89'
Assist: Jordy Waroux

9 oktober 2016 14:00

Klein Lenderink, S. (mw)

Vriendenschaar heeft met 3-0 gezegevierd over SCR uit het nabij gelegen Rijswijk. Alle, fraaie doelpunten vielen in de tweede helft. Heel gemakkelijk kwam de overwinning overigens niet tot stand. De wedstrijd werd uitstekend geleid door de vrouwelijke scheidsrechter Sandra Klein Lenderink. Vriendenschaar en SCR speelden overigens een sportief duel en bezorgden de scheidsrechter daardoor ook geen al te moeilijke dag (dit is een kip-en-ei-kwestie).

In het elftal van Vriendenschaar ontbraken om uiteenlopende oorzaken Abid el Idrissi, Joshua Cohen, Farid Bouzbib en Tibor Veldhuizen. Zo te zien een behoorlijke aderlating. Toch toverde trainer Harry Buur een leuk elftal uit zijn hoed, waaruit blijkt dat het elftal toch over een brede selectie beschikt. Nick van de Horst speelde voor het eerst een hele wedstrijd na zijn handblessure en routinier Niek Amelink was ook teruggehaald.

Alle hens aan dek voor SCR als Tolunay Sezer een aanval opzet.

In het doel stond Mark van Ingen en verder waren opgesteld Illias el Karicha, Niek Amelink, Martijn Wuite, Sonny van Kranenburg, Nick van der Horst, Bauke Bakker, Tolunay Sezer, Michael Soepnel, Servanio Martina en Joram Misbeek. Wissels waren Lionel van Oorschot, Jordy Waroux en Stan van der Wiel.

Met een katachtige sprong maakt de keeper van SCR de bal onschadelijk. Joram Misbeek kan rechts alleen nog maar toekijken.

De bedoelingen van SCR waren direct duidelijk. Het elftal opende met een versterkte verdediging en in de hoop dat er met uitvallen kansen zouden ontstaan en doelpunten gefabriceerd konden worden. Ons elftal koos de aanval. Al in de tweede minuut leverde dat en levensgrote kans op, maar vlak voor doel werd de bal maar half geraakt. In de negende minuut kopten we net naast het doel van SCR. De ploeg uit Rijswijk brak vervolgens door onze, op dat moment, niet zo krachtdadige defensie heen, Mark van Ingel hield in de tiende en dertiende minuut zijn doel met knappe reddingen naar de hoek schoon.

Een verdediger van SCR werk de bal weg voordat Servanio Martina gevaarlijk wordt.

Aanvallend maakte ons elftal hierna niet zo veel klaar, al moet gezegd worden dat SCR in zijn doelman zijn uitblinker had. Deze redde een aantal keren heel fraai en hield zodoende voor zijn elftal in de eerste helft de nul. In de zesendertigste minuut had hij geluk toen de bal uit een vrije trap van Michel Soepnel de bovenkant van de lat schampte.
Ons elftal zag in de eerste helft verder geen echte kans om de score te openen. En er was alle oplettendheid geboden bij uitbraken van SCR.

Ballet zonder doelpunten bij het doel van SCR.

De ruststand brak aan met de bekende 'bril': 0-0.

Aanvankelijk leek de tweede helft een herhaling van de eerste te worden, tot in de vijfenvijftigste minuut. Bij een mooi opgezette aanval zette Bauke Bakker zijn pantoffel tegen de bal. De bal spatte echter tegen de buitenkant van de paal toch weer vrij ver van het doel schuin het veld in. Michael Soepnel had echter goed opgelet. Hij ving de bal op en schoot vervolgens diagnonaal in (1-0).

Ilias el Karicha duelleert met zijn tegenstander.

SCR liet het er niet bij zitten en een minuut later moest Mark van Ingen met een formidabele zweef een schot van SCR onschadelijk maken. Er kwam een corner voor SCR uit voort, maar die leverde niks op.

De scheidsrechter beschikte over een uitstekende conditie. Rechts Tolunay.

In de zestigste minuut zorgde Servanio Marina voor de nodige rust. Bij een aanval ontving hij de bal en schoot hij de bal vanaf ongeveer de zestien meter snoeihard in het SCR-doel: 2-0.

SCR bleef hierna toch spelen voor een beter resultaat, maar het echte geloof was er niet meer. De ene na de andere aanval van Vriendenschaar rolde nu op het doel van SCR af, maar de keeper hield alles, soms met wat geluk, tegen.

Illias el Karicha vecht opnieuw een duel met een SCR-speler uit, maar de wedstrijd is eigenlijk al 'gelopen'.

Het mooiste doelpunt moest nog komen. Jordy Waroux, een kwartier voor tijd ingevallen, ondernam een rush en zette de bal vlak voor de doellijn scherp voor. De bal kwam bij Mivhael Soepnel. Iedereen verwachtte een kopstoot tegen de bal, maar Michael ontving de bal met zijn voet uit de lucht. Een doelgerichte volley volgde en de keeper van SCR was kansloos: 3-0.

Michael Soepnel, hier aan de bal, had later nog een prachtige treffer in petto.

De prima leidende Sandra Klein Lenderink voegde nauwelijks extra tijd aan de wedstrijd toe, mogelijk in het besef dat er voor SCR toch niks meer te halen viel.

De 3-0 is een mooie opsteker voor ons elftal dat volgende week thuis koploper Houten zal ontvangen. Ons elftal kan de spanning aan de kop terugbrengen. In ieder geval is ons elftal deze zondag alweer naar de vijfde plaats gestegen.