Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

3 september 2016 14:00

Waart, W. de

Vriendenschaar JO17-1  -  Roda ’23  4-1

Vooraf aan de wedstrijd de officiële ingebruikneming van een complete set nieuwe kleding welke beschikbaar werd gesteld door Edwin Vink, een door de BOVAG erkende Rijschool. Hierna dan het eerste competitietreffen tegen Roda ’23 uit Amstelveen. Een tegenstander waar Vrsch C1 eerder, na het nemen van strafschoppen, zich plaatste voor de KNVB-Beker.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling: Denzel in de goal, achterste lijn:Ronan, Wouter, Daan en Sander; in het midden Jesper, Mark en Jesper en voorin: Rick, Gill en Berkay.

Het was natuurlijk even wennen omdat niet iedereen op zijn bekende plekje stond maar gaande de wedstrijd bleek dat deze opstelling beslist voldeed. Rust achterin en werd ook van achteruit opbouwend gespeeld. Het eerste kwartier aftasten van beide teams zonder dat er sprake was van gevaarlijke situaties. Het eerste echte gevaar voor Vrsch kam pas in de 18e minuut waarbij vanuit een snelle counter over de rechterflank de voorzet uitstekend werd ingekopt maar ook net zo fraai door Denzel tot hoekschop werd verwerkt. Uit deze hoekschop ontstond de 0-1. De bal kwam in een mêlee van spelers en een Roda-speler prikte de bal zo maar binnen.

Nog geen twee minuten later werd hands binnen de 16-meter bij Roda weg gewuifd maar weer twee minuten viel de gelijkmaker. Vanuit een afgeslagen aanval bij Roda speelde Sander terug op Denzel. Even kijken, waarna zijn diepe bal Gill bereikte die als een tank door ging en fraai de 1-1 binnen schoof. In deze stand kwam tot aan de rust geen wijziging meer.

De 2e helft was nog maar seconden aan de gang of Roda kreeg de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Met inderdaad kunst- en vliegwerk werd de bal over de achterlijn gewerkt. Toch viel er snel een doelpunt en gelukkig aan de goede kant voor Vrsch. Er werd een hoekschop weg gegeven en nu was het Berkay die met een fraaie omhaal de Roda-keeper het nakijken gaf, 2-1. Minuten later een vrije trap van Roda, net buiten de 16 en vlak tegen de achterlijn. De bal dreigde met een curve bij de verste paal binnen te vallen maar Wouter kopte hoog boven iedereen uit de bal van de doellijn.

Wouter, die op een voor hem vreemde plaats speelde, deed het buitengewoon goed. Overzag de situaties, had steeds een goede voortzetting maar zorgde bovenal voor rust in de achterste linie. Na 10 minuten een actie van Berkay die met een lobje over de verdediging Rick in stelling bracht. Zijn schot op doel caramboleerde via de kruising net over de achterlijn. Dit was ook het moment voor de eerste wissel. Cornee kwam Mark vervangen. Direct hierna een actie van de eveneens prima spelende Viktor op Berkay. Die gebruikt zijn hele lichaam, wurmt zich de 16-meter binnen en scoort beheerst de 3-1.

Enkele minuten later komt Teus Jesper vervangen en daarna Marcin voor Gill en Mo voor Rick. En de wedstrijd is nog niet gedaan. Met nog een kwartier te spelen verovert oop links Mo de bal, slalomt het strafschopgebied binnen, geeft een geniaal passje op Berkay en die schuift, buiten bereik van de keeper, de bal fraai in het doel, 4-1. De wedstrijd zit op slot en in de knip. Of het aan de nieuwe kleding ligt of aan de nieuwe sponsor. We zullen het nooit weten. Wat we wel weten is dat het een fraaie overwinning was behaald in een aantrekkelijke wedstrijd onder ideale weersomstandigheden.

Ook bij Roda is de spirit er uit zodat plichtmatig het restant van de wedstrijd wordt uitgespeeld. De supporters hebben een leuke wedstrijd gezien en natuurlijk de compleet nieuwe outfit van sponsor Edwin Vink – Rijschool in Culemborg. Kijk voor alle informatie op: www.edwinvink.nl en na de GRATIS proefles kunt u snel en vakkundig uw rijbewijs halen.