Joshua Cohen (kopbal)
77'

6 november 2016 14:00

Loen, J.H. van

Vriendenschaar heeft door drie rake kopballen met 2-3 van Sporting '70 gewonnen, nadat de rust met 1-0 voor Sporting was ingegaan. Nadat Sporting tot 2-3 was teruggekomen werd het nog even 'billen knijpen'.

Het elftal begon in de basis met Lionel van Oorschot in de plaats van de geblesseerde  Ilias el Karicha.

De eerste kans voor Vriendenschaar diende zich na vier minuten aan, maar Abid el Idrissi zag zijn schot rakelings langs het Sportingdoel gaan, In de negende minuut schoot Sporting net naast het doel van Vriendenschaar.

Het spel ging hierna op en neer waarbij van beide kanten goed werd gespeeld. In de zeventiende minuut kwam Sporting onverwacht op voorsprong. Een 'verdwaald' schot op het doel van Vriendenschaar ging er toch in doordat een Vriendenschaarbeen de bal van richting deed veranderen. Keeper Mark van Ingen was hierdoor kansloos: 1-0.

Abid was overal; hier helpt hij de verdediging.

Van beide kanten bleef er leuk gespeeld worden In de vijfendertigste minuut zat de gelijkmaker in de lucht toen Vriendenschaar met drie man opstoomde naar het Sportingdoel. Michael Soepnel kreeg als laatste de bal, maar niet gemakkelijk aangespeeld en hij schoot daardoor hoog over het Sportingdoel.Geen gelijkmaker dus.

De slotfase van de eerste helft verliep wat hectisch. Michael Soepnel kreeg een gele kaart voorgehouden. Uit de hierna genomen vrije trap voor Sporting ontstond een gevaarlijke situatie voor het Vriendenschaardoel. Abid wist de bal uit het doel te koppen ten koste van een corner. Daar kwam niks uit voort.

In de blessuretijd van de eerste helft was er nog een vrije trap voor Vriendenschaar een paar meter buiten de zestienmeter. Abid schoot uit de vrije trap rakelings over het doel van Sporting. Hierna blies de scheidsrechter het rustsignaal.
Abid scoort de 1-1 koppend; nog niet zo eenvoudig.

Ons elftal stond meteen scherp in de tweede helft. Al in de derde minuut na rust gaf Farid een voorzet af en werd de bal doorgekopt door Abid, het Sportingdoel in:1-1.
In de achtste minuut na rust leverde Farid Bouzbib een schot af dat door de keeper van Sporting ternauwernood werd gestopt.
Twee minuten later kwam de 1-2 op het scorebord. Farid mocht een hoekschop nemen, speelde Abid aan, kreeg de bal terug en zette voor, waarna Michael Soepnel de bal in het doel kon koppen:

Direct na dit doelpunt kwam Niek Amelink het veld in voor Martijn Wuite.

De wedstrijd kantelde in het voordeel van Vriendenschaar, dat de druk op Sporting opvoerde. In de twintigste minuut na rust waren er al schietkansen voor Farid Bouzbib en Joshua Cohen. Een minuut later was er een diepe bal van Abid en kon Joshua Cohen feilloos de 1-3 inkoppen.

Joshua scoort de 1-3.

In de 31e minuut na rust werd Abid gewisseld en kwam Servanio Marina zijn opwachting maken. Aan deze wissel lag het niet dat Sporting terugkwam in de wedstrijd. Feit was wel dat bij een aanval van Sporting een speler zo maar kon doorlopen en de bal in het Vriendenschaardoel kon schieten. De spanning in de wedstrijd was meteen terug.

De onrust sloop in onze ploeg en Sporting rook zijn kans. Vooralsnog kon Vriendenschaar de gunstige stand vasthouden, maar de ploeg snakte duidelijk naar het einde.
In de 85e minuut zette trainer Harry Buur zijn derde wissel in. Lionel van Oorschot ging aan de kant en Joram Misbeek kwam het veld in die meteen de defensie van Sporting bezig hield.

Mark van Ingen moest soms vreemde capriolen uithalen.

Vriendenschaar kon volhouden, ook nadat de scheidsrechter drie minuten blessuretijd toevoegde aan de officiele tijd.  Opgelucht kon ons elftal naar de kleedkamer terugkeren. Geen gemakkelijke wedstrijd, toch wel verdiend gewonnen gezien het eerste half uur na de rust.

14.00   Zeist  -   Roda '46  3-4
 14.00  Wasmeer  -  Saestum  2-4
 14.00  Houten  -  Eldenia  1-2
 14.00  ONA '53  -  HDS  4-2
 14.00  Sporting '7 0  -  Vriendenschaar   2-3
 14.30  SCR  -  VVZA  0-1
 14.30  FC Jeugd  -  APWC  3-1