33'
Abid el Idrissi (penalty)

7 mei 2017 14:00

Schepen, J. van

Vriendenschaar heeft een marginale, maar o zo belangrijke 0-1 zege op Roda '46 geboekt. De uitslag staat in schril contrast met de zeer royale overwinningen die de concurrentie boekte, maar elke overwinning, hoe die dan ook uitpakt, levert drie punten op. Abid el Idrissi scoorde de 0-1 uit een penalty halverwege de eerste helft.

Een van de eerste aanvallen van Roda die Mark van Ingen enig werk opleverden.

Bij de eerste schermutselingen hadden we nog even het idee dat Roda '46 vrijer voetbalde dan ons elftal. In de eerste en derde minuut was er een aanval van Roda die beide keren eindigde in een schot op het Vriendenschaardoel. Maar de ballen konden eenvoudig worden gevangen door onze keeper Mark van Ingen. Daarmee hebben we zo'n beetje alle daden van Mark in deze wedstrijd beschreven. Want de aanvallers van Roda liepen zich toch grotendeels stuk op onze goede verdediging of doordat de aanvallen wegens buitenspel of anderszins werden afgefloten.

Een actie met Nick van der Horst

Aanvallend had ons elftal meer in zijn mars dan Roda, maar tot afronding kwamen de aanvallen evenmin. Abid was erg actief. Zijn acties moesten echter herhaaldelijk worden onderbroken door een overtreding van de tegenstander.. Ging een aanval van Abid wel door dan deden de medevoorwaartsen er ook niet zo veel mee. Te zachte schoten of kopballen konden de Rodakeeper evenmin erg verontrusten. En hij zag ballen ook herhaalde malen naast gaan.

Ons elftal kreeg gedurende de eerste helft een aantal corners te nemen. Maar al deze' lang' genomen corners waren een gemakkelijke prooi voor de keeper van Roda.

Abid weer eens ten val gebracht.

Aan het hele spel van Vriendenschaar was, hoewel er keihard werd gewerkt, toch wel af te zien dat er grote druk op het elftal stond. De last van moeten winnen is soms ondraaglijk zwaar. Zonder zelf goed te spelen had ons elftal Roda toch wel in de zak. Lionel van Oorschot voerde in de 24e minuut een fraaie slidingtackle uit, waardoor hij een Roda-aanval onschadelijk maakte.

In de 33e minuut werd Abid weer eens en val gebracht. Na weer overeind te zjn gekomen, nam Abid de vrije schop zelf. Zijn op doel gerichte schot werd onderweg onreglementair met de arm van een Rodaverdediger gestopt, waarna de bal met een boog over het Rodadoel verdween. De goed leidende scheidsrechter oordeelde dat er sprake was van hands en liet de bal op de stip leggen, ondanks protesten van Roda. Abid schoot de bal onberispelijk in: 0-1 en gezien het wedstrijdverloop verdiend.

In de 35e minuut liep Fabian van de Wel tegen een gele kaart aan, na een te harde charge op zijn tegenstander, althans in de ogen van de scheidsrechter.

Joram Misbeek in duel met een Rodaspeler.

In de 37e minuut een kansje voor Abid. Hoog opspringend kreeg hij de bal onvoldoende onder controle. Een minuut later werd Michael Soepnel neergelegd. De vrije schop, genomen door Abid, leverde niks op.

Roda zette een aanval op. De bal werd vanaf de linkerflank hoog voorgezet en onze verdediging maakte daarbij een overtreding. Vanaf 25 meter mocht Roda een vrije schop nemen. De bal vloog naast het doel. Mark hoefde alleen maar naar de bal na te turen.
Vriendenschaar kreeg nog een paar vrije schoppen te nemen zonder resultaat. Nick van der Horst schoot een keer ruim over het Rodadoel.

Op slag van rusrt werd Abid nog een keer neergelegd, waarbij zijn tegenstander tegen een gele kaart opliep. Abid nam de vrije schop zelf, bereikte de mee opgekomen Sonny van Kranenburg, maar die kreeg de hard genomen vrije schop niet onder controle.

Rust 0-1.

Farid Bouzbib liet zich niet verrassen.

Na de rust een sortgelijk spelbeeld. een beter Vriendenschaar dat echter te weinig deed met de kansen die zich voordeden. Roda was zelf onmachtig, mede doordat onze verdediging zich niet liet verrassen. En vaak ook werd een Roda-aanval wegens buitenspel afgevlagd.

De tweede helft waarin Vriendenschaar naarstig op zoek was naar een tweede treffer,was minder dan de eerste helft. Uiteraard nam de nervositeit bij ons elftal toe, want je zou maar geconfronteerd kunnen worden met een toevallige tegentreffer..

In de vijftigste minuut leek die tegentreffer er te komen. Maar de Roda-aanval werd onderbroken wegens buitenspel. De scheidsrechter reageerde wat aan de late kant,waardoor er verontwaardiging was aan Rodazijde.
Vijf minuten later werd de zoveelste overtreding op Abid gemaakt rond de middenlijn. De vrije schop leverde een corrner voor Vriendenschaar op. De bal werd voorgezet, maar de scheidsrechter floot af wegens een overtreding.

Duel met Lionel van Oorschot. Met nummer 8 Michael Soepnel.

Hierna volgden enkele aanvallen van Roda over links, maar die leverden niks op dank zij goede ingrepen van Lionel en Fabian. Dan weer een paar aanvallen van Vriendenschaar die wegens buitenspel of een overtreding werden afgefloten. In de 71e minuut een gevaarlijk moment voor het doel van Roda. Een eerste inzet van Vriendenschaar werd weggewerkt. Een tweede inzet van Abid werd door de keeper gestopt.

Twee minuten later moet Farid Bouzbib worden opgelapt, nadat hij bij een duel in de nek werd geraakt. Maar hij kon weer verder.
In de 75e minuut weer een Vriendenschaaraanval, maar nu schoot Joram Misbeek na een ren de bal hoog over het doel van Roda.

Bauke Bakker kwam in het veld voor Abid.

Abid, die tijdens de wedstrijd toch wel veel aanslagen te verduren had gekregen, was zodanig geblesseerd geraakt, dat hij in de 79e minuut door Bauke Bakker werd vervangen. Er volgden twee aanvallen van Vriendenschaar zonder resultaat. Farid Bouzbib schoot over en Joram Misbeek schoot de bal in de handen van de keeper.

De laatste tien minuten van de wedstridj braken aan met nog steeds de magere voorsprong voor Vriendenschaar. Ons elftal haalde opnieuw niks uit een lange corner en Roda niet uit een daarop volgende vrije schop. In de 87e minuut kwam de bal weer eens gevaarlijk voor het doel van Vriendenschaar, maar de scheidsrechter zag.een overtreding van een Rodaspeler bij een kopduel.

In de 88e minuut bracht trainer Harry Buur nog een wissel in. Lionel verliet het veld en Tibor Veldhuizen was zijn vervanger.

In de laatste minuut van de officiele speeltijd klapten Sonny van Kranenburg en een Rodaspeler op elkaar. Beide kregen geel en de Rodaspeler na blijvend proetesteren nog eens geel, dus rood.
Met tien man trok Roda naar voren om toch nog wat meer uit de wedstrijd te halen. In de 92e en 93e minuut kreeg Roda nog een corner te nemen. Gelukkig werden die in onze verdediging onschadelijk gemaakt.

Gevaarlijk moment bij een corner van Roda aan het einde van de wedstrijd.

De scheidsrechter maakte, dacht iedereen, een einde aan de wedstrijd. Gejuich aan Vriendenschaarzijde, Maar de scheidsrechter besloot tot ieders verbazing toch weer door te spelen. Ons elftal moest zich nog eens opladen en geconcentreerd blijven. Maar een dikke minuut later floot de scheidsrechter toch echt voor het einde. Een magere, maar toch verdiende overwinning van een collectief team, dat veel strijd leverde..

Ondanks de grote overwinningen van Houten en VVZA zijn de verhoudingen aan de kop van de ranglijst ongewijzigd gebleven. Houten werd door de overwinning op APWC praktisch periodekampioen. Alleen door een uitzonderlijke monsterscore en bij een nederlaag voor Houten in de laatste comeptitiewedstrijd zou FC Jeugd de periodetitel nog in de wacht kunnen slepen.. Doordat Houten ondanks de periodetitel niet aan de nacompetitie gaat deelnemen, zal de vierde plaats op de ranglijst nog wel eens een extra nacompetitieplaats kunnen opleveren.
Ons eigen elftal heeft uiteraard andere denkbeelden over de laatste competitiewedstrijd volgende week tegen Wasmeer. Deze ploeg heeft geen belangen meer in de competitie, maar kan wel vrijuit tegen ons elftal spelen. Ons elftal zal zich thuis niet mogen laten verrassen.