Bouzbib (penalty)
90'

18 september 2016 14:00

Loen, J.H. van

In een wedstrijd waarbij Vriendenschaar niet zijn beste vorm liet zien, werd het in een hectische slotfase toch nog 2-4. Ons elftal speelde toen al geruime tijd met tien man. Ons elftal verdiende de overwinning wel, maar voor hetzelfde geld waren de twee punten in Wageningen achtergebleven (of wellicht nog erger). Vriendenschaar leed door gele kaarten wel schade.

Het kan zijn dat Vriendenschaar moest wennen aan het natuurgras van ONA, maar ons elftal kwam niet echt lekker uit de startblokken. ONA wel, want in de achtste minuut was het de ploeg uit Wageningen die de score opende. Mark van Ingen kon een schot van de ONA-aanval nog uit de hoek halen, maar wel ten koste van een corner. De bal werd vanaf de corner voorgezet en kwam in de zestien meter terecht. Op het nu afgevoerde schot was Mark, mogelijk enigszins gehinderd door de zon, machteloos. Via de binnenkant van de paal ging de bal het doel in.
Direct na de aftrap brak onze aanval uit, maar de inzet van Joshua Cohen ging net voorlangs de paal van het ONA-doel.

Langzaam aan begon ons elftal zich te herpakken van de tegenvaller. In de 24e minuut was Abid dicht bij de gelijkmaker toen hij een vrije trap mocht nemen. Zijn schot belandde tegen de paal. Direct daarna weer een aanval van Vriendenschaar. Opnieuw ging een inzet van Joshua voorlangs.
In de 26e minuut dan toch de gelijkmaker. Bij een aanval werd de bal over de defensie van ONA getild. Bauke Bakker hing in de lucht om de bal koppend in het doel te werken: 1-1.

In de 35e minuut kwam ons elftal qua stand voorbij ONA. Bij een Vriendenschaaraanval raakte Abid de bal kwijt, maar die kwam vervolgens in het bezit van Farid Bouzbib. Die plaatste de bal meteen op Joshua. Diens schot in de uiterste hoek was de keeper van ONA te machtig: 1-2.

1-2 door Joshua.

Met deze stand werd ook de rust gehaald. Conclusie na één speelhelft was, dat ons elftal zich herpakt had, nadat het eerste kwartier voor ONA was. De gedachte was voorts dat de linies niet helemaal aansloten, waardoor ONA de mogelijkheid had te profiteren van de ruimte die Vriendenschaar opn het middenveld bood. De ruststand gaf echter een bemoedigend aanzien voor het vervolg.

Bij de hervatting van de wedstrijd na rust bleek dat Tibor Veldhuizen in de kleedkamer was achtergebleven en dat Ilias el Karicha zijn vervanger was.

Jammer genoeg begon ons elftal in de tweede helft weer enigszins als in de eerste helft, waardoor ONA de ruimte kreeg om de aanval te zoeken, zoals tien minuten na rust. ONA mocht weer eens een corner nemen. De voorgezette bal werd ter hoogte van de penaltystip door de aanval van ONA van dichtbij keihard ingekopt, maar Mark van Ingen redde vervolgens uitstekend.

In de dertiende minuut na rust brak Vriendenschaar uit. Abid kreeg de bal, maar werd tussen drie verdedigers in  ten val gebracht. De scheidsrechter zag er een schwalbe in en trakteerde Abid, naar het gevoel van Vriendenschaar ten onrechte, op een uiterst vervelende gele kaart.
In de 22e minuut na rust werd Bauke Bakker gewisseld voor Silvanio Martina.

In de 28e minuut na rust kwam Vriendenschaar met tien man te staan toen Mitchel van Dalen, die in de basis stond, een tweede gele kaart mocht incasseren nadat hij een speler van ONA, na een sliding in het strafschopgebied, ten val had gebracht. Deze werd onberispelijk binnen geschoten, 2-2. ONA  voelde dat er mogelijk nog meer viel te behalen en zette volledig in op de aanval. Maar In een hectische slotfase kreeg ons elftal toch nog een aantal kansen die echter verloren gingen. Maar in de 89e minuut werd Joshua Cohen in het strafschopgebied gevloerd. Penalty. Farid schoot vanaf de elf meter beheerst in: 2-3.

Nog was de wedstrijd niet ten einde. ONA mocht in blessuretijd nog een corner nemen. De keeper van ONA was mee naar voren gegaan om de aanval te versterken. De bal uit de corner werd afgeslagen en kwam terecht bij Michael Soepnel.

De keeper van ONA is mee opgerukt naar het doel van Vriendenschaar, maar krijgt daardoor het deksel op zijn neus.

Die snelde met de bal naar voren en kon vervolgens, behoorlijk gehinderd, de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het verlaten ONA-doel schieten: 2-4. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Stand na drie speelrondes, klik hier

Door de uitslagen van vandaag gaan Houten en Vriendenschaar met zeven wedstrijdpunten samen aan kop. Houten heeft wel een beter doelsaldo.

Ruud Veldhuizen maakte weer een mooie fotoreportage. Klik hier.