74'
81'

29 januari 2017 14:00

Genderen, J.A.H. van

Vriendenschaar begon wel gehandicapt aan de wedstrijd. Abid en Idrissi, Joshua Cohen en Martijn Wuite moesten aan de kant blijven vanwege een schorsing. Joram Misbeek was net terug van wintersportvakantie en kon daardoor niet onmiddellijk in de basis beginnen. B-junior Berkay Sezer stond daardoor in de basis. Hij was gedurende het uur dat hij speelde, actief in de weer.

Nr.17 Berkay Sezer.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling: Mark van Ingen (doel) - Fabian van der Wel - Lionel van Ooorschot - Sonny van Kranenburg - Tibor Veldhuizen - Farid Bouzbib - Bauke Bakker -Michael Soepnel - Servanio Martina - Nick van der Horst - Berkay Sezer.

In de eerste helft deden beide teams niet veel voo elkaar onder. Toch was er wel een verschil. Vriendenschaar leek het betere veldspel te hebben, maar heel veel aanvallen kwamen net niet tot een afronding en strandden ontijdig. Eldenia zorgde daarentegen voor meer gevaar voor het Vriendenschaardoel.

Al in de tweede minuut een gevaarlijke scrimmage waarbij onze defensie de bal maar moeilijk weg kreeg. In de tiende minuut een corner voor Eldenia die gevaar opleverde voor het Vriendenschaardoel. In de zestiende minuut twee corners achter elkaar voor Eldenia.

Pas in de achttiende minuut een eerste aanval van Vriendenschaar die naar het Eldeniadoel leidde. Maar de lange keeper van Eldenia onderschepte de bal.

De keeper van Eldenia onderschept een aanval van Vriendenschaar.

In de 26e minuut een vrije schop voor Vriendenschaar. Van dichtbij tikte Servanio de bal net naast het Eldeniadoel. Direct hierna een uitbraak van Eldenia, maar de bal werd eveneens naast geschoten.

In de 34e minuut redde Mark van Ingen fraai na een uitbraak van Eldenia. Maar in de 42e minuut was hij machteloos. Onze verdediging had de bal moeten opruimen, maar de bal werd bij een Eldeniaanvaller ingeleverd. Die brak door de laatste linie en lepede de bal over Mark in het doel:
0-1.

Op slag van rust was er nog een corner van Vriendenschaar, maar daar kwam weinig uit.
Rust 0-1.

Weer een aanval van Vriendenschaar die zal stranden in de verdediging van Eldenia.

Na de rust kwam ons elftal agressiever uit de startblokken. Bauke Bakker was vervangen door Niek Amelink. En het was Servanio Martina die in de 51e minuut de gelijkmaker scoorde. Er werd flink geprotesteerd voor buitenspel, maar de bal was teruggelegd, waardoor er geen sprake kon zijn van buitenspel. Direct erna weer een Vriendenschaaraanval, maar nu ging de bal hoog over het doel van Eldenia.

Servanio Martina, hier samen met Michael Soepnel, scoorde de gelijkmaker.

Nadat een Eldenia aanval in de 60e minuut ook hoog over was gegaan, was het weer de beurt aan ons elftal. Joram Misbeek was intussen in het veld gekomen voor BerkaySezer. In de 67e minuut scoorde Michael Soepnel een keurig doelpunt, niets op aan te merken, maar nu ging de scheidsrechter mee in het appelleren van de veel vlaggende Eldeniagrensrechter. Het doelpunt werd helaas ten onrechte afgekeurd.

Er gebeurde hierna weinig opvallende dingen tot in de 74e minuut. Een aanval van Eldenia kon eigenlijk gemakkelijk worden onderbroken. Maar achterin liet men Eldenia zijn gang gaan en daardoor kon Eldenia zomaar scoren: 1-2. En in de 81e minuut ging het nog eens fout in onze verdediging. Een niet al te moeilijke bal werd ingeleverd bij Eldenia en was het meteen 1-3.
Mitchel van Dalen kwam in het veld voor Michael Soepnel, die een gele kaart had ontvangen.

Michael Soepnel zag zijn treffer ten onrechte afgekeurd worden.

Ons elftal probeerde met de moed der wanhoop nog verandering in de stand te brengen, maar de overtuiging was er niet meer. Het bleef 1-3. Eldenia sloop op de ranglijst dichterbij, te meer daar VVZA ook puntverlies leed. In de tweede periode was Wasmeer spekkoper door winst op Sporting '70.

Acrobatiek in de eindfase. Nick van der Horst tuimelt over de rug van zijn tegenstander.

14.00  Sporting '70  -   Wasmeer  2-3

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

12.00  Vriendenschaar VR1   -  MEC VR1  2-0

De wedstrijd van vrouwen 1 was niet voor de competitie, maar een vriendschappelijk duel.