Vriendenschaar B1 promoveert na strafschoppenserie tegen Smitshoek. (nu met foto"s)

Vriendenschaar JO17-1

0 - 0

Smitshoek B1

B-junioren zaterdag, B1, 3e divisie/4e divisie 3A) winnaar 2A - win nacompetitie

11 juni 2016 11:00

Visker, C.H.

Vrsch B1 - Smitshoek B1  0-0 (Vrsch w.n.s.)

Vanochtend, aanvang 11h00 uur,  dan eerst Vrsch B1 tegen Smitshoek uit Barendrecht. Een wedstrijd waarbij de winnaar promoveert naar de Derde Divisie. Locatie het Sportcomplex van SteDoCo in Hoornaar. De buschauffeur kende het terrein.

En het werd een geweldige wedstrijd. Spannend tot de laatste seconden met als apotheose: strafschoppen nemen.

Al snel bleek dat Vrsch het beste van het spel had. Keurig en verzorgde spelopbouw. Soms snelle aanvallen waarbij beide flanken direct werden betrokken. Smitshoek moest zich louter toeleggen op verdedigen. En dat deden ze uitstekend. En dan dwing je ook het geluk af. De tegenstander had zeker niet te klagen over de acties van hun keeper. Wanneer de bal net naast ging of net over werd gekopt of geschoten

Kansen waren er voor Berkay, Kevin en Maurits. Stond de keeper niet goed opgesteld. Wanneer de bal in de doelmond werd ingebracht trok de keeper als een magneet de ballen naar zich toe. Zo werd Kevin in schietpositie gebracht door Berkay maar zijn schot miste precisie. Berkay zelf draait zich vrij binnen de 16-meter. Gebruikt uitstekend zijn lichaam. Zijn schot uit de draai gaat rakelings naast. Wouter wordt in stelling gebracht maar ziet zijn schot hoog over gaan.,

De tweede helft leek een kopie te gaan worden van de eerste helft. Uitstekend, ja werkelijk uitstekend voetbal. Legio kansen en kansjes maar doelpunten, ho maar. Ook nadat er werd gewisseld veranderde er weinig aan het spelbeeld. Een telkens aandringend Vrsch. Een stug maar sportief verdedigend Smitshoek. Ook in deze helft enkele formidabele kansen o.a. voor Kevin. Uit moeilijke positie schoot hij op doel terwijl afleggen wellicht meer rendement had opgeleverd. Nogmaals veel balbezit. Snelle balwisselingen maar te weinig bruikbare eindpasses.

Dan de verlening want na de officiële speeltijd stond het nog steeds 0-0. En ook in deze verlenging geen doelpunten. Toch kregen de vele uit Culemborg mee gereisde supporters een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor geschoteld di9e eindigde in een penalty-reeks.

Spanning alom.  Smitshoek koos om te starten en schoot de eerste hoog over. De inzet van Dylan werd ook gestopt. De 2e van S.H. stopte Denzel en ook Wouter zag zijn strafschop gestopt. Nog steeds 0-0. De 3e van S.H. werd op de lat geschoten en Luuk Uitman schoot als eerste tot nu toe de bal achter de keeper. Vrsch leidde met 0-1. Bij de 4e van S.H. zat Denzel er nog wel met een handje aan maar de bal verdween in het doel. De 4e Maurits werd gestopt. Stand na de vierde ronde 1-1. De 5e van S.H. was raak en aan Brian de taak gelijk te maken anders was nu al de promotie verkeken. Maar . . . . hij scoorde weergaloos, 2-2. Het feest ging nog even door. S.H. teisterde hard de paal en aan Luuk Monker de taak en de eer om de promotie naar de 3e Divisie gestalte te geven. De overwinningsshirts konden uit de tas gehaald worden. Hij scoorde beheerst en de verdiende promotie was een feit. Hulde aan de spelers en de technische staf. Zij hebben met de gehele groep een werkelijk subliem jaar samen gewerkt en een klinkend resultaat neer gezet.  De eerste horde was genomen.