Mannen zondag, 1, 2e klasse/3e klasse E(2B/3CD): Winnaar C nacompetitie

12 juni 2016 14:00

Tiesinga, R.

Vriendenschaar loopt in Abcoude tegen regelrechte zevenklapper!!!
De verwachtingen waren hoog gespannen. Een open bus en de tweedekker van De Lantaarn voor een rondrit door Culemborg waren al besteld. Gelukkig hoefde er niets vooruit betaald te worden. Zowel een spelersbus als, een uurtje later, een bus met supporters maakten de verre reis naar Abcoude om het elftal naar de Tweede Klasse te begeleiden. Maar het mocht niet baten. Er werd kansloos verloren.

Natuurlijk is het jammer dat vaste keeper Rody Honingh nog niet opgesteld mocht worden. Jeugdspeler Denzel Muradin was net als thuis zijn stand-in. En dat door de gele kaart in de thuiswedstrijd tegen Abcoude Abid, de sterkhouder op het middenveld en achter de voorhoede, niet opgesteld mocht worden.

Illias Dahri wordt vanmiddag goed afgestopt en kan niet echt gevaarlijk worden

Trainer Harry Buur heeft zijn jongens maximaal gemotiveerd om te laten zien wat ze waard zijn. Proberen zo ver mogelijk van het eigen doel te voetballen. De voorhoede met snelle spelers als Illias Dahri en Joshua Cohen aan het werk te zetten. Maar juist in dit soort wedstrijden kan een bepaald plan zo maar overboord gezet worden door onverwachte ontwikkelingen. En zo’n onverwachte ontwikkeling was de snelle 1-0 door Abcoude. Al in de 5e minuut werd na een aanval over rechts de bal in de voeten gespeeld van de geheel vrijstaande spits. Op zijn schot had Denzel geen antwoord, 1-0.
Dit doelpunt leidde er toe dat er achterin een beetje rommelig werd gespeeld wat minuten later bijna tot de 2-0 leidde. Gelukkig voor Vrsch ging het schot net naast. Na zo’n minuut of twintig kreeg Vrsch weer enigszins vat op de wedstrijd. Er volgden enkele snelle aanvallen met wat kansen. Toch werd er in die fase te gehaast gespeeld. Ook bij vrije trappen werd de bal veelal te simpel een prooi voor de keeper van Abcoude. Na een half uur de mogelijkheid op de gelijkmaker. Illias Dahri wordt op links diep gestuurd. Zijn scherpe voorzet wordt echter door de aanvallers net gemist.

Best wel drukte voor de goal van Abcoude maar geen doelpunten.

Abcoude is toch wat geroutineerder. Wanneer ze zeven minuten voor tijd vanaf rechts een wat dubieuze vrije trap krijgen wordt de bal afgemeten op het hoofd gelegd van een van de spitsen. Niemand van Vrsch kan daarbij storend optreden en als een bom slaat de kopbal tegen de touwen, 2-0. Op dat moment is Abcoude met deze stand 2e Klasser. Maar één goal van Vrsch levert weer verlening en mogelijkheden op. Die hoop wordt in blessuretijd van de eerste helft de grond in geboord. Een zondagsschot uit de 2e lijn van Abcoude slaat buiten bereik van Denzel net onder lat binnen, 3-0. Direct hierna het rustsignaal.

Moed verloren, al verloren. Hoewel eigenlijk kansloos gaan de spelers met goede bedoelingen aan de tweede helft beginnen. Trachten zo snel mogelijk de belangrijke aansluitingstreffer te maken. Dat pakt totaal verkeerd uit. De eerste de beste aanval van Vrsch wordt uitstekend overgenomen. Abcoude schakelt in een fractie over in de aanvalsmodus. De aanval gaat over rechts en de rechterspits schuift op volle snelheid de bal langs Denzel in de goal, 4-0. Einde verhaal. Einde illusies op promotie. De vele supporters uit Culemborg, verhouding publiek 25-75, hebben zich al bij de nederlaag neer gelegd. Trainer Buur probeert met wissels nog wat extra krachten te mobiliseren maar het lukt niet meer. Halverwege de tweede helft weer een overgenomen aanval van Vrsch. Razendsnel komt Abcoude er uit, nu over links en ook nu is Denzel kansloos op de schuiver 5-0. Dat het ook nog 6-0 en 7-0 wordt is louter voor de statistiek en voor de persoonlijke status van de doelpuntenmakers.

De keeper van Abcoude hier geconcentreed op een van de aanvallen van Vriendenschaar

Vanmiddag hebben ‘de jongens’ van ‘de mannen’ verloren. Het Vrsch publiek heeft echter van een zeer leuke en aantrekkelijke competitie kunnen genieten. Twee prima periodes. Eén, de middelste, drama-periode. Ook tegen OSV in de nacompetitie, heeft Vrsch laten zien dat er voldoende potentie in de groep aanwezig is. Jammer is wel dat deze laatste wedstrijd met zo’n fikse nederlaag is geëindigd. Maar het gevoel zou vele malen beroerder zijn geweest wanneer we maar met één doelpunt verschil verloren zouden hebben, toch?

We kunnen vanaf nu uitkijken naar een nieuw seizoen met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Waarschijnlijk ook enkele nieuwe clubs in de komende competitie maar wellicht een flink aantal oude, bekende tegenstanders. Daarom graag tot in het volgende seizoen.