80'
85'

4 december 2016 14:00

Blank, L.C.

Na een heel spannende wedstrijd, met name in de tweede helft, heeft ons eerste elftal een 3-2 overwinning uit het vuur gesleept. De spanning werd in hoge mate door ons elftal zelf veroorzaakt, doordat het in sommige periodes nogal slordig speelde en daardoor te veel balverlies leed.

Zonder andere spelers te kort te willen doen willen we er toch drie uitpikken. Joshua Cohen nam alle drie de doelpunten voor zijn rekening. Onze jarige doelman Mark van Ingen hield ons elftal in de tweede helft overeind door een aantal schitterende reddingen. Tenslotte Abid el Idrissi die in deze wedstrijd heel erg veel te verduren kreeg. Op een bepaald moment was hij zodanig geraakt dat verder spelen onmogelijk leek. Maar hij kon gelukkig doorgaan. Bovendien was hij de aangever van het derde Vriendenschaardoelpunt.

Duel met Abid el Idrissi. De scheidsrechter kijkt toe.

De wedstrijd werd niet op het hoofdveld van Vreeswijk gespeeld, maar op een schitterend nieuwe bijveld van Vreeswijk. Het hoofdveld heeft ook kunstgras, maar bevat het inmiddels veel besproken rubbergranulaat. Het bijveld had echter 'kurk' als vulling tussen de kunstgrassprieten en daar kon dus op worden gevoetbald.

De wedstrijd begon zeer voortvarend van Vriendenschaarzijde. Want na anderhalve minuut stond het al 1-0. Joshua Cohen werd vanuit de diepte aangespeeld, kwam op snelheid vrij en schoof de bal langs de keeper in het Roda-doel.

De keeper van Roda '46 redt hier de situatie.

Er volgde nu een periode van pakweg twintig minuten dat ons elftal al de beslissende  klap had kunnen uitdelen. Maar toen manifesteerde zich al dat het aan nauwkeurigheid in de aanvallen ontbrak. Na een kwartier spelen werd Abid door drie Rodaspelers tegelijk gemangeld. Vrije schop, maar de bal ging hoog over.

Actie met Abid en Servanio in beeld.

Roda kreeg maar schaars een kans, maar dan liet de ploeg uit Leusden wel zien hoe de bal van man tot man diende te gaan. In de 25e minuut zette Roda een heel scherpe aanval op en bekroonde die met een doelpunt. Ondanks het voorgaande overwicht van Vriendenschaar stond het wel 1-1.Een minuut later mocht Abid een vrije schop nemen, maar hij schoot recht op de keeper van Roda af. Weer drie minuten later ontsnapte ons elftal en ging een kopbal rakelings over het Vriendenschaardoel. Mark van Ingen stond wel goed opgesteld. Het was daarom maar de vraag of de bal doel had getroffen als die wat lager was ingekopt,

In de 31e minuut was er een combinatie tussen Joshua en Abid. Het schot van Abid werd miraculeus door de Rodakeeper tot corner verwerkt. Uit de corner kwam weer een overtreding van Roda voort. De vrije schop leidde opnieuw tot een corner en vervolgens een schot van Michael Soepnel dat over ging.

Opstelling bij een vrie schop van Roda. V.l.n.r. Michael Soepnel, Abid el Idrissi,de uitblinkende Mark van Ingen en Nick van der Horst.

In de 36e minuut moest Mark met een uiterste inspanning zijn doel schoon houden en in de 40e minuut moest hij nog eens tot tweemaal toe achterelkaar redding brengen.

In de 41e minuut een aanval van Vriendenschaar waarbij Abid in kansrijke positie in botsing kwam met de keeper van Roda. Abid kon opgelapt worden maar hinkeldepinkelde wel tot aan het rustsignaal. Twee minuten later werd de aangeslagen Abid weer tegen het gras gewerkt. De vrije schop werd niet al te best genomen, de bal kwam toch weer in het bezit van Vriendenschaar, maar de aanval leidde tot niks.

Tegen het rustsignaal kregen een Rodaspeler en Joshua het nog kort met elkaar aan de stok, nadat de Rodaspeler een forse duw uitdeelde zonder dat de bal in het spel was. Het gebeurde achter de rug van de scheidsrechter. Gelukkig liep de situatie niet uit de hand.

De rust kwam met een 1-1 gelijke stand.

Vriendenschaar won aan aanvalskracht door het inbregen van Joram Misbeek.

Roda dat in de eerste helft had laten zien dat het gevaarlijk kon zijn met goed uitgevoerde, snelle aanvallen had ook nog fysieke kracht in huis. Maar in de 7e en 13e minuut na rust gingen twee spelers van Roda daarin te ver. Ze werden na zware overtredingen, onder andere op Abid, met een gele kaart geconfronteerd. In de vijftiende minuut ging Farid Bouzbib eveneens met geel in het boekje.

Ons elftal leed inmiddels veel balverlies waardoor Roda de aanval kon overnemen. Het was aan Mark van Ingen te danken dat het vooralsnog gelijk bleef. In de zestiende minuut na rust moest Mark twee keer achter elkaar een inzet van Roda pareren, waarna Vriendenschaar van geluk mocht spreken dat bij een aansluitende aanval van Roda de bal ook nog eens op de lat eindigde. Vier minuten later mocht Mark nog eens twee keer eeen reddende actie uitvoeren. In de 25e minuut na rust leed ons elftal op het middenveld voor de zoveelste keer balverlies. De aanval werd door Roda snel overgenomen en dit keer was Mark bij een achuiver machteloos: 1-2

Na een half uur spelen werd Joram Misbeek in het veld gebracht voor Servanio Martina. Joram stond nog nauwelijks in het veld of hij was bij een snelle counter betrokken. Joram schoot echter vrij hoog over.

Doordat hij ten val wordt gebracht, ging deze kans voor Joshua verloren. Maar met drie doelpunten was hij natuurlijk wel matchwinnaar.

De supporters van Vriendenschaar zonk gaandeweg de tweede helft de moed enigszins in de schoenen omdat ons elftal toch maar slordig bleef spelen. Doch ziedaar. In de 35e minuut mocht Lionel van Oorschot opstomen. Hij leverde een perfecte voorzet af en Joshua kon met een boogje de bal in het Rodadoel inkoppen. De Rodakeeper kon absoluut niet meer aan de bal komen. Toch onverwacht 2-2.

Vijf minuten voor de offciele speeltijd greep ons elftal toch nog de winst. Er werd een snelle aanval opgezet die kwam bij Abid terecht. Hij tikte de bal handig door naar Joshua, die snel handelde en zijn derde doelpunt kon laten bijtekenen (3-2).

In blessuretijd hield Michale Soepnel de basl bij de cornervlag lag in bezit, zodat speeltijd voor Roda verloren ging.

In blessuretijd volgde een nog hectische periode, waarbij Roda nog een gelijkspel uit het vuur wilde slepen. Het werd geen 3-3, net zo min als 4-2. Een Rodaspeler kreeg nog een tweede gele kaart en toen was het wel duidelijk dat de overwinning van Vriendenschaar in de knip zat.

De scheidsrechter leidde de wedstrijd goed, al nam hij  in de eerste helft een paar keer een verkeerde beslissing, mede door het vlaggen van de Roda-grensrechter, ten nadele van Abid. In de tweede helft hield de scheidsrechter de zaak in het gareel, al moest er een aantal gele kaarten aan te pas komen.

Ons elftal blijft met VVZA aan kop en is alleen leider in de tweede periode. Doordat de nummer 3, 4 en 5 van de ranglijst alle punten verspeelden is het gat van VVZA en Vriendenschaar met de achtervolgers nu al zeven wedstrijdpunten.

14.00  Vriendenschaar 3  -  VVIJ 8  afgelast
 14.00  Vriendenschaar VR1  -  Domstad Majella VR1   wordt gespeeld bij Domstad Majella   3-0

Alle wedstrijden op vreemde grasbodem gespeeld, blijven wel; thuiswedstrijden. Het is dus niet zo dat de thuiswedstrijd is omgeruild met een latere uitwedstrijd.