74'
76'

2 april 2017 14:00

Wardougan, Y.

Vriendenschaar heeft overtuigend met 5-1 gewonnen van degradatiekandidaat HDS. Al in de eerste minuut kwam HDS op achterstand en was toen eigenlijk al de verslagen ploeg.

De wedstrijd tegen HDS was nog geen minuut oud, toen door Vriendenschaar de bal naar voren werd gedirigeerd. Er volgde vlak bij het HDS-doel een achterwaartse kopbal van Michael Soepnel die vervolgens door HDS in eigen doel werd gewerkt.

Of HDS meteen van slag af was of dat Vrienenschaar zo goed speelde, wie zal het zeggen. Maar ons elftal dicteerde hierna het spel. Aanval na aanval golfde op het HDS-doel af. De balcirculatie was erg hoog. Vooral op rechts konden de aanvallen worden opgezet. Nadat de HDS-keeper nog een Vriendenschaarschuiver onschadelijk had gemaakt, was hij in de dertiende minuut machteloos. Michael Soepnel werd van achteruit aangespeeld, brak door de HDS-defensie en scoorde vrij voor de keeper 2-0.

Michael Soepnel passeert de keeper voor de tweede keer (2-0)

HDS kon nauwelijks iets terug doen. In de zeventinde minuut was er een uitval van HDS. Mark van Ingen, gelukkig weer beschikbaar na zijn zware blessure, blokte de bal. De bal kwam weer bij een HDS'er, maar zijn schot ging net naast.

Een minuut later scoorde Vriendenschaar een buitenspeldoelpunt. Weer twee minuten later was de keeper van HDS ver uit zijn doel om de bal naar voren te schieten. Het antwoord was een  boogschot van afstand dat door een HDS-verdediger net uit het doel gekopt kon worden.

In de 23e minuut kwam toch de 3-0 op het scorebord. Vlak bij de doellijn pikte Michael Soepnel de bal op. De keeper van HDS pareerde de bal nog, maar niet klemvast en vervolgens kon Abid el Idrissi gemakkelijk 3-0 van dichtbij scoren.

Abid, maker van de 3-0, is hier gevloerd. Vrije trap voor Vriendenschaar.

Vijf minuten later wisselde Harry Buur Abid al, zodat deze voor de belangrijke wedstrijd volgende week tegen Houten beschikbaar blijft. Tibor Veldhuizen kwam voor hem in het veld.

HDS kreeg toch nog een kans, toen Mark van Ingen de bal bij het wegewerken tegen een speler van HDS aan schoot. De bal caramboleerde net naast het Vriendenschaardoel.

Er waren nog enkele doelrijpe Vriendenschaaraanvallen tot aan de rust. Zeker Servanio had nog een keer moeten scoren, maar hij schoot de bal naast.

Michael Soepnel zet een aanval op; Bauke Bakker en Servanio Martina zijn bereikbaar.

Rust 3-0.

In de tweede helft was de scherpte  er een beetje af bij Vriendenschaar. Direct na rust kreeg HDS een paar kansen. De beste was een bal tegen de lat die terug- en opstuitte. Er volgde een neerwaartse kopbal van HDS, maar die werd een prooi van Mark. Er gebeurde even weinig opwindends. Mark van Ingen moest in de zestigsteminuut nog een bal wegboksen boven het hoofd van een HDS-speler.
Maar het echte antwoord kwam van Vriendenschaar. In de 63e minuut werd een bal bij de doellijn van HDS scherp voorgezet, waarna Joram Misbeek de bal in het doel kon schieten: 4-0.

Actie van Joram Misbeek in de zeventigste minuut, zeven minuten nadat hij de 4-0 had gescoord.

Twee minuten later ging Martijn Wuite het veld uit en was Mitchel van Dalen zijn vervanger. In dezelfde minuut schoot Joram Misbeek de bal uit een aanval naast.

In de zeventigste minuut speelde Michael Soepnel zich bij de cornervlag schitterend vrij. Maar de hieruit voortvloeinde aanval leverde niks op.

Rare capriolen van Michael Soepnel en Sonny van Kranenburg; op de achtergrond Martijn Wuite.

Vriendenschaar verhoogde in de 74e minuut toch de score. Bij een aanval kwam Servanio nog net aan de bal. Zijn niet al te harde schot trof doel, ook al doordat de keeper van HDS op het verkeerde been stond: 5-0.

Een minuut later kwam Jordy Waroux in het veld voor Michael Soepnel. Jordy had hierna nog enkele leuke acties in huis.

In de 76e minuut was er een aanval van HDS die met een schot vanaf de flanken eindigde. De bal trof doel en had HDS zijn eretreffer te pakken: 5-1.

In de 78e minuut werkte Mark van Ingel de bal over de lat bij een spaarzame gevaarlijke aanval van HDS.

Wedstrijdbeeld met Michael Soepnel en Lionel van Oorschot.

In de 81e minuut raakte Sonny van Kranenburg zodanig geblesseerd dat hij minutenlang buiten het veld moest worden behandeld. Vriendenschaar speelde een paar minuten met tien man. Vier minuten later was Sonny weer van de partij.

De laatste aanvallen waren voor Vriendenschaar. Joram Misbeek schoot echter hoog over na een aanval ingeluid door Jordy Waroux.

De prima leidende scheidsrechter trok nog twee minuten extra speeltijd toe, maar daarin gebeurde niks meer.

Een uitstekende overwinning van Vriendenschaar. volgende week de sleutelwedstrijd tegen Houten. Houten maakte deze zondag geen fouten, ook niet VVZA, hoewel de ploeg tegen stadgenoot APWC een 0-2 achterstand diende weg te werken.

Opstelling: Mark van Ingen (doel), Fabian van der Wel, Lionel van Oorschot, Martijn Wuite, Sonny van Kranenburg, Nick van der Horst, Bauke Bakker, Michael Soepnel, Abid el Idrissi, Servanio Martina en Joram Misbeek. wissels Tibor Veldhuizen, Mtichel van Dalen, Jordy Waroux en Stan van der Wiel.
Assistent-scheidsrechter was dit keer Erik van Rijswijk.

Na afloop van de wedstrijd konden de supporters nagenieten op het vernieuwde terras.

Rob van Dalen zond ook een serie foto's in. Klik hier.

14.00  Wasmeer  -   Eldenia  4-0
 14.00  Vriendenschaar   -  HDS   5-1
 14.00  VVZA  -  APWC  4-2
 14.30  SCR  -  Saestum  2-2
 14.00  ONA '53  -  Roda '46  2-4
 14.00  Sporting '70  -  Houten  0-4
 14.30   FC Jeugd  -  Zeist  3-0

Voor de actuele stand klik op ranglijst.