87'
92'

16 oktober 2016 14:00

Draaijer, H.C.

In een sensationele slotfase heeft ons elftal een in de tweede helft opgelopen 1-3 achterstand toch nog omgebogen naar een 4-3 overwinning op Houten. De bezoekers gingen beteuterd het veld af, want na de genomen 1-3 voorsprong gaven weinig Culemborgse supporters nog hoop voor een beter resultaat voor ons elftal. Toch stond er na het fluitsignaal 4-3 op het scorebord.

Ons elftal begon vanaf de aftrap de aanval te zoeken. Houten wachtte betrekkelijk rustig af. Bij onze eigen aanvallen ontbrak echter de nauwkeurigheid. De beide keepers hadden eigenlijk weinig te doen. Pas in de 11e minuut was er een serieuze aanval van Houten, maar het schot ging hoog over het Vriendenschaardoel. In de 15e minuut zette ons elftal een goede aanval op die uitmondde in een corner. Maar ook uit deze corner kwam niks voort.

Houten scoort, maar het doelpunt wordt afgekeurd.

In de 25e minuut leek het toch zomaar 0-1 voor Houten te worden.. De ploeg mocht een corner nemen die vervolgens trefzeker in het Vriendenschaardoel werd gekopt. Echter dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Hierna brak een periode aan dat het doelpunt voor Houten alsnog zou vallen.  Het was Martijn Wuite die daar in de 38e minuut anders over dacht. Martijn Wuite ontving de bal aan de zijkant, maar mocht doorgaan van de scheidsrechter, terwijl Houten appelleerde voor buitenspel. Na een snelle rush wist hij met een boogbal over de Houtenkeeper heen het doel te vinden. 1-0 en dat werd ook de ruststand.

Martijn Wuite scoortde 1-0 voor Vriendenschaar.

Houten kwam in de tweede helft beter uit de startblokken dan Vriendenschaar. In de 50e minuut kwam een aanvaller van Houten vrij voor het doel van Vriendenschaar. Tot ontzetting van zijn ploeg wist hij de bal toch nog naast te schieten. Trainer Harry Buur liet Tibor Veldhuizen invallen voor Tolunay Sezer. Twee minuten na de opgelegde kans wist Houten toch de gelijkmaker te scoren:1-1.

Nadat Joshua Cohen de bal had over geschoten en Houten bij een aanval de bal naast het Vriendenschaardoel zag gaan, kwam dan toch de voorsprong voor Houten. Uit een voorzet in de 65e minuut werd de bal van dichtbij in het Vriendenschaardoel gekopt: 1-2

In de 70e minuut verlieten Servanio Martina en Ilias el Karicha het veld en vielen Bauke Bakker en Joram Misbeek in. Voordat zij echter het spelbeeld konden doen laten kantelen, stond Houten ineens op 1-3. De bal werd in het strafschopgebied tegen Niek Amelink aangeschoten. De scheidsrechter zag er hands in en legde de bal op de stip. De penalty werd benut al viel Mark van Ingen nog wel naar de goede hoek uit. 1-3. Niemand gaf meer een stuiver voor Vriendenschaar, want daarvoor voetbalde Houten te goed.

De spanning in de wedstrijd kwam echter terug toen Sonny van Kranenburg in de 81e minuut met de bal oprukte en een perfecte voorzet losliet die bij Abid el Idrissi terecht kwam. Die wist er helemaal.raad mee, want hij kogelde de bal keihard in het doel van Houten:2-3.

In de 87e minuut kreeg Vriendenschaar op links een corner te nemen. Niek Amelink was mee opgerukt en nam schuin voor het Houtendoel de bal ineens op de pantoffel. Het was zeker niet voor de eerste keer dat Niek op deze manier scoorde. De keeper van Houten was kansloos: 3-3. Niek nam zodoende tevens op fraaie wijze revanche voor de strafschop van Houten die 'op zijn naam' was gebracht.

Niek Amelink kogelt de bal uit een corner direct in het doel van Houten.

Als de wedstrijd bij deze stand afgefloten zou zijn, hadden beide partijen tevreden kunnen zijn geweest met het eindresultaat. Het was dan ook een enorme verrassing dat Vriendenschaar twee minuten in blessuretijd er met de volle winst vandoor ging. Abid ontving de bal en speelde af op de mee opgekomen Joram Misbeek. Half struikelend wist deze de bal tergend langzaam in het Houtendoel te werken.

Joram Misbeek wordt door Michael Soepnel gefeliciteerd met de winnende treffer. Rechts Nick van der Horst.

Houten deed hierna nog wel een poging om een beter resultaat te verkrijgen, maar toen een laatste aanval van Houten onderbroken werd, wist Houten dat het het hoofd moest buigen voor een in de laatste fase ontketend Vriendenschaar. Een fraaie zege die de spanning aan de kop helemaal terugbrengt.

14.00   Wasmeer  -  Zeist  3-4
 14.00  Vriendenschaar   -   Houten  4-3
 14.00  VVZA  -  Roda '46  5-0
 14.00  SCR  -  HDS  1-1
 14.00  ONA '53  -  APWC  2-2
 14.00  Sporting '70  -  Saestum   3-4
 14.30  FC Jeugd  -  Eldenia  4-2