67'
90'

9 april 2017 14:00

Gom, R.C. van

Door een doelpunt in blessuretijd tilde Houten de stand nog naar 4-2, terwijl er lang 3-2 op het scorebord had gestaan en ons elftal verwoede pogingen deed om de gelijkmaker nog te scoren. Het mocht niet zo zijn. Houten was vandaag de betere ploeg en is, mede door de nederlaag van VVZA tegen Roda '46, de naaste belager van Vriendenschaar geworden.

De wedstrijd had een flitsende start.
Al in de eerste minuut speelde Abid el Idrissi de bal naar Joshua Cohen. Diens schot laag over de grond werd door de keeper van Houten, liggend, gekeerd. In de vierde minuut ontfutselde Joshua Cohen de bal aan een verdediger van Houten, waarna Abid in stelling kon worden gebracht. Abid kon echter niet meer goed aan de bal komen.

Actie met Farid Bouzbib.

In de zesde minuut verkeerde onze keeper bij een aanval van Houten al in geslagen positie, maar Nick van de Horst wist de bal van de doellijn te halen.
In de tiende minuut kwam Houten op voorsprong. De bal werd niet goed uit onze verdediging weggewerkt en dwarrelde voor de voeten van een Houtenaanvaller. Die loste een afstandsschot dat in de verste hoek van het Vriendenschaardoel verdween (1-0).

Zes minuten later een grote kans voor Houten om op 2-0 te komen. Op de rand van het strafschopgebied mocht Houten een vrije schop nemen. Een prima genomen vrije trap volgde, maar met een fabuleuze redding wist Mark zijn doel schoon te houden.
In de zeventiende minuut kwam Vriendenschaar langszij. Fabian van der Wel passte op Abid el Idrissi. Die kapte met een mooie beweging zijn bewaker van zich af en rondde zijn actie af met een doeltreffende schot (1-1).

Fabian van der Wel aan de bal.

Het spel golfde hierna over en weer zonder dat er opvallende zaken waren te melden. In de 28e minuut kwam de bal in het doelgebied van Vriendenschaar terecht. Doordat de bal met veel effect opstuitte, kreeg Mark van Ingen de bal niet onder controle. De bal kwam wel in het bezit van een Houtenaanvaller. Diens inzet ging het Vriendenschaardoel in: 2-1.

Tien minuten later kreeg Vriendenschaar een grote kans om weer naast Houten te komen. Een verre pass van Sonny van Kraneburg bereikte Abid. En volgde een voorzet op Joshua die van dichtbij kon inschieten. Helaas schoot Joshua de bal naast.

Drukte bij het doel van Houten met Joshua Cohen achter de bal en Abid rechts.

In blessuretijd van de eerste helft werd het zelfs 3-1 voor Houten. Een afgeslagen bal uit de verdediging werd opgepikt door een speler van Houten die de bal hard en van afstand in het Vriendenschaardoel schoot: 3-1 en tevens rust.

Na de rust verscheen Bauke Bakker in het veld voor Lionel van Oorschot.

In Culemborg stond Houten op een gegeven moment ook met 3-1 voor en Vriendenschaar kwam terug. Zou de tweede helft ten goede keren voor Vriendenschaar?

Vooralsnog gaf de tweede helft daartoe geen aanwijzing. De wedstrijd was een stuk minder en Houten was de betere ploeg. Vriendenschaar kreeg in het eerste kwartier zegge en schrijven één kans. Een schot van de doorgebroken Servanio Martina werd door de keeper gestopt.

Er gloorde desondanks weer hoop voor Vriendenschaar toen Abid in de 67e minuut een diepe bal speelde op Servanio Martina. Die worstelde zich door de Houtendefensie en scoorde knap 3-2. Een minuut later kregen Joshua Cohen en Bauke Bakker allebei een goede kans op de gelijkmaker, maar tot tweemaal toe stond de keeper van Houten in de weg.

In het doelgebied van Houten; Farid kopt de bal door.

In de zeventigste minuut ging Bauke Bakker alweer van het veld; hij bleek toch teveel last te hebben van zijn hamstrings. Joram Misbeek kwam hem vervangen.

In de tachtigste minuut scoorde Houten de 4-2, maar dit doelpunt werd wegens buitenspel en op aanwijzing van onze grensrechter Erik van Rijswijk afgekeurd. Direct daarna kwam Tibor Veldhuizen in het veld en ging Martijn Wuite eruit.

Abid duelleert met een speler van Houten om de bal.

In de laatste tien minuten zag ons elftal geen kans meer om het doel van Houten te bedreigen. In blessuretijd werd nog een aanval van Vriendenschaar ten onrechte wegens buitenspel afgefloten. Daarna scoorde Houten toch nog een keertje, zodat de eindstand op 4-2 kwam.

Door de overwinning op Vriendenschaar is Houten ons elftal op twee punten genaderd. Een meevaller was de nederlaag van VVZA tegen Roda '46, waardoor VVZA op drie punten bleef van Vriendenschaar. Het is wel duidelijk dat de slotfase van de competitie, met nog vier wedstrijden voor de boeg, ongemeen spannend zal worden. Noch Vriendenschaar, noch concurrenten Houten en VVZA kunnen zich permitteren om punten te morsen.