Joshua Cohen (kopbal)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

2 oktober 2016 14:00

Moustaadil, M.

Ons elftal heeft op een regenachtige zondag een ondubbelzinnige 5-2 nederlaag geleden tegen een VVZA dat heel effectief met de kansen omsprong. Aanvallend verspeelden we zelf vooral in de eerste helft de kansen. Verdedigend hadden we, gezien de vijf Amersfoortse doelpunten, de zaak kennelijk niet helemaal op orde.

On elftal startte gedreven aan deze wedstrijd en het duel speelde zich voornamelijk op de helft van VVZA af. Ons elftal kreeg in de eerste tien minuten verscheidene kansen om de score te openen, maar een doelpunt bleef uit. En dan viel hij aan de andere kant bij een uitbraak van VVZA. De bal werd in de tiende minuut langs onze keeper in het doel geschoten: 1-0.

Ook na deze tegenvaller waren de meeste kansen voor Vriendenschaar. Volgens waarnemers had het na een half uur spelen al 1-5 voor Vriendenschaar moeten staan, maar de waarheid was anders. Zelfs had VVZA nog een goede kans op een tweede doelpunt, toen een bal op de lat van het Vriendenschaardoel terecht kwam. Dat tweede doelpunt kwam er toch in de vijfendertigste minuut toen na een scrimmage de bal opnieuw in het Vriendenschaardoel ging. Waarmee bewezen werd dat VVZA,hoewel minder aan de bal, effectiever met de kansen omsprong dan ons elftal.

De rust liet een teleurstellende 2-0 stand zien en de vraag was of ons elftal in de tweede helft nog kon terugkomen in de wedstrijd.

Harry Buur probeerde de bakens te verzetten door bij het ingaan van de tweede helft twee wissels in te brengen. Nick van der Horst, dievoldoende hersteld was van zijn gebroken hand, kwam in het veld voor Servanio Martina. Sonny van Kranenburg nam de plaats in van Martijn Wuite die mogelijk nog last ondervond van de vorige week opgelopen blessure. Deze wissels leidden niet tot het beoogde resultaat want in de 65e minuut liep VVZA uit naar 3-0.

Pas in de 70e minuut deed Vriendenschaar eindelijk wat terug. Na een mooie pass kon Michael Soepnel de stand een wat draaglijker aanzien geven (3-1). Maar een minuut later had VVZA de marge alweer naar drie verruimd. Onze verdediging, die de hele wedstrijd al zoekende was, moest toezien dat VVZA voor de vierde keer raak schoot.

De stand kreeg een nog vervelender aanzien toen VVZA in de 82e minuut de vijfde treffer noteerde. Drie minuten later kon Joshua de stand terugbrengen uit een kopbal, die te machtig was voor de boomlange VVZA-keeper. Michael Soepnel was de aangever. Maar duidelijk was allang dat Vriendenschaar een pijnlijke nederlaag had te slikken.

14.30  FC Jeugd  -  Saestum  1-2

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Door de resultaten van vandaag is ons elftal afgezakt naar de negende plaats, zij het op maar geringe afstand van de teams op de plaatsen 2 tot en met 8. Alleen Houten is vijf punten weggelopen.

Ruud Veldhuizen maakte een fotoreportage. Klik hier.