55'

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

14 mei 2017 14:00

Ouendag, M.

Vriendenschaar is door een 1-1 gelijkspel tegen Wasmeer geen kampioen geworden, al is er na de gelijkmaker in de tweede helft enorm gestreden om de overwinning. Concurrent Houten won van SCR met 0-5 en is op gelijke hoogte van Vriendenschaar gekomen. Er moet nu een beslissingswedstrijd tegen Houten om het kampioenschap worden gespeeld. Die zal volgende week 21 mei plaatsvinden bij JSV Nieuwegein. aanvang 14.00 uur.

Na de aftrap probeerde ons elftal zo snel mogelijk in het vertrouwde spel te komen. Maar ook was direct duidelijk dat Wasmeer niet voor een partijtje zomeraanvondvoetbal naar Culemborg was gekomen.

In het eerste kwartier had ons elftal zeker het beste van het spel. Na een aanval in de negende minuut kreeg Joshua een kans om in te koppen, maar de kopbal was te zacht, In de vijftiende minuut een mooie aanval van Vriendenschaar eindigend in een prachtig schot. Maar de keeper tikte de bal met een katachtige sprong over de lat. De hierna genomen corner, evenals eerder verkregen corners, leverde geen gevaar voor het doel van Wasmeer op.

In de 22e minuut mocht Vriendenschaar opnieuw een corner nemen. Drukte voor het doel van Wasmeer. De bal werd door de verdediging van Wasmeer weggewerkt. Een counter volgde, waarbij onvoldoende Vriendenschaarspelers nog achterin te vinden waren. Een schuiver en het was 0-1 voor Wasmeer.

In de dertigste minuut opnieuw een corner voor Vriendenschaar nadat een schot van Servanio Martina tot hoekschop was verwerkt. De bal ging bij de corner over het doel en uit.
In de 35e minuut een schot van Wasmeer van grote afstand, waarbij de bal naast het Vriendenschaardoel vloog.

Abid kreeg in de veertigste minuut nog de kans om te schieten, maar zijn schot was een gemakkelijke prooi voor de keeper.
De scheidsrechter floot voor de rust met een 0-1 voorsprong voor Wasmeer.

Intussen was een zware regenbui over het veld getrokken. Tijdens de rust werden alle elftallen die dit seizoen kampioen waren geworden, bij regen en bij windvlagen door voorzitter Jan Schaap gehuldigd. Maar de aandacht ging hierna toch weer uit naar het vervolg van de wedstrijd.

In een door regen geteisterde tweede helft probeerde Vriendenschaar met man en macht de bakens te verzetten. Bauke Bakker was in de tweede helft in het veld gekomen voor Fabian van der Wel.

Wasmeer gaf vooralsnog geen krimp. Toch kwam de gelijkmaker er, in de 55e minuut. Er ontstond een scrimmage voor het doel van Wasmeer en Joshua Cohen kon de bal in het Wasmeerdoel prikken.
Hoewel het doelpunt goedgekeurd werd, had de treffer de nodige consequenties. Abid wilde de bal snel uit het net halen en raakte daarbij echter verwikkeld in een handgemeen met een speler van Wasmeer. Het gevolg was dat de scheidsrechter beide spelers met rood het veld af zond. Zowel Vriendenschaar als Wasmeer moet met tien man verder.

Ons eerste elftal voelde dat er meer te halen was dan een gelijkspel. Aanval na aanval werd opgezet. Niet altijd even gecoordineerd, maar toch. Vriendenschaar leek loon naar werken te krijgen. Bij een aanval in de 73e minuut liet de keeper een schot van Vriendenschaar los en Servanio schoot de bal van dichtbij in het doel. Een glaszuiver doelpunt. De scheidsrechter die de situatie vanuit zichzelf niet goed kon beoordelen, ging in op het vlagsignaal van de grensrechter van Wasmeer.en keurde het doelpunt, ten onrechte, af.

In de laatste fase wisselde Harry Buur Tibor Veldhuizen voor Martijn Wuite en Joram Misbeek voor Servanio. Verwoede pogingen van Vriendenschaar mochten echter niet baten. De blessuretijd ging in. Met nog een paar minuten te spelen, raakte Sonny van Kranenburg na een kopduel zo ernstig aan zijn arm geblesseerd, dat ook hij het veld moest verlaten. Met negen man speelde ons elftal de wedstrijd uit, want alle wissels waren verbruikt.

Het bleef 1-1 en de teleurstelling bij onze spelers was groot. Verslagen bleef men op het natte gras liggen. Ons elftal zal zich toch moeten oprichten voor een beslissingswedstrijd tegen Houten, datzelf afgetekend van SCR won. De beslissingswedstrijd zal plaatsvinden komende zondag op het terrein van JSV Nieuwegein. aanvang 14.00 uur.

14.00  Sporting '70  -  Zeist  5-1

Voor de actuele stand , klik op ranglijst.

11.00  Vriendenschaar 3  -  Voorwaarts 4   2-4

De wedstrijd van het tweede was om de nacompetitie voor promotie. Volgende week moet ons tweede proberen in Hoogland een ronde verder te komen.