91'
Abid el Idrissi (vrije trap)

27 november 2016 14:30

Baist, M.

Vriendenschaar heeft op het allerlaatste moment een 0-1 zege geboekt op FC Jeugd, na een vrijwel gelijk opgaande strijd. In blessuretijd scoorde Abid el Idrissi uit een door Farid Bouzbib goed genomen vrije schop.

In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er weinig opvallends. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld. Voor de beide doelen kwamen beide ploegen niet echt.
In het tweede spelkwartier gingen beide partijen er wat feller tegenaan. Van de kant van Vriendenschaar kregen Joram Misbeek en Abid el Idrissi een kans uit opgezette aanvallen, maar in beide gevallen schoten ze tegen de keeper van FC Jeugd aan.

Actiefoto met Tibor Veldhuizen

Ook in het derde kwartier hielden de ploegen elkaar in evenwicht en kansen waren gering. Verontrustend was even de botsing tussen onze keeper Mark van Ingen en een aanvaller van FC Jeugd. In de veertigste minuut kwamen zij met elkaar op de rand van het strafschopgebied in botsing. Mark moest weer opgelapt worden, maar kon na de blessurebehandeling weer op het doel.

Aanvallende actie van Lionel van Oorschot

Rust 0-0.

Meteen in de tweede helft verscheen Joshua Cohen in het veld en was Joram Misbeek in de kleedkamer gebleven.

Joshua Cohen loste Joram Misbeek in de tweede helft af.

Ook in de tweede helft bleef het evenwicht vooralsnog intact. FC Jeugd werd dreigender, maar Vriendenschaar ook. In de 65e minuut schoot Servanio Martina tegen de buitenkant van de paal van het Edese doel. En direct daarna kreeg Servanio weer een kans, maar werd hij van de bal gedrongen.

Abid el Idrissi was een stoorzender voor de defensie van FC Jeugd.

De op zich sportieve en spannende wedstrijd stevende af op de eindfase. Na tachtig minuten was het nog steeds 0-0 en in die minuut schoot Micahel Soepnel net langs de paal. In de tachtigste minuut werd Bauke Bakker vervangen door de debuterende Luuk Uitman.
Luuk en Sefvanio kregen allebei nog een kans om een doelpunt te maken.
Enkele minuten voor de officiele speeltijd kwam ook Wouter Achterberg debuteren in het eerste elftal. Hij kwam in het veld voor Servanio.

Alle hens aan dek voor Vriendenschaar. Gelukkig geen doelpunt.

In blessuretijd kwam dan toch de fel begeerde Vriendenschaartreffer op het scorebord. Vriendenschaar kreeg een vrije schop te nemen te nemen. Farid nam die. De bal kwam in het strafschopgebied in het bezit van Abid. Die hield het hoofd in deze fase uitermate koel en knalde de bal in het FC Jeugddoel. De ploeg uit Ede protesteerde nog wel even, maar de scheidsrechter bleef onverbiddelijk.

Abid drukt af.....

De keeper van FC Jeugd heeft het nakijken

Abid neemt de felicitaties van zijn ploegmakkers in ontvangst.

0-1 een prachtige overwinning die verdiend te noemen is want ons elftal was in de tweede helft toch ietsje sterker. Maar als er een gelijkspel als uitslag te noteren was geweest, had niemand hoeven te mopperen. In ieder geval ging een feestelijke driepunter de bus in.

Doordat Vriendenschaar en VVZA beide wonnen, is er aan de kop niks veranderd. Houten lijkt zich hersteld te hebben door de winst op Saestum. Eldenia verspeelde punten tegen APWC. De positie van de twee koplopers is hierdoor wel florissanter geworden. Want nummer 3, nu Eldenia, volgt op vijf punten achterstand.

14.00   Zeist  -   VVZA  0-2
 14.00  Wasmeer   -  HDS  6-1
 14.00  Houten  -  Saestum  5-2
 14.00  Roda '46  -  Sporting'70  1-0
 14.00  ONA '53  -  SCR  3-2
 14.00  Eldenia  -  APWC  1-1
 14.30  FC Jeugd  -  Vriendenschaar   0-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Ruud Veldhuizen maakte weer een fotoreportage, klik hier.