Joshua Cohen (schot)
Assist: Bauke Bakker

30 oktober 2016 14:00

Dijen, P.J. van

Een prima spelend eerste elftal heeft met 0-5 gehakt gemaakt van HDS. De score had nog wel hoger kunnen uitvallen, maar 0-5 is fraai zat.
VVZA werd na acht wedstrijden kampioen van de eerste periode.

Ons eerste elftal begon voortvarend aan de wedstrijd en schiep zich al meteen een aantal kansjes door acties van Abid el Idrissi en Nick van der Horst. Maar na tien minuten was het dan toch raak. Michel Soepnel zette op maat voor. Abid ontving de bal, omspeelde zijn bewaker en maakte de 0-1.

De keeper van HDS heeft al na tien minuten het nakijken.

Tot grote tevredenheid ook van leider René van Dijk, die ingezwachteld en op krukken voor het eerst na zijn moeizaam verlopen operatie zijn eigen elftal weer eens kon bekijken.

Ook René ziet de goede verrichtingen van zijn team.

En René kon opnieuw juichen voor zijn elftal. HDS had eerst geprobeerd zo snel mogelijk de acterstand te repareren. Enkele aanvallen stuitten op Mark van Ingen, die zijn doel zonder al te veel moeite schoon hield. En dan was daar de negentiende minuut. Bij een aanval van Vriendenschaar werd Abid net buiten de zestien meter door twee spelers van HDS gemangeld. Farid Bouzbib nam de vrije trap, de bal vond het hoofd van Abid en die kopte de bal hard in het HDS-doel (0-2).

Abid heeft de 0-2 binnen gekopt.

Ook na de 0-2 hield Vriendenschaar het overzicht, maar toch was het flitsende voetbal ineens over. Ons elftal drukte niet door en het gaf HDS enig vertrouwen om wat terug te doen. Zoals in de 39e minuut. HDS zette een snelle aanval op en er volgde een goed gericht schot op het doel van Vriendenschaar. Mark van Ingen kreeg nog éen handje' tegen de bal, waardoor deze op de lat uiteenspatte. Onze verdediging kon de bal vervolgens wegwerken.

Mark van Ingen voorkomt dat HDS scoort,

Omdat zich verder geen wapenfeiten voordeden ging ons elftal de rust in met de 0-2 voorsprong. en er was nog een opmerkelijk feit. Bij de rust stonden Houten, VVZA en Saestum alle in hun wedstrijden achter. Het betekende dat ons elftal voor dat moment virtueel periodekampioen was. Te mooi om waar te wezen. Er was nog een vervolg van vijfenveertig minuten voor alle betrokken ploegen.

Vooralsnog geen gemijmer verder over de periodetitel, maar terug naar het gras. En daar pakte ons elftal de draad meteen weer op. Joshua Cohen kwam bij een aanval in de negenenveertigste minuut in het bezit van de bal en zette op maat voor. Michael Soepnel was eerder bij de bal dan de HDS keeper en de bal werd in het doel geschoven (0-3).

Michael Soepnel is de keeper van HDS te snel af en scoort 0-3.

Michael dacht vermoedelijk: 'Dat wil ik nog wel een keertje overdoen'. Nu was het Abid die in de 53e minuut in het bezit kwam van de bal en vervolgens op links weer Michael kon bedienen. Die had opnieuw geen moeite om de keeper te passeren (0-4).

Deze riante stand was voor trainer Harry Buur het signaal om Bauke Bakker in het veld te brengen voor Nick van der Horst. In de zestigste minuut kwam Sevanio Martina in het veld voor Abid.

Concentratie bij Ilias el Karicha.

In dezelfde minuut slalomde Ilias el Karicha door de defensie van HDS. Alleen de keeper van HDS wist door een prachtige redding verder onheil te voorkomen. Twee minuten later onderscheidde de keeper zich nog eens. Tibor Veldhuizen had Servanio Martina aangespeeld. Het schot dat de laatste van dichtbij loste, werd echter opnieuw fraai door de HDS-goalie gekeerd.

In de vijfenzeventigste minuut zette trainer Harry zijn laatste wissel in.Mitchel van Dalen loste Farid Bouzbib af. Deze laatste wissel was de voorbode voor de vijfde treffer van ons elftal. Bauke Bakker mocht een corner nemen. De voor het HDS-doel gekomen bal werd afgeslagen, maar kwam opnieuw in het bezit van Bauke. Nu volgde er een steekpass op Joshua Cohen en die miste vervolgens niet. Zijn schot betekende de 0-5.

Ook Joshua droeg zijn steentje bij door te scoren.

Hoewel de wedstrijd al gelopen was, was er nog een fraaie redding van Mark van Ingen. In een reflex hield hij de bal na een aanval van HDS tegen (87e minuut).. Op slag van affluiten had Michael Soepnel nog de 0-6 op zijn schoen (én een onvervalste hattrick), maar van dichtbij schoot hij de bal hoog over.

Al met al kon ons elftal zeer tevreden naar huis.

Hoewel de wedstrijd Houten - Sporting '70 aanvankelijk was gestaakt, werd deze toch nog uitgespeeld. Sporting zorgde voor een verrassende 2-3 uitslag. Daardoor kwam Houten niet meer in aanmerking voor de periodetitel want VVZA wont met 4-5 van APWC. Lange tijd kregen we door dat APWC met 3-1 had gewonnen, maar dat bleek achteraf onjuist. Saestum won met 2-1. Alle definitieve uitslagen overziende heeft Vriendenschaar zich nu op de derde plaars genesteld.

14.00   Saestum   -   SCR  2-1
 14.00  APWC   -  VVZA  4-5
 14.00  HDS  -  Vriemdenschaar   0-5
 14.00  Houten  -  Sporting '70  2-3
 14.00  Roda '46  -  ONA '53  3-4
 14.00  Eldenia  -  Wasmeer  8-0
 14.00  Zeist  -  FC Jeugd  0-3