54'
Assist: Joshua Cohen

5 februari 2017 14:00

Boer, G. de

Vriendenschaar heeft een kleine, maar heel nuttige 0-1 zege op Saestum geboekt. In de 54e minuut scoorde Michael Soepnel de enige en dus beslissende treffer.

In eerste aanleg hielden de ploeg elkaar goed in evenwicht, waarbij Saestum zo op het oog het meest aanvallend was en Vriendenschaar het meest verdedigend. Pas in de zestiende minuut was er een gevaarlijke aanval van Vriendenschaar te noteren. Joshua loste een schot dat echter knap door de keeper van Saestum werd gestopt.

Joshua Cohen in actie.

In de twintigste minuut moest onze keeper Mark van Ingen ook aan de bak. Bij een aanval van Vriendenschaar werd balverlies geleden en Saestum nam de aanval over. Er volgde een schot op het Vriendenschaardoel, maar Mark van Ingen redde knap.

Mark van Ingen toonde zich een betrouwbare sluitpost.

Saestum werd langzamerhand toch sterker in het veld getuige de twee aanvallen in de 29e en 37e minuut. De aanval van Saestum sneed door de verdediging van Vriendenschaar en het kwam twee keer tot een schot. In beide gevallen ging de bal net voorlangs het doel naast. Zoals al vanaf het begin van de wedstrijd te zien was, kwamen Vriendenschaaraanvallen incidenteel van de grond, want er werd toch wel veel balverlies geleden door onnauwkeurige passing.
Vak voor rust mocht ons elftal nog wel twee vrije trappen nemen, maar de ene keer ging de bal over het doel en de andere keer stond de goalie van Saestum op zijn post.

Servanio springt hoger dan zijn tegenstander.

De rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Joram Misbeek die in de bais stond opgesteld, werd in de tweede helft vervangen door Abid el Idrissi.

In de negende minuut was er een aanval van Saestum die eindigde in een corner. Uit de corner kwam de bal in het bezit van Masrk van Ingen. De wachtte even tot zijn medespelers weer in aanvallende richting stonden. Zijn verre uittrap bereikte Joshua Cohen. Die kopte de bal direct door naar Michael Soepnel. Die liep een paar passen naar voren met de bal en haalde vervolgens verwoestend hard uit. Onbereikbaar voor de Saestumkeeper plofte de bal in het net: 0-1.

Een verwoestend sSchot van Michael. Vriendenschaar leidt met 0-1.

In de 63e minuut moest Abid zich laten behandelen wegens een blessure na een kopduel. Gelukkig liep dat goed af. En dacht mocht vier minuten later blijken toen Abid bij een Vriendenschaaraanval was betrokken. Abid ontving de bal van Farid Bouzbib. Met een handig hakballetje bereikte hij Joshua Cohen. Zijn schot belandde echter in het zijnet.

Iedereen bezorgd. Maar blessure van Abid viel mee.

In de 75e minuut kwam ons elftal bijna op 0-2. Bij het uitverdedigen wilde de keeper van Saestum de bal met de voet wegwerken. Hij had echter niet gerekend op het storen van Joshua. De keeper schoot de bal tegen Joshu op en via joshua ging de bal helaas voor ons, gelukkig voor Saestum, over het Zeister doel.

In de 85e minuut kreeg Abid een gele kaart wegens spelbederf. Hij nam bijhet nemen van een vrije schop van Saestum naarhet oordeel van de scheidsrechter onvoldoende afstand. Een gele kaart heeft voor Abid een vervelend gevolg, omdat hij elke wedstrijd 'op scherp'  staat. De volgende wedstrijd zal hij weer moeten missen,

Mark van Ingen grijpt weer goed in.

In de 90e minuut stond het nog steeds 0-1, het sein voor Saestum om nog door een slotoffensief aan de gelijkmaker te komen. De keeper van Saestum ging naar voren en mengde zich in het strijdgewoel. Doch achterin hielden we de zaak op slot. Op basis van de eerste helft had Saestum wellicht aanspraak mogen maken op de overwinning. Na de rust zat ons elftal beter in de wedstrijd, waardoor de overwinning dank zij Micahel Soepnel een feit werd.

De defensie van Vriendenschaar stond als een huis ondanks de druk van Saestum.

De overwinning was zeer gewenst doordat concurrent  VVZA geen fout maakte. Wasmeer werd met 5-1 onder de voet gelopen. Eldenia leed puntverlies door in de slotfase een gelijkspel tegen Sporting toe te staan.

14.30  FC Jeugd  -  SCR          2-1

In de strijd om de tweede periode en met nog twee wedstrijden te gaan, gaan Eldenia, Wasmeer en Vriendenschaar gezamenlijk aan de leiding. Het doelsaldo is doorslaggevend en de verschillen zijn zeer klein:

1 Eldenia 7 gesp. 15 punten, doelsaldo 13-8 (+5)
2 Wasmeer 7 gespeeld 15 punten, doelsaldo 21-17 (+4)
3 Vriendenschaar 7 gespeeld, 15 punten, doelsaldo 15-12 (+3)
4 VVZA 7 gespeeld 14 punten, doelsaldo 14-6 (+8)
5 FC Jeugd 7 gespeeld, 13 punten, doelsaldo 17-12 (+5)

Ruud Veldhuizen maakte weer een fraaie fotoreportage. Klik hier.