Joshua Cohen (schot)
60'

12 maart 2017 14:00

Klein Lenderink, S. (mw)

Vriendenschaar heeft een duidelijke en verdiende overwinning geboekt op Sporting '70. Pas na de gelijkmaker van Servanio Martina in de vijftiende minuut kwam ons elftal op stoom.

Ons elftal was tegen Sporting in de aanvangsfase al een paar keer in moeilijkheden gebracht, toen in de tiende minuut een penalty werd toegekend aan de Utrechtse ploeg wegens een wat ongelukkige hands. De bal stuitte op en kwam vervolgens tegen de hand van een van onze verdedigers. De strafschop werd benut en ons elftal keek al tegen een 0-1 achterstand aan.

In de beginfase van de wedstrijd deden zich enkele hachelijke momenten voor het Vriendenschaardoel voor.

Vriendenschaar was tot dan nog niet echt gevaarlijk geweest. De gelijkmaker kwam toch enigszins uit de lucht vallen. Een lage voorzet werd door de keeper van Sporting weggestompt. De bal kwam in het bezit van Servanio Martina die de bal in het lege doel kon tikken. Protesten van de zijde van Sporting. Scheidsrechter Mevrouw Sandra Klein Lenderink ging naar de grensrechter van Sporting toe om diens visie aan te horen. Daarna wees de scheids toch naar het midden: 1-1. Servanio stond bij de aanval van Vriendenschaar niet buitenspel en kreeg de bal pas in zijn bezit toen de keeper de bal wegtikte.

Servanio Martina speelde heel attent en maakte zodoende ook de gelijkmaker.

Toch een meevaller voor Vriendenschaar, dat hierna beter ging draaien. Er werd druk op de defensie van Sporting uitgeoefend, maar die gaf nog even geen krimp. Tot de 25e minuut dat Joshua Cohen vanuit de diepte door Fabian van der Wel werd aangespeeld. Joshua gaf zichzelf de sporen, liet iedereen zijn hielen zien en schoot de bal hard in het Sportingdoel 2-1.

Sporting bleef een tegenstander om mee rekening te houden. Na een corner kon een Sportingspeler de bal op ons doel knallen, maar met een schitterende redding stompte Mark van Ingen over het doel. Dat was in de dertigste minuut.

Vijf minuten later redde de keeper van Sporting eveneens heel fraai ten koste van een corner. Die werd door Farid Bouzbib genomen en de bal zeilde over iedereen heen. Men verwachtte kennelijk dat de bal naast zou gaan, maar Servanio kon zijn hoofd nog net tegen de bal drukken: 3-1.

Bauke Bakker waagt een schot.

Tegen het einde van de eerste helft kreeg Vriendenschaar nog een paar corners te nemen waarbij de bal wat paniekerig werd weggewerkt door de defensie van Sporting. De ploeg uit Utrecht liep echter geen schade op. De rust kwam met 3-1.

In de tweede helft probeerde Sporting nog wel wat, maar de overtuigingksracht ontbrak. De wedstrijd werd door Vriendenschaar helemaal in het slot gegooid toen een kwartier na rust Farid Bouzbib de bal opbracht tot aan de doellijn, voorzette en Joshua Cohen de 4-1 kon binnenschieten.

De wedstrijd zat in de knip.  Sporting was niet bij machte nog werkelijk iets terug te doen. Onze verdediging had weinig moeite met de Sportingaanval. De aanvallen van Vriendenschaar waren daarentegen veel gevaarljker.

In de 75e minuut kreeg Joshua tot twee keer toe, in dezelfde aanval, de bal van dichtbij niet langs de keeper van Sporting. Ook Servanio kreeg nog een goede kans, maar schoot naast.

Berkay Sezer probeerde zijn invalbeurt glans te geven door een paar solo-acties.

Trainer Harry Buur kon zonder al te veel risico al zijn wisselspelers inzetten, wetende dat Sporting geen Barcelona was.

Het moeilijkste moment was tien minuten voor tijd, toen Mark van Ingen bij het wegwerken van een bal uit een corner in botsing kwam met een speler van Sporting. Onze verzorger was lang in de weer om Mark op te lappen. Maar daarna keepte hij de wedstrijd als vanouds uit.

Mark van Ingen raakt bij deze actie geblesseerd.

Terwijl Marcel Uding de verzorging van Mark van Ingen op zich neemt, krijgen de spelers van het elftal nog enkele aanwijzingen van trainer Harry Buur (rechts).

Bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter, mevrouw Klein Lenderink, was de uitslag definitief 4-1.

14.00  Eldenia  -  Houten  1-0

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

VVZA maakte geen fout en Edlenia versloeg Houten. Daardooir gaat de strijd om het algehele kampioenschap vooralsnog tussen Vriendenschaar en VVZA. Maar er moeten antuurlijk wel nog acht wedstrijden gespeeld worden.