Abid el Idrissi (penalty)
89'

30 april 2017 14:00

Reker, A.

Vriendenschaar heeft met moeite een gelijkspel uit het vuur weten te slepen tegen FC Jeugd. In de tweede helft was FC Jeugd op 0-1 gekomen. Pas in de 89e minuut kwam ons elftal langszij dankzij een penalty die koelbloedig door Abid el Idrissi werd benut.

Er stond een harde wind over het veld in de lengterichting naar het clubhuis toe. Vriendenschaar had in de eerste helft de wind tegen, FC Jeugd de wind mee. De vraag is altijd waar je meer profijt van hebt, wind mee of tegen. Achteraf kunnen we voor ons eigen elftal vaststellen dat ons elftal het in de tweede helft niet gemakkelijk had tegen de tegenstander én de wind.

Martijn Wuite zet een aanval op. Op de rug gezien Servanio Martina.

Het duurde bijna een kwartier voordat er wat tekening in de wedstrijd kwam. Tot dan werden wederzijdse acties onderbroken door onder meer onschuldige vrije trappen.

FC Jeugd leek het eerste controle over de wind te krijgen. Een schot van redelijke afstand ging net naast het Vriendenschaardoel. Achteraf bleek dit de enige gevaarlijke actie van FC Jeugd te zijn.
Vriendenschaar bouwde gaande de eerste helft een meerderheid op gezien het aantal aanvallende acties. Er kwamen corners en vrije schoppen voor ons elftal, maar die vonden toch geen afronding.

In de 22e minuut stopte de keeper van FC Jeugd een schot. En in de 27e minuut een schot dat eerst geblokt werd in de verdediging van FC Jeugd en waaruit een tweede schot volgde. waarbij de bal in handen van de keeper eindigde.

Joram Misbeek is tegen de grond gewerkt en kan alleen maar toezien hoe FC Jeugd er met de bal vandoor gaat. Op de achtergrond Lionel van Oorschot.

In de 31e minuut werd Joshua bij een aanval in het strafschopgebied vastgehouden, maar de scheidsrechter reageerde niet op het appèl. In de 32e minuut weer een aanval van Vriendenschaar, maar de bal werd opnieuw gemakkelijk gestopt door de keeper van FC Jeugd.

In de 34e minuut was er hevig protest bij FC Jeugd toen de scheidsrechter ons elftal een indirecte vrije schop toekende na een foutieve terugspeelbal van een verdediger van FC Jeugd op de eigen keeper.

Hevige protesten van FC Jeugd in het bijzonder van hun keeper bij de indrecte vrije trap voor Vriendenschaar. Die mocht na eerdere vermaningen blij zijn dat de scheidsrechter stoicijns bleef.

De indirecte vrije schop leverde niks op.

In de 39e minuut werd een hard schot van Michael Soepnel geblokt, waarna de bal corner ging. Ook deze corner leverde niet het gewenste resultaat op.De laatste actie voor het afsluiten van de eerste helft was eveneens voor Vriendenschaar. Nick van der Horst schoot net naast.

Rust 0-0 en de constaterering dat onze keeper Mark van Ingen vrijwel niets te doen had gehad.

In de tweede helft was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde als voor de rust. Vriendenschaar in de meerderheid, maar geen uitgelezen kansen. Niet uit een aanval, niet uit een vrije schop of corner.
Wat wel vastgesteld moest worden dat ons elftal langzamerhand meer tegen zichzelf ging voetballen en de spelers geintimideerd raakten door de speeltrant van FC Jeugd.. De aanvallen verliepen steeds stroever. De ploeg uit Ede speelde op een nmanier die ons elftal kennelijk niet lag.

Een actie van Michael Soepnel, nog uit de eerste helft. Op de achtergrond Tibor Veldhuizen.

Bij een 0-0 die lang op het scorebord bleef, gebeurde het onvermijdelijke. FC Jeugd zette een goede aanval op en die eindigde met een loeihard schot, waartegen Mark van Ingen, die wederom nog niet veel te doen had gekregen, geen verweer had.

De spanning was inmiddels te snijden, zowel bij de spelers al bij het publiek. Ons elftal probeerde zich op te richten, aanvankelijk zonder succes. Er vielen over en weer gele kaarten. Tot in de 89e minuut een verdediger van FC Jeugd hands in het straschopgebied maakte. Ondanks alle protesten van FC Jeugd wees de scheidsrechter naar de stip. Abid had de ondankbare taak om nog een punt uit de wedstrijd te slepen. Abid nam de penalty echter koelbloedig: 1-1.

Abid laat de keeper van FC Jeugd kansloos bij deze gelijk makende penalty.

In blessuretijd probeerde ons elftal nog meer uit de wedstrijd te halen. Maar meer zat er niet in.
We mochten blij zijn dat een gelijkspel werd behaald. Misschien moeten we de scheidsrechter benoemen tot 'man of the match'. Hij floot goed, onpartijdig en stond mannelijk voetbal toe. Dus geen voetbal voor watjes.

De opstelling van Vriendenschaar:
Mark van Ingen, Fabian van der Wel, Lionel van Oorschot, Martijn Wuite, Tibor Veldhuizen, Nick van der Horst, Joram Misbeek, Michael Soepnel, Abid el Idrissi, Servanio Martina en Joshua Cohen. In de tweede helft kwam Farid Bouzbib in het veld voor Joram Misbeek en Sonny van Kranenburg voor Tibor Veldhuizen. Overige wissels: Ilias el Karicha, Jordy Waroux, Mitchel van Dalen en Stan van der Wiel

De allerlaatste Vriendenschaaraanval. De bal werd een prooi van de FC Jeugdkeeper.

Concurrenten Houten en VVZA wonnen allebei hun wedstrijd, zodat ze dichterbij zijn geslopen. Ons elftal heeft nog twee punten voorsprong op Houten en drie op VVZA. Volgende week wacht weer een zware tegenstander, We gaan uit naar Roda '46 dat nog alle kans heeft de titel van de derde periode in de wacht te slepen. We blijven hoopvol gestemd!