35'
82'

11 december 2016 14:00

Dumont, R.W.H.J.

Door een doelpunt in de 87e minuut heeft Wasmeer met 2-1 gezegevierd over ons eerste elftal. De wedstrijd was van het begin tot het einde spannend en aantrekkelijk. Het had net zo goed 1-2 voor Vriendenschaar kunnen zijn geworden, maar helaas.

Ons eerste elftal begin zonder Abid el Idrissi in de basis, want Abid was licht geblesseerd. Hij was voor eventualiteiten wel beschikbaar. Joram Misbeek stond in zijn plaats in de basis.
De wedstrijd werd gespeeld op een natuurgrasveld achter de tribune van Wasmeer.

De eerste kans na vijf minuten spelen was voor Wasmeer. Het afgevuurde schot ging net voorlangs het Vriendenschaardoel. In de tiende minuut kwam Vriendenschaar in kansrijke positie voor het doel van Wasmeer, maar de aanval werd ten onrechte wegens buitenspel afgevlagd. In de dertiende minuut een schot van Vriendenschaar op het doel van Wasmeer, dat door de keeper werd gepakt. In de zestiende minuut kwam de bal na een uittrap van Mark van Ingen in het bezit van Bauke Bakker, maar diens schot ging net naast. In de zeventiende minuut speelde Joshua Cohen zich vrij en bediende vervolgens Servanio Martina. Van ongeveer twintig meter loste Servanio een hard schot dat in het doel van Wasmeer verdween (0-1).

Uit de hiervoor gememoreerde gebeurtenissen blijkt wel dat Vriendenschaar vooralsnog de wat betere ploeg was. Na het openingsdoelpunt was vervolgens echter toch sprake van een gelijk opgaande strijd. Wasmeer liet zich aanvallend niet onbetuigd en liet zien, getuige het in de competitie opgebouwde doelsaldo, dat de ploeg aanvallend zeker wat in zijn mars had.

In de 35e minuut kwam Wasmeer langszij, maar wel vanuit buitenspelpositie. Althans dat was het oordeel van onze vlaggende grensrechter Marcel van Dalen. De scheidsrechter gaf echter aan dat Wasmeer kon doorspelen. Wasmeer liet de kans niet lopen en doelpuntte: 1-1.

De eerste helft, had aantrekklijk voetbal van beide kanten laten zien en eindigde in een 1-1 stand.

Drie minuten na de hervatting kreeg ons elftal een mooie kans om weer op voorsprong te komen. Bauke Bakker bediende Servanio die dichtbij het doel van Wasmeer. opdook. Hoewel de keeper al geslagen was, ging de bal toch miraculeus naast het doel.
Direct hierna had Wasmeer na een counter de mogelijkheid om te scoren, maar ook hier ging de bal naast.

In de negende minuut na rust kwam Abid in het veld voor Joram Misbeek.

Wissel tussen Joram en Abid.

Bij een telefonisch contact in de dertiende minuut na rust merkten we opwinding bij de aanwezige Vriendenschaarsupporters, die zich ergerden aan het continue gevlag van de grensrechter van Wasmeer.

In de zeventiende minuut weer een kans voor Wasmeer na een hoekschop. De bal werd naast het Vriendenschaardoel gekopt.

In de twintigste minuut ging Farid Bouzbib met een hamstringblessure van het veld af. Trainer Harry Buur zette Sonny van Kranenburg in en Michael Soepnel schoof op naar het midden.

Drie minuten later onttrok Joshua Cohen zich bij een aanval aan buitenspel, maar zijn schot ging voorlangs het doel van Wasmeer. Weer twee minuten later kwam na een voorzet van links de bal bij Joshua, maar die zag zijn inzet vervolgens net naast het doel van Wasmeer gaan.

Wasmeer kreeg bij een aanval weer een kans, maar die werd ten koste van een gele kaart van Martijn Wuite,ongedaan gemaakt. De scherp genomen vrije schop werd vervolgens door Mark van Ingen knap over de lat gewerkt. De corner leverde verder niks op.

Harry Buur bracht hierna, in de 36e minuut, zijn derde wissel in en kwam Tolunay Sezer in het veld voor Bauke Bakker.

Het hielp ten slotte niet. Want bij een razendsnelle uitval scoorde Wasmeer de 2-1 en was het lot over ons elftal bezegeld. Weliswaar kreeg ons elftal nog de kans op de gelijkmaker na een vrije trap in blessuretijd, maar de bal werd door Wasmeer van de doellijn gewerkt.

Wasmeer hield de drie punten dus thuis. 2-1 voor de Hilversummers.
Een geluk bij een ongeluk was dat Eldenia eveneens met 2-1 zegevierde over VVZA.
Hierdoor blijven Vriendenschaar en VVZA aan kop, maar verkleinde Eldenia de achterstand op de kop tot vier punten. Ook Houten blijft in het spoor na een 3-2 zege op SCR. Dat geldt eveneens voor Saestum dat HDS bedwong.

14.00   Zeist  -   Sporting '70  2-3
 14.00  Saestum    -  HDS  3-0
 14.00  Wasmeer  -  Vriendenschaar   2-1
 14.00  Houten  -  SCR  3-2
 14.00  Roda '46  -  APWC  2-1
 14.00  Eldenia  -  VVZA  2-1
 14.30  FC Jeugd  -  ONA '53  1-2

Voor de actuele stand klik op ranglijst.

Ruud Veldhuizen maakte een fotoreportage. Klik hier.