet tegen. Snelle vleugelspitsen en een uiterst beweeglijke nummer 10. Hier had de laatste linie van Vrsch de handen vol aan. Toch was het eerste echte gevaarlijke moment voor Vrsch. Rond de 22e minuut ontfutselde Nawfal de bal van de tegenstander. Zijn pass op Cornee werd direct doorgespeeld op de inlopende Gill. Hij schrok waarschijnlijk zo van deze vrije kans dat hij jammerlijk miste. Even leek de Koninklijke te worden overlopen. Minuten later wordt een vrije trap snel door Nawfal dop Ronan gespeeld. Zijn terug getrokken voorzet wordt echter een prooi voor de HFC-keeper.
Dan onderbreekt HFC een aanval van Vrsch. Razendsnel wordt de bal naar hun rechtervleugel gespeeld. De voorzet die hierop volgt levert een niet te missen kans op en HFC staat met 0-1 voor. Hierna kan HFC de wedstrijd in het slot gooien. Uit weer een snel uitgevoerde counter verschijnt de spits vrij voor Denzel maar schiet gelukkig de bal niet in maar over de goal. In de laatste minuut van de eerste helft krijgt Vrsch een vrije trap op rechts te nemen. Mark lepelt de bal voor de goal, Berkay kopt door en Gill kan de bal simpel het doel inlopen, 1-1 en dan smaakt de thee toch iets lekkerder . . . .

Maar er volgt nog een volledige tweede helft. 40 Minuten vol aan de bak en ook de wisselspelers willen absoluut nog hun bijdrage leveren. In de 45 minuut verovert Rick de bal en zet Berkay aan het werk. In zijn duel met de keeper krijgt hij het niet voor elkaar de bal in de goal te werken. Twee minuten later wordt Gill diep gestuurd. Zwaar gehinderd kan zijn inzet nog net voor de doellijn worden weg gewerkt. De eerste wissel na een kwartier. Jesper komt Teus vervangen en vijf minuten laten komt Mo het team versterken en komt Gill (not amused)  naar de kant. Halverwege deze 2e helft een diepe bal op de rechterspits van HFC. Zijn voorzet biedt de spits een niet te missen kans en de tegenstander leidt met 1-2. Een vrijwel identieke situatie als bij de eerste goal.

Met nog acht minuten te spelen weer een snel uitgevoerde aanval door HFC waarbij de bal op miraculeuze van de doellijn wordt weg gewerkt. En weer een wissel. Marcin komt  op rechts Ronan vervangen.  Dan wordt met nog vijf minuten te spelen Rick binnen de 16-meter onderuit gehaald waarbij de scheidsrechter aangeeft dat er niets aan de hand is. Daar denken ze bij Vrsch anders over terwijl de mensen van de Koninklijke hier even echt heel blij mee waren. Af en toe moet je een gelukkie hebben.

De laatste wissel valt in de 38e minuut waarbij Tim in het veld komt voor Cornee. Ook deze wissel levert in het korte vervolg geen doelpunt meer op zodat de eerste nederlaag een feit is. Misschien even wennen aan de afwezigheid van Wouter maar het is niet anders. We hebben genoten van de inzet van alle spelers en volgende week, om 12h30 uur uit tegen De Dijk in Amsterdam op Sportpark Schellingwoude gaan we gewoon weer voor een driepunter.