27 augustus 2016 14:45

Galen, L.A.M. van

Ontluisterende nederlaag Vrsch JO17-1 tegen Hercules

Vrsch JO17-1  -  Hercules JO17-1  1-6

De spelers hadden er echt zin in. Heerlijk getraind afgelopen week. Wedstrijdje gespeeld en 4-1 gewonnen. Lekker zonnetje er bij, goed voor de toeschouwers. Kortom alles aanwezig voor een lekker potje voetbal.

Maar dat werd al rap de grond in geboord wanneer na nog geen drie minuten spelen, uit een aanval van Hercules over links, subliem door de linies van Vrsch werd gespeeld en Denzel met een subtiel schot werd verslagen, 0-1. Em de wedstrijd moest eigenlijk nog beginnen. Dan wordt de druk ineens wel een stuk groter. Maar . . . . voor dat er een kwartier op de klok staat een aanval van Vrsch over de rechterkant. De pass van Wouter is op maat en Berkay lepelt de bal over de keeper in het doel, 1-1. Dan een actie van Berkay die tot drie keer toe wordt aangetikt, daardoor de bal verspeelt en de scheidsrechter niet reageert door voor een overtreding te fluiten. Uit deze actie volgt een pass naar links naar een in buitenspel staande speler. Er wordt gevlagd en weer geen reactie van de scheids. Uit deze actie wordt gescoord en nu wordt aan Vrsch een vrije trap toegekend. Vreemde beslissingen . . . .

Dan wordt Rick in de 16-meter onderuit gehaald en krijgt Vrsch een strafschop. Deze wordt door Gill ingeschoten maar door de keeper gestopt. Uit de tegenaanval scoort Hercules met een fraaie goal, onhoudbaar voor Denzel de 1-2. Er knapt iets in het team. Even schort het aan de organisatie achterin maar Denzel weet eerst nog een counter van Hercules onschadelijk te maken voordat acht minuten voor de rust Hercules uit de rebound van een afgeslagen vrije trap de 1-3 scoort.

Het wordt erger wanneer nog voor de aftrap Wouter met een liesblessure het veld verlaat en Viktor hem komt vervangen. Door opzichtig prutsen achterin valt voor de rust ook nog de 1-4. Het lijkt achterin op een gatenkaas en het is even kommer en daar hoort kwel ook bij.

Na de rust slechts één gevaarlijk moment voor Vrsch. Een vrije trap van Rick wordt subliem door de keeper van Hercules over de lat getild. Daar staan voor Denzel eveneens enkele fraaie reddingen tegenover. Na 24 minuten spelen is hij echter machteloos bij een aanval van Hercules over vier-vijf schijven en onhoudbaar de 1-5 wordt binnen geschoten. Ondanks nog enkele wissels, Daan voor Gill en Marcin voor Jesper en hard werken door iedereen kon Vrsch niet echt meer gevaarlijk worden. Ver in blessuretijd tilde Hercules de score zelfs nog naar 1-6 met een mooi afstandsschot vanaf de rechtervleugel. Een complete deceptie voor spelers en begeleiding die op een dergelijke uitslag never/nooit hadden gerekend.