86'

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

19 februari 2017 14:00

Ozyar, F.

Vriendenschaar heeft verdiend met 2-4 van APWC gewonnen na een sportief duel en met een goede scheidsrechter. Door deze overwinning blijft ons elftal op de tweede plaats met één punt achter op VVZA.

In verband met het overlijden van ons erelid Ries Kosterman werd op het APWC-veld een minuut stilte door beide teams in acht genomen.

Direct na de aftrap was Vriendenschaar nog niet echt wakker, want na dertig seconden kreeg APWC al meteen een grote kans en moest Mark van Ingen knap redden.
In de derde minuut echter was Mark kansloos bij een snelle uitval van APWC, waarbij Tibor Veldhuizen werd uitgespeeld en een voorzet volgde. De spits van APWC nam de bal aan en met een volley ging de bal hard het doel in: 1-0.

Hierna ontwikkelde zich een wedstrijd waarbij Vriendenschaar het beste van het spel had en meer balbezit, maar APWC bleef gevaarlijk bij uitvallen.

Bauke Bakker duelleert met APWC'ers

Na enig gesteggel over de afstand van de bal bij een vrije schop voor Vriendenschaar schoot Michael Soepnel de bal over. Dat gebeurde in de vijfde minuut.
Vijf minuten later een mooie aanval via Michael Soepnel en Joram Misbeek, waarna de voorzet door Servanio Martina net over werd gekopt.
In de dertiende minuut dan toch de gelijkmaker uit een corner genomen door Farid Bouzbib. Die ging over alles en iedereen heen, maar kwam wel in het bezit van Nick van der Horst. Die zorgde met een geplaatst schot voor de 1-1.

Nick van der Horst wordt gefeliciteerd met de gelijkmaker door Farid Bouzbib (6). Andere Vriendenschaarspelers komen aanrennen.

In de twintigste minuut kwam APWC goed weg toen Tibor Veldhuizen hard op de lat van APWC knalde. Drie minuten later kroop APWC weer door het oog van de naald. Uit een corner kwam de bal in de 16 meter bij Michael Soepnel. Die lanceerde een prachtig schot. Iedereen telde al een goal, maar op het laatste moment kopte een boomlange verdediger de bal nog net uit de kruising.

Een ziedend schot van Michael Soepnel wordt nog net uit de kruising weggekopt.

Het betere spel bleef van Vriendenschaar dat vroeg stoorde en met een drang naar voren. Het risico was echter de ruimte achter onze verdediging wat aan de APWC-aanval toch wel de mogelijkheid gaf om die ruimte te benutten.Gelukkig nog zonder schade voor ons elftal.

In de 32e minuut een uitgelezen kans voor Vriendenschaar toen Bauke Bakker werd vrij gespeeld. Die ging alleen op de keeper af, maar zijn schot was te zwak.
In de 38e minuut dan zo'n onverwachte uitval van APWC, waarbij Mark van Ingen tot een zeer knappe redding gedwongen werd.

Mark van Ingen moest geregeld knappe reddingen verrichten.

Op slag van rust kwam ons elftal op voorsprong. Bij een aanval van Vriendenschaar geraakte de bal in een kluts. De bal kwam uiteindelijk in het bezit van Farid Bouzbib die deze ineens het doel van APWC injoeg: 1-2.

Farid ondergaat de felicitaties als hij Vriendenschaar op slag van rust aan de leiding heeft geholpen.

Na de rust stond Sonny van Kranenburg in het elftal voor Lionel van Oorschot.

De eerste tien minuten na rust gaven een rommelig spelbeeld te zien. De dominantie van ons elftal was verdwenen en er waren veel foute passes. En toch ging het goed voor ons elftal. In de dertiende minuut na rust werd APWC gewaarschuwd. Een mooie aanval van Vriendenschaar en Servanio Martina rondde af met een schot over doel. In de vijftiende minuut ging de bal er wel in. Weer een aanval van Vriendenschaar waarbij een verdediger van APWC half uitgleed. De bal werd opgepikt door Joram Misbeek en die schoot de 1-3 binnen.

In de 20e minuut na rust zorgde Mark van Ingen door weer een prachtige redding dat APWC niet dichterbij kon komen. Vier minuten later liep Vriendenschaar verder uit. Een hoge bal op het APWC-doel wordt door een verdediger achterwaarts gekopt, waarna de bal in het bezit kwam van Joram. en die scoorde opnieuw: 1-4.

Twee doelpunten van Joram. Hier heeft hij zojuist doelpunt nummer 4 gefabriceerd.

Weer en minuut later was het haast 1-5 toen Michael Soepnel de bal door de benen van de APWC-keeper schoof. Maar de bal ging het doel echter niet in. Hierna werd Mark Wuite gewisseld voor Mitchel van Dalen.

Ondanks de al bereikte prachtige stand was het Mark van Ingen die er opnieuw voor zorgde dat APWC weer hoop kon krijgen. Van zeer korte afstand werd de bal door APWC ingeschoten, maar Mark keerde de inzet wederom door een uitstekende redding.

In de 75e minuut kwam Jordy Waroux in het veld voor Farid Bouzbib.

In de 85e minuut had Michael Soepnel de 1-5 op zijn schoen, maar toen hij wilde schieten gleed hij uit. In plaats daarvan werd het 2-4 bij een uitval van APWC. Toch een kostbare tegentreffer in verband met de stand in de tweede periode.

Nog een spemoment met Bauke Bakker, terwijl Servanio Martina en Michel Soepnel toezien.

Vriendenschaar liet het niet verder komen en na enkele minuten blessurevoetbal zat de overwinning in de tas.

In de tweede periode gaan Wasmeer en Vriendenschaar aan de leiding met 15 punten na acht wedstrijden en met een gelijk doelsaldo: +5. Maar Wasmeer heeft meer doelpunten gescoord. Hieruit blijkt wel dat het tweede doelpunt van APWC toch vervelend was. Want anders had Vriendenschaar al een beter doelsaldo gehad.

De beginopstelling van Vriendenschaar: Doel Mark van Ingen. Achter Fabian van der Wel, Lionel van Oorschot, Martijn Wuite en Tibor Veldhuizen. Midden Farid Bouzbib, Nick van der Horst, Michael Soepnel en Bauke Bakker. Voor Servanio Martina en Joram Misbeek.
Wissels: Mitchel van Dalen, Sonny van Kraneburg, Jordy Waroux en Stan van der Wiel.

We danken Henkjan Misbeek voor de informatie vanuit Amersfoort. Wegens familieomstandigheden was Frans Waroux vandaag afwezig.

14.00  Sporting '70   -  SCR  3-3

Voor de actuele stand klik op ranglijst.

Ruud Veldhuizen maakte een fotoreportage. Klik hier.

14.00  Zwaluwen Utrecht 11 VR1  -   Vriendenschaar VR1  1-10

Vrouwen 1 is kampioenskandidaat en er kan op dit team gestemd worden in het kader van een actie met Fox Sports. Zie ook eerdere informatie hierover: klik hier.