52'
80'

25 september 2016 14:00

Baist, M.

Na een matige partij voetbal heeft Vriendenschaar thuis met 2-2 gelijk gespeeld tegen APWC uit Amersfoort. De Amersfoortse ploeg hield ons elftal lang onder de duim. Pas in het laatste speelkwart kwam ons elftal los en had het zelfs nog met de winst vandoor kunnen gaan. Maar dat zou dan wel een beetje te veel van het goede zijn geweest.

Bij APWC speelde Zinho Neves, die een aantal jaren geleden een paar seizoenen, vanuit de jeugd van FC Utrecht, bij Vriendenschaar speelde om vervolgens bij diverse clubs onderdak te vinden en nu dus bij APWC.

Er was nog weinig opwindends gebeurd, toen APWC de bal in het bezit kreeg, een aanval opzette en er vsn dichtbij kon worden gescoord, zonder dat er in onze defensie resoluut werd ingegrepen. Hierna ontwikelde zich een spel waarbij ons elftal maar geen vat op zichzelf kreeg. Achterin werd de bal heen en weer en achteruit gespeeld. en als de bal naar voren ging kwam deze nauwelijks bij onze aanval terecht. In de dertiende minuut kreeg ons elftal drie corners achter elkaar te nemen, maar ook daar kwam niks uit voort. APWC, geen wonderploeg, kon gemakkelijk overeind blijven.

Halverwege de eerste helft werd vanwege het warme weer een drinkpauze ingelast en die kwam ons elftal nog het beste uit. In ieder geval werd er wat beter gevoetbald. Nadat APWC in de 35e minuut nog over het Vriendenschaardoel had geschoten en onze aanval in dezelfde minuut de bal net voorlangs het APWC-doel zag gaan, kwam ons elftal toch aan de gelijkmaker.
Vriendenschaar mocht een vrije schop nemen die genomen werd door Joshua Cohen. De bal kwam in de muur van APWC terecht, waarbij hands werd gemaakt, penalty. Farid Bouzbib benutte deze buitenkans kalm (1-1). En daardoor kon Vriendenschaar toch nog met een gelijke stand gaan rusten. Doelman Mark van Ingen moest nog wel in de 43e minuut ingrijpen na een gevaarlijke aanval van APWC.

Farid Bouzbib scoort de gelijkmaker uit een penalty.

Direct na rust waren er een paar kansen voor Vriendenschaar die niet benut werden. In de 50e minuut werd de bal twee.drie keer hard op het APWC-doel afgevuurd, maar elke keer werd het schot door de APWC-verdediging geblokkeerd, ook toen de keeper zich al min of meer in geslagen positie bevond. APWC doelpuntte daarna wel.Uit een corner in de 52e minuut. Mark van Ingen had met een knappe redding de bal uit het doel gestompt, echter ten koste van een corner. De voorzet uit de corner werd van dichtbij in het Vriendenschaardoel getikt.

Vriendenschaar deed vooralsnog niet veel terug. Wel was Michael Soepnel in de zeventigste minuut dicht bij de gelijkmaker. Zijn harde schot werd door de keeper van APWC over het doel getikt.

In de 73e minuut was er opnieuw een drinkpauze. Het was ondertussen de vraag of ons elftal gezien het vertoonde spel nog wel iets terug zou kunnen doen. De tweede drinkpauze deed ons elftal kennelijk goed, want hierna begon ons elftal te spelen zoals het de hele wedstrijd had moeten doen. Nadat de keeper van APWC een aanvall nog een keer onschadelijk had gemaakt, was het in de tachtigste minuut wel raak. Uit een fraaie aanval kwam de bal in het bezit van Joram Misbeek, die niet aarzelde en strak raak inschoot (2-2).

In de laatste tien minuten had ons elftal dik de overhand en het wachten was op de winnende treffer. Drie minuten voor tijd een aanval waarbij Michael Soepnel en de keeper van APWC hard met elkaar in botsing kwamen. De scheidsrechter zag er geen overtreding van APWC in, wat anders opnieuw een penalty had kunnen opleveren.

In blessuretijd zag ons elftal nog een schot tegen de doelpaal; van APWC belanden. Pech. Een paar minuten later beeindigde de uitstekend leidende scheidsrechter de wedstrijd bij een 2-2 stand. Daar moesten beide ploegen vandaag genoegen mee nemen.

Vriendenschaar is met Houten nog de enig ongeslagen ploeg, maar is door twee gelijke spelen wel vier wedstrijdpunten kwijt. Houten won wel en gaat nu aan kop, op één punt achterstsnd van Wasmeer en Zeist die deze zondag geen fout maakten. Op de vierde plaats staat dan ons elftal.

14.30  FC Jeugd  -  Wasmeer  2-5

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Niet alle seniorenteams kwamen dit weekeinde in actie. Dit zijn de wedstrijden met hun uitslagen: