2 - 1

VVZA 1 (zon)

26 maart 2017 14:00

Meijer, L.C.

Na een zeer spannende wedstrijd, vooral in de tweede helft, heeft ons elftal verdiend met 2-1 van concurrent VVZA gewonnen. Twee schitterende doelpunten bezegelden het lot van VVZA. Ons elftal staat nu drie punten los.

In het doel van Vriendenschaar ontbrak Mark van Ingen, geblesseerd na de aanslag van de vorige week. Tussen de palen stond nu Stan van der Wiel. Ook Martijn Wuite zal op de bank, licht geblesseerd. Farid Bouzbib ontbrak wegens een schorsing.

De scheidsrechter werd geassisteerd door twee neutrale KNVB-grenssrechters, vanweg het feit dat het om een belangrijke wedstrijd om de eerste plaats ging.

In de eerste minuut was er al een kansrijke aanval van Vriendenschaar, maar de bal ging hoog over het doel van VVZA. Het spel ging nog aftastend over en weer.

Actie met Servanio Martina.

Tot aan de zevende minuut. Vriendenschaar mocht een corner nemen. De cornerbal werd voorgezet door Tibor Veldhuizen en het was Joshua Cohen die met een fraaie kopbal 1-0 scoorde (zie grote foto).

Vriendenschaar was hierna de meest aanvallende partij, Maar als het op stilstaande momenten aankwam, was VVZA beslist niet ongevaarlijk. Een vrije schop van VVZA ging net naast in de negende miuut. In de zeventiende minuut weer een goede kans voor Vriendenschaar, maar de bal ging ver over het doel van VVZA. Een minuut later moest Stan van de Wiel een gevaarlijke cornerbal over de lat tikken. Ook in de 31e, 32e en 36e minuut waren er weer gevaarlijke cornerballen voor VVZA. Bij de laatste corner ging de bal rakelings langs het Vriendenschaardoel.

Abid el Idrissi wordt op de huid gezeten door twee VVZA'ers.

In de veertigste minuut moest Bauke Bakker na een harde aanval opgelapt worden, maar hij kon weer verder.In de 44e minuut nog een corner voor VVZA, maar daar kwam geen gevaar uit.

Lionel van Oorschot speelde weer een degelijke partij.

Rust 1-0.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. In de 52e minuut werd Bauke Bakker weer voor een blessure behandeld en liep Joshua Cohen in de 55e minuuttegen een gele kaart op. In de 58e minuut twee gevaarlijke aanvallen van Vriendenschaar achterelkaar. Eerst belandde een schot ín de kluts van de VVZA verdediging. Daarna had Joshua de 2-0 op zijn schoen na een mooie voorzet van Michael Soepnel. Maar de bal werd overgeschoten. Een minuut later schoot  de opgestoomde Sonny van Kranenburg de bal net over. Een tweede Vriendenschaardoelpunt kondigde zich aan. En dat werd in de 60e minuut realiteit. Vriendenschaar kreeg een vrije schop te nemen. Verdediging van VVZA en aanval van Vriendenschaar stelden zich op in het strafschopgebied. De bal kwam daar helemaal niet, want Abid, die de vrije schop nam, schoot de bal met een zeer fraaie boog rechtstreeks in het VVZA-doel: 2-0.

Het lijkt er enigszins op dat Joshua de 2-0 scoort. In werkelijkheid ziet hij, samen met de VVZA-keeper, de bal in het doel vliegen na een prachtige vrije trap van Abid.

Was VVZA knock out.? Zeker niet. Nadat Nick van der Horst, ter vervanging van Bauke Bakker een corner had mogen nemen, die niks opleverde, was het VVZA dat terugkwam in de wedstrijd. Een aanvaller van VVZA werkte zich na een fraaie steekbal in de 71e minuut door onze defensie en liet onze keeper Stan kansloos.

Een actie van Michael Soepnel. Ook in beeld Sonny van Kranenburg (midden) en Servanio Martina (rechts).
De wedstrijd werd hierna zeer spannend. Want zou VVZA nog in staat zijn tot een tweede doelpunt, of zou Vriendenschaar de beslising kunnen forcren?

Joram Misbeek kwam in de 74e minuut in het veld voor de geblesseerde Lionel van Oorschot.  Daarna een hard schot van VVZA dat in onze defensie uiteenspatte (minuut 76). Drie minuten later de derde wissel aan Vriendenschaarzijde. Tolunay Sezer ging geblesseerd het veld uit en Mitchel van Dalen verving hem.

Hoog opspringend ziet Stan van der Wiel de bal voorbijvliegen,. maar de verdediging ruimt op. Links van de scheidsrechter Lionel en rechts Bauke Bakker. Met nummer 9 Abid.

In de 82e minuut brak Joshua Cohen uit, maar hj werd wegens bitenspel teruggefloten. De negentigste minuut was al aangebroken toen Joshua weer kon uitbreken. Maar zijn schot ging over.
Er braken nog zo'n zes minuten blessuretijd aan. Maar VVZA zag geen kans meer om alsnog de gelijkmaker uit het vuur te slepen. Onze verdediging hield de zaak dicht. Een 2-1 overwinning na een spannende, af en toe felle,  maar al met al een sportieve wedstrijd.

14.00   Saestum  -   FC Jeugd  1-3
 14.00  APWC  -  SCR  6-1
 14.00  HDS  -  Sporting '70   1-2
 14.00  Houten  -  Zeist  2-0
 14.00  Vriendenschaar   -  VVZA  2-1
 14.00  Roda '46  -  Wasmeer  2-1
 14.00   Eldenia  -  ONA '53  2-0