76'
85'

23 april 2017 14:00

Moustaadil, M.

Dank zij twee doelpunten van Joshua Cohen in de tweede helft heeft Vriendenschaar met 1-2 gezegevierd over Zeist. Doordat concurrenten Houten en VVZA met 2-2 tegen elkaar gelijk speelden, heeft Vriendenschaar daarvan optimaal geprofiteerd.

Vanaf de aftrap bleek dat Zeist beter voetbalde dan de stand op de ranglijst zou doen vermoeden. Ofwel Vriendenschaar vond vooralsnog een gelijkwaardige tegenstander. De bal ging over en weer zonder dat er grote gevaren voor beide doelen ontstonden. Alleen had Vriendenschaar in de vijfde minuut een zeer goede scoringskans. Abid el Idrissi passte naar Joram Misbeek. Diens schot kon nog net met de voet door de keeper van Zeist onschadelijk worden gemaakt.

We maken een sprong naar de 39e minuut. Een corner van Zeist werd afgeslagen. Tibor Veldhuizen dirigeerde de bal naar voren en vond het hoofd van Abid. Die kreeg de bal niet helemaal goed, waardoor de kopbal net naast het Zeistdoel vloog.

Mark van Ingen kon niet rustig toezien en moest af en toe flink aan de bak.

In de 42e minuut verrichtte Mark van Ingen een knappe redding, nadat de bal door Zeist uit een vrije trap op het doel van Vriendenschaar was geschoten.

De rust ging in met dezelfde stand als waarmee de wedstrijd begon.
Naar het oordeel van trainer Harry Buur zou het tempo bij Vriendenschaar omhoog moeten.

Na de thee leek Vriendenschaar sterker uit de kleedkamer te zijn gekomen. Er kwamen direct na rust enkele goede kansen,vooral die in in de tiende minuut na de hervatting. Na een handige actie speelde Abid zich vrij en schoot vervolgens de bal tegen de binnenkant van de paal. De terugspringende bal werd vervolgens door Servanio Martina ingeschoten, maar een Zeistverdediger wist de bal alsnog van de doellijn te halen.

Vriendenschaar leed nogal wat balverlies waardoor aanvallen niet tot ontwikkeling kwamen en/of de bal werd ingeleverd bij de tegenstander. Maar dan toch... in de 21e minuut werd een aanval door Vriendenschaar op links opgezet. De bal ging naar de rechterflank en kwam in het bezit van Joshua Cohen. Die schoot de bal laag rechts in de onderhoek: 0-1.

Vreugde, maar ook opluchting dat de 0-1 tot stand is gekomen.

De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld en Zeist zette aan voor de gelijkmaker. Maar die kwam er niet. Integendeel. Tien minuten na de openingstreffer kwam juist het tweede Vriendenschaardoelpunt op het scorebord. Joram Misbeek liet bij een Vriendenschaaraanval de bal onder zijn voet doorlopen. Hierdoor stelde hij Joshua Cohen opnieuw in staat de bal op het doel van Zeist te schieten. En dat lukte prima, want de bal verdween in dezelfde hoek als bij het eerste doelpunt weer in het Zeister doel: 0-2.

In de 38e minuut na rust kreeg ons elftal de unieke kans om de wedstrijd te beslissen. Bij een aanval kwam de bal bij Servanio Martina.op ongeveer tien minuten buiten het 16-meter gebied. De keeper van Zeist kwam uitlopen, Servanio omspeelde hem en schoot op het door de keeper verlaten doel. Helaas naast! Aansluitend ging Zeist in de aanval en dan werd er bij Vriendenschaar niet goed uitverdedigd. Mark van Ingen wist een Zeister inzet nog wel te keren, maar ook daarna kwam de bal niet uit de verdediging. De bal werd opgepikt door een Zeistaanvaller en die scoorde in de 40e minuut na rust de 1-2, waar het eigenlijk 0-3 had moeten staan.

In de eindfase werd het dus toch nog 'billenknijpen'voor Vriendenschaar, zeker doordat de scheidsrechter nog zeven minuten blessuretijd bijtelde. Direct na de 1-2 kwam Jordy Waroux nog in het veld voor Lionel van Oorschot. En twee minuten later kwam Rens van Vark in het veld voor Servanio Martina.

Min of meer gelijktijd werd de wedstrijd Houten - VVZA beeindigd en tot Culemborgs geluk eindigde die wedstrijd onbeslist in 2-2, hoewel Houten tot twee keer toe een voorsprong had genomen. De 2-2 stond bij rust al op het scorebord; na rust werd er door beide ploegen niet meer gescoord. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Vriendenschaar nu een voorsprong van vier punten op Houten en vijf op VVZA!

14.00   Zeist  -  Vriendenschaar  1-2
 14.00  Wasmer  -  APWC  3-0
 14.00  Houten  -  VVZA  2-2
 14.00  Roda '46  -   Saestum  2-2
 14.00  ONA '53  -  Sporting '70  2-2
 14.00  Eldenia  -  SCR  3-0
 14.30  FC Jeugd   -  HDS  5-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Ruud Veldhuizen stuurde weer een fotoreportage. Klik hier.