... (lob)
88'

19 maart 2017 14:00

Stroobach, A.B.

In een uiterst vervelende wedstrijd is ons eerste elftal in Rijswijk tegen een 1-0 nederlaag aangelopen. In zeker opzicht zeer onverdiend, aan de andere kant wisten we vooral in de eerste helft niet goed om te gaan met de vele kansen die we kregen. Zeker in de eerste helft had SCR niets in te brengen, behalve een zeer grove charge op keeper Mark van Ingen.

De grasmat was abominabel slecht.

Opkomst van de teams

In de eerste helft kwam ons elftal op het knollenveld van SCR nog aardig uit de voeten. De combinaties liepen gegeven de slechte kwaliteit van de grasmat beslist goed. De kansen voor Vriendenschaar regen zich aaneen. We telden vele kansen die echter allemaal door ons niet werden benut. Een van de beste kansen was in de elfde minuut toen Servanio Martina van dichtbij een schot afvuurde, dat echter door de keeper van SCR werd geblokkeerd.

Er werd felle strijd om de bal geleverd. Hier met Servanio, Farid (nr.6) en Mitchel van Dalen achter Servanio.

Schoten van Tibor Veldhuizen in de 15e en 23e minuut gingen allebei over.  Mitchel van Dalen stoomde in de 28e minuut op, maar hij werkte de bal vervolgens zelf over de doellijn van SCR. In de dertigste minuut ging een schot van Farid rakelings langs de linker paal en twee minuten later ging bij een soortgelijke actie van Farid de bal ver naast. Inmiddels was Farid wel in de 18e minuut tegen een gele kaart opgelopen wegens een overtreding die geen geel waard was.
SCR kwam tot aan de 35e minuut hoegenaamd niet in het verhaal voor. Keeper Mark van Ingen had eigenlijk niks bijzonders te doen gehad.

Opstootje nadat onze keeper Mark van Ingen door een snoeiharde aanslag geblesserd is geraakt. Marcel Uding is al ter plaatse, maar moet constateren dat Mark niet verder kan keepen.

In de 35e minuut sloeg echter de vlam in de pan. Bij een zeldzame aanval van SCR werd onze keeper heel hard door een SCR-speler geraakt. Hij ging er met een gestrekt been in en raakte Mark met zijn noppen vol in het been. Terwijl Mark kermend van de pijn op de grond lag, ontstond er een opstootje waarin Mitchel van Dalen en grensrechter/vader Marcel van Dalen waren betrokken. Marcel werd door de scheidsrechter op rood getrakteerd, terwijl trainer Harry Buur Mitchel van het veld haalde. Vriendenschaar verbruikte daardoor meteen twee wissels. Mark van Ingen kon niet verder spelen en hij werd vervangen door de piepjonge Lukas Grizell. En Sonny van Kranenburg kwam voor Mitchel in het veld. Huub van Oorschot die met het complete vrouwenteam bij de wedstrijd aanwezig was, viel in als grensrechter.

BaukeBakker gaat hier neer.

Na een oponthoud van ongeveer tien minuten kon de wedstrijd worden voortgezet. De kansen waren weer voor Vriendenschaar. Servanio schoot de bal weer een keer over. Farid loste een  schot dat uitstekend door de SCR-keeper laag over de grond werd weggestompt ten koste van een corner. De bal uit de hierna door Farid genomen corner kwam in het bezit van Martijn Wuite. Diens harde schot ging net naast de paal en belandde in het zijnet. Rust 0-0.

Sonny van Kranenburg in actie nadat hij is ingevallen.

In de tweede helft kreeg Vriendenschaar opnieuw de meeste kansen, maar niet zo talrijk als in de eerste helft. Een achterwaartse kopbal van Servanio in de 47e minuut ging over het SCR-doel. In de 53e minuut een door Farid genomen vrije trap. De bal kwam bij Servanio, maar diens schot ging over. Weer drie minuten later een schot van Farid waarbij de bal door de keeper werd losgelaten. Bauke Bakker schoot vervolgens in het zijnet.

Abid el Idrissi werd het veld ingesuurd om een doorbraak te forceren.

Harry Buur zette in minuut 59 zijn laatste wissel in. Abid el Idrissi kwam in het veld voor Tibor Veldhuizen. De hoop was dat Abid voor de nodige onrust zou kunnen gaan zorgen in de defensie van SCR.

In de 61e minuut was er eerst een scrimmage voor het SCR-doel, maar de bal dwarrelde uiteindelijk door de lucht. In dezelfde minuut een van de zeldzame uitvallen van SCR. Maar de SCR-speler schoot in vrije positie de bal hoog over.

In de 64e minuut kreeg Farid opnieuw een gele kaart voorgeschoteld en hij moest van het veld af. Vriendenschaar moest met tien man proberen de wedstrijd alsnog naar zijn hand te zetten.

Abid neemt een vrije schop terwijl Sonny van Kranenburg zich door de defensie van SCR worstelt.

De wedstrijd werd er niet rustiger op. Herhaalde malen waren er twee ballen in het veld, waardoor de voortgang van de wedstrijd werd gehinderd.

Ons elftal begon steeds meer tegen zichzelf te voetballen. Geen enkele aanval werd goed afgerond.  Ook Abid kreeg de bal niet echt goed voor zijn voeten. SCR hield daarbij heel veel spelers achter en was duidelijk uit op een gelijkspel.

In de 80e minuut viel er nog een corner voor SCR te noteren die maar moeilijk door onze defensie kon worden weggewerkt.

Vriendenschaar was aan een wanhoopsoffensief begonnen. In de 88e minuut kregen we opnieuw een corner te nemen. De bal werd voor het SCR-doel gebracht, maar kon niet worden benut. De aanval werd door SCR afgeslagen en de bal naar voren gespeeld.Bauke Bakker verspeelde op het middenveld de bal en de SCR-aanvaller kon doorlopen. Hij lepelde de bal over Lukas heen in het Vriendenschaardoel: 1-0.

Abid ten val gebracht...

Ons tiental was hierna niet meer in staat tot een doeltreffende aanval. De bal ging te gehaast naar voren en er was geen afwerking. Na een paar minuten extra tijd moesten we met een nederlaag aan de broek de kleedkamer opzoeken. Een geluk bij een ongeluk was min of meer dat concurrent VVZA bij HDS ook niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel, zodat Vriendenschaar en VVZA weer in punten gelijk staan. Maar de schade voor Vriendenschaar was groter dan alleen de nederlaag gezien het feit dat Farid na twee keer geel volgende week niet mag spelen. En of Mark van Ingen volgende week weer op doel kan, is hoogst twijfelachtig. En dit allemaal met de topper tegen VVZA in het vooruitzicht.

14.00   Zeist   -  Eldenia  2-0
 14.00  Wasmeer  -  Houten  2-6
 14.00  VVZA  -  HDS  1-1
 14.00  SCR  -  Vriendenschaar   1-0
 14.00  ONA '53  -  Saestum  0-1
 14.00  Sporting '70   -  APWC  3-1
14.30 FC Jeugd -  Roda '46  0-3