62'
75'

13 november 2016 14:00

Mahabali, N.

Na een spannende, boeiende en sportieve wedstrijd die goed geleid werd door scheidsrechter Mahabali heeft ons eerste elftal met 2-0 van Zeist gewonnen. Doordat VVZA gelijk speelde tegen Houten en Saestum verrassend klop kreeg, is Vriendenschaar nu samen met VVZA koploper in de derde klasse. VVZA leidt nog op doelsaldo (één doelpunt voordeliger).

Vriendenschaar startte zonder Abid el Idrissi en Michael Soepnel in de basis. Fabian van der Wel is langdurig geblesseerd, maar wel herstellende. Sonny van Kranenburg was eveneens geblesseerd. Tenslotte had Bauke Bakker zich in de eerdere wedstrijjd bij het tweede elftal geblesseerd. In de basis waren nu Joram Misbeek en Mitchel van Dalen opgesteld, terwijl Donny van der Wiel uit het tweede op de bank had plaats genomen. Toch stond er bij de aftrap een goed blauwzwart elftal, dat een prima partij voetbal op de mat zou leggen.

In de aanvangsfase kreeg Vriendenschaar direct al een paar goede kansen om de score te openen. Het lukte Joram Misbeek (2x) en Joshua Cohen echter niet om tot scoren te komen.
Zeist heeft een beter elftal dan de plaats op de ranglijst aangeeft. Vooral aanvallend is Zeist bepaald gevaarlijk. En dus moest onze verdediging flink aan de bak om de Zeister aanval af te stoppen.

Mark van Ingen stompt de bal weg voordat Zeist gevaarlijk kan worden.

De aanval van Zeist voetbalde naar ons oordeel in het eerste half uur van de wedstrijd wat dwingender dan onze eigen aanval. Maar onze verdediging damde de aanvallende aspiraties van Zeist keurig in. Alleen in de 14e minuut kreeg Zeist een prima kans op de openingstreffer. Maar de aanval van Zeist eindigde in een te zachte kopbal van dichtbij. Geen probleem voor keeper Mark van Ingen.

Farid Bouzbib aan de bal. Links Lionel van Oorschot (nr.2). Op de achtergrond Servanio Martina en Joshua Cohen.

Na een half uur spelen kantelde de wedstrijd qua spelbeeld. In de 31e, 32e en 33e minuut ontstonden er gevaarlijke momenten en scrimmages voor het doel van Zeist. De verdediging van Zeist kon de bal ternauwernood wegwerken. Vriendenschaar had nu het overwicht. Mitchel van Dalen kreeg tussendoor, in de 37e minuut, nog een gele kaart toen hij een Zeistspeler ten val bracht.

Grote kansen over en weer deden zich echter niet meer voor en daardoor stond er bij de rust nog steeds een dubbelblanke stand op het scorebord.

Het staat nog steeds 0-0. Nick van der Horst snelt achter de bal. Een overmacht aan Zeistspelers.Op de achtergrond Servanio en Joshua.

Ook na de rust was er sprake van een boeiende wedstrijd. Michael Soepnel was in het elftal gekomen voor Tolunay Sezer.

In de 50e minuut ontsnapte ons elftal aan een achterstand, toen een schot van Zeist net voorlangs ons doel ging. Drie minuten later een laag schot op het Zeistdoel, dat de keeper vallend kon stoppen.

In de 55e minuut onstond er, na een corner, een scrimmage voor het doel van Zeist, maar de bal wilde er van dichtbij niet in. Zeist nam de aanval over en het was Mark van Ingen die de Zeister aanval ten koste van een corner onschadelijk maakte. De corner van Zeist kon pas worden genomen nadat Farid Bouzbib, die zich even eerder geblesseerd had, weer opgelapt was. In de 57e minuut werd de corner genomen en weggewerkt door onze defensie. De bal kwam weer in het bezit van Zeist, maar bij het flauwe schot dat volgde, ging de bal net naast het Vriendenschaardoel.

Joram Misbeek ontwijkt met een sprong een sliding.

In de 62e minuut opende ons elftal dan de score. Een schot op het doel van Zeist werd weliswaar door de keeper gepareerd, maar schuin voor het doel kwam de bal in het bezit van Joram Misbeek. Die schoot de bal beheerst in het door de keeper verlaten doel.

In de 65e minuut kwam Abid el Idrissi in het veld en ging Joshua Cohen eruit.
In de 72e minuut klaarde de keeper van Zeist de situatie door de bal na een aanval van Vriendenschaar weg te stompen. Drie minuten later stond hij echter machteloos door een blunder van een van zijn verdedigers. Deze behandelde een bal zo ongelukkig dat die voor de voeten van Joram Misbeek kwam. Die zag Abid in een betere positie staan en schoof de bal naar hem toe. Het was Abid wel toevertrouwd om de bal beheerst in het Zeister doel te schieten, 2-0.

Donny van der Wiel (met nummer 16), achter de speler van Zeist Abid en verderop links Lionel van Oorschot.

Zeist wist hierna niet van opgeven, maar de 2-0 was toch wel de nekslag. Te meer daar de defensie van ons elftal de aanvallende aspiraties onschadelijk maakte en vervolgens onze aanval bediende.

Donny van der Wiel kwam in de 87e minuut in het veld voor Joram Misbeek.

De negentig minuten speeltijd waren verstreken. De scheidsrechter die door het sportieve verloop van de wedstrijd, maar ook door zijn manier van fluiten, geen al te moeilijke middag had, liet nog een minuut of vier doorspelen. In blessuretijd knalde Servanio Martina de bal nog eens net naast.

Even later kon ons elftal na het laatste fluitsingaal tevreden naar de kleedkamers met een 2-0 winst op zak. Hoewel Zeist bepaald niet slecht gevoetbald had, kwam de overwinning ons elftal toe. Door de verdiende overwinning van ons elftal, het gelijke spel van VVZA tegen Houten en de nederlaag van Saestum bij Roda'46 is ons elftal met VVZA koploper na tien gespeelde wedstrijden.

Komende zondag is er een beker- en inhaalprogramma en komt ons elftal niet in de wei. De week erop wacht de zware uitwedstrijd tegen FC Jeugd.

14.00   Saestum    -   Roda '46  1-4
 14.00  APWC  -  Wasmeer   3-5
 14.00  HDS  -  FC Jeugd  1-4
 14.00  Vriendenschaar    -  Zeist  2-0
 14.00  VVZA  -   Houten  1-1
 14.00  SCR  -  Eldenia  2-3
 14.00  Sporting '70  -  ONA '53  1-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.