... (vrije trap)
85'

4 september 2016 14:00

Hermans, H.

De wedstrijd Eldenia - Vriendenschaar is in een 2-2 gelijkspel geeindigd. Daarmee werd Vriendenschaar tekort gedaan gezien het vertoonde spel. Doelpunten tellen echter en daardoor moest ons elftal twee punten in Arnhem achterlaten.

Ons eerste elftal startte meteen overtuigend. Met leuk aanvallend voetbal werd Eldenia direct onder druk gezet. En er kwamen kansen, zoals in de achtste minuut. Na aangespeeld te zijn door Abid el Idrissi schoot Servanio Martina de bal net over.

In de vijftiende minuut kwam Vriendenschaar verdiend op voorsprong. Na een vrije trap genomen door Farid Bouzbib ontstond een combinatie met Nick van der Horst. Uiteindelijk kwam de bal via Farid  terug bij Nick. Diens schot, nog aangeraakt door een verdediger van Eldenia, ging het doel in: 0-1.

Nick van der Horst scoort 0-1 via de Eldeniaspeler rechts.

In dezelfde minuut nog kwam Vriendenschaar opnieuw aan een doelpunt. Abid speelde Joshua Cohen aan en die scoorde. Tot verbijstering van Vriendenschaar werd dit volgens velen correcte doelpunt afgekeurd nadat de scheidsrechter de met zijn vlag zwaaiende Eldeniagrensrechter had geraadpleegd. Aanvoerder Abid ging verhaal halen bij de scheidsrechter, maar dat leverde alleen maar een gele kaart op.

Door het afkeuren van dit doelpunt was ons elftal even van slag. Eldenia profiteerde hier bijna van. Maar door een aantal  keer goed ingrijpen van keeper Mark van Ingen werd onheil voorkomen. Hierna herpakte Vriendenschaar zich weer.

De beloning kwam er. Nadat de grensrechter van Eldenia al een aantal keer ten onrechte voor buitenspel had gevlagd, negeerde de scheidsrechter in de 43e minuut het gevlag. Abid kreeg de bal in zijn bezit na te zijn aangespeeld door Fabian van der Wel. Abid schoof de bal onder de vallende keeper door: 0-2. Een sportieve wraak van Abid. De rust ging met deze 0-2 stand in.

Ook in de tweede helft was Vriendenschaar de betere ploeg. Eldenia loerde daarbij op de counter. Vermeldenswaard is de mooie aanval van Vriendenschaar in de 6e minuut.  Via Martijn Wuite kwam de bal bij Abid. Die speelde door naar Joshua en die weer naar Servanio. Het schot dat de laatste vervolgens afvuurde kon ternauwernood door de keeper van Eldenia worden gestopt.

In de 66e minuut dan toch zo'n counter van Eldenia. Maar door wederom goed ingrijpen van Mark van Ingen werd een kans voor Eldenia onschadelijk gemaakt.

Het spelbeeld was in het voordeel van het sterk spelende Vriendenschaar. De 0-3 leek er aan te komen. Maar het tegendeel gebeurde. In de 73e minuut werd een speler van Eldenia in ons strafschopgebied onderuit gehaald. Strafschop. en hoewel Mark van Ingen nog aan de bal kwam, verdween die in het net: 1-2.

Het zelfvertrouwen van Eldenia nam toe en  Vriendenschaar diende zich te herpakken. In deze fase moest Abid het veld af doordat hij een tweede gele kaart in ontvangst mocht nemen. Vriendenschaar dus met tien man verder.

Eldenia maakt 1-2 via een strafschop.

Een hachelijke toestand voor Vriendenschaar deed zich voor in de 82e minuut. Mark van Ingen hield naar het oordeel van een toeschouwer de bal te lang vast. Die schreeuwde 'zes seconden'. De scheidsrechter besloot Eldenia vervolgens een indirecte vrije schop toe te kennen. De bal werd in de muur geschoten en tot corner verwerkt. Die leverde vervolgens niets op.

In de 85e minuut kwam Eldenia toch op 2-2 uit een vrije trap. Een stand die geen recht deed aan het krachtsverschil tussen beide ploegen. Direct vanaf de aftrap ging Nick van der Horst ten aanval. Hij werd zodanig onderuit geschoffeld door een Eldeniaspeler dat die direct met een rode kaart van het veld af moest. Weg aanval van Vriendenschaar, dat wel.

De slotfase was rumoerig, waarbij Sonny van Kranenburg na een tweede gele kaart ook van het veld moest en Vriendenschaar dus met negen man kwam te staan.Vrij snel hierna floot de scheidsrechter voor de wedsrtrijd af. Het gevoel overheerste dat ons elftal twee wedstrijdpunten had verspeeld.

Ruud Veldhuizen maakte een fotoreportage. Klik hier.

14.00  Zeist  -   ONA '53  4-1
 14.00  Saestum  -  APWC  2-4
 14.00  Wasmeer   -  Sporting '70  2-3
 14.00  Houten  -  HDS  3-1
 14.00  Roda '46  -  SCR  0-1
 14.00  Eldenia  -  Vriendenschaar   2-2
 14.30  FC Jeugd  -  VVZA  1-1

De eerste rang;ijst van dit prille seizoen, klik hier.