55'
... (intikker)

11 september 2016 14:00

Dijen, P.J. van

Ons eerste elftal heeft de thuiswedstrijd tegen Saestum verdiend met 2-1 geworden. Abid el Idrissi scoorde in de 6e en 36e minuut voor Vriendenschaar. Door een misverstand in onze verdediging kwam Saestum vlak na rust terug tot 2-1. Maar verder kwam Saestum gelukkig niet.

Vriendenschaar begon zeer sterk aan de wedstrijd, vooral aanvallend. Al vanaf de aftrap moest de keeper van Saestum een lage voorzet op Abid onschadelijk maken. En in de derde minuut kwam hij in een soortgelijke situatie, weer een lage voorzet op Abid, opnieuw als winnaar uit de strijd.  Drie minuten later was hij echter machteloos. Vriendenschaar mocht een corner nemen. De uit de corner genomen bal nam Abid direct op zijn pantoffel en met een keihard schot werd de keeper van Saestum gepasseerd (1-0).

Achter nummer 19 van Saestum zien we hoe Abid de bal op zijn slof neemt en de 1-0 scoort.

Bij elke aanval van Vriendenschaar, goed van achteren opgezet, werd de defensie van Saestum min of meer overlopen. Toch duurde het tot de zesendertigste minuut voordat de 2-0 erin zat. Uit een lage voorzet van Michael Soepnel doelpuntte de bijna ongrijpbare Abid met een hard schot voor de tweede keer. Tien minuten eerder had een soortgelijke aanval van Michael op Joshua Cohen een beter lot verdiend, maar de keepr van Saestum had toen nog wel een antwoord.

Tussen het eerste en tweede Vriendenschaardoelpunt deed Saestum wel wat terug. Er werden diverse aanvallen opgezet en onze defensie was bij ingrijpen niet altijd even zeker. In laatste instantie stond Mark van Ingen een doelpunt van Saestum in de weg. De te houden ballen waren niet vreselijk moeilijk, maar Mark moest wel attent keepen.

De rust kwam met 2-0 en het was eerder de vraag hoever ons elftal verder zou kunnen uitlopen, dan dat Saestum terug zou komen in de wedstrijd. Toch gebeurde het laatste. Na pakweg tien minuten in de tweede helft was er een misverstand tussen Mark en onze verdediging en werd de bal door Saestum in ons doel gewerkt (2-1).

Oei, misverstand en het is 2-1.

Onze aanval was de scherpte uit de eerste helft wat kwijt, al kreeg Joshua Cohen met name een drietal  kansen om de wedstrijd defnitief in het slot te gooien.. Bij een 2-1 stand weet je maar nooit hoe de wedstrijd zal aflopen. Onze defensie gaf tegen de Saestumaanval uiteindelijk maar weinig kansen meer weg. Hooguit een paar corners waar onze verdediging wel raad mee wist.

In de zestigste minuut werd Bauke Bakker gewisseld voor Servanio Martina en twee minuten later moest Sonny van Kranenburg plaats maken voot Ilias el Karicha. In de 83e minuut zette trainer Harry Buur Joram Misbeek in voor Abid.

In de laatste wedstrijdminuten zette Saestum alles op alles voor een beter resultaat en ging het voluit in de aanval. Het tweede Saestumdoelpunt kwam er niet. Door het opdringen van Saestum kreeg ons elftal de ruimte voor een derde treffer. Maar na een aantal uitbraken kwam er geen derde Vriendenschaartreffer meer op het scorebord. Uitslag derhalve 2-1.

Gevaarlijk moment voor het Vriendenschaardoel in de tweede helft.

14.00   APWC  -  Zeist  1-3
 14.00  HDS  - Roda '46  1-1
 14.00  Vriendenschaar   -  Saestum   2-1
 14.00  VVZA  - Wasmeer  0-1
 14.00  ONA '53  - Houten  2-2
 14.00  Sporting '70   - Eldenia  1-1
 14.30  SCR  - FC Jeugd  0-5

Na twee wedstrijden is de stand als volgt, klik hier.