Vrsch B1 naar de finale voor promotie naar de 3e Divisie

... (penalty)
Assist: Rick Mulder
80'
... (intikker)

B-junioren zaterdag, B1, 3e divisie/4e divisie 2A) winnaar 1C - win nacompetitie

4 juni 2016 16:00

Laraj, M.

Vriendenschaar B1 – Jodan-Boys B1  1-2

Grote spanning tot aan de laatste seconden van de wedstrijd. Rick Mulder stond aan de basis of eigenlijk liep vreselijk hard op een diepe bal aan de rechterkant. Zijn voorzet op Joël was niet te missen. En in plaats van 0-3 werd het 1-2. Een slotakkoord dat geheel past in de scenario’s van Alfred Hitchcock maar zich nu op het sportcomplex van Vriendenschaar afspeelde.  Wat een heerlijke pot voetbal.

Vriendenschaar heeft vorige week in Gouda de basis gelegd om winnaar in dit tweeluik te worden. Een 0-3 overwinning leek een schier onmogelijke opgave voor Jodan-Boys om dat goed te maken. En trainer Reza had het ook gezegd. Primair achterin op slot. Voorin proberen gluiperig een doelpunt te maken. Bijna op zeker dat de trainer van Jodan-Boys iets dergelijks heeft gezegd tegen zijn spelers maar dan in omgekeerde volgorde. Wij hebben niets te verliezen. Met je hele ziel en zaligheid knokken voor je laatste kans.

Daarom werd het zo’n leuke pot. Vriendenschaar begon met Denzel; Kevin (want Enzo was geschorst), Luuk M., Brian en Sander; Corsin, Luuk U., Wouter; Leo, Berkay en Maurits.

De eerste dreiging, hoe kan het anders, kwam van de Gouwenaren. Denzel werd uitgespeeld maar net voordat die vreselijk snelle spits wilde uithalen zat Luuk M. er nog met een voetje tegen. De hoekschop leverde niets op. Eerst na bijna een kwartier spelen kon de eerste gevaarlijke aanval van Vrsch worden genoteerd. Een snelle actie van Leo maar de kopbal van Berkay uit zijn voorzet ging over. Hierna dreiging van Vrsch door het centrum. Het schot van Leo wordt helaas geblokt en ook de aanvullende corner levert niets op. Dan, na een half uur, speelt op links Luuk U. zich vrij maar de keeper redt meer dan bekwaam. Vrijwel in de laatste minuut van de eerste helft raakt Kevin bij een actie geblesseerd. Overtreding? De scheidsrechter laat doorspelen. Kevin ligt op de grond waarna Wouter binnen de 16 een overtreding begaat. Strafschop!!! Deze wordt eerst nog door Denzel gestopt maar in 2e instantie loeihard binnen geschoten, 0-1. Er gaat iets leven bij Jodan-Boys.

Na de rust een tegenstander die er alles voor wil doen om de voorsprong uit te breiden. Toch is de eerste riante mogelijkheid voor Vrsch. Vanuit een counter is het Maurits die als een speer op de keeper van J.B. af snelt maar de bal iets te ver voor zich uit speelt. De keeper blijft wederom de baas.

Omdat J.B. alles op de aanval zet komen er kansen voor Vrsch. Na tien minuten weer een super snelle counter ingeleid door Luuk U. Zijn voorzet bereikt Wouter, die legt terug op Maurits maar die ziet tot zijn ontzetting dat het schot in de bovenhoek miraculeus door de keeper uit zijn doel wordt geranseld. Een luttele minuten later een vrijwel identieke actie van Vrsch en weer is de keeper de grote sta-in-de-weg. Maar ook Denzel, in het doel  aan de andere kant kan en moet zich enkele malen uitstekend onderscheiden. Het lijkt een duel tussen de keepers te gaan worden. Wie capituleert als eerste? Luuk M. onderbreekt na een kwartier een gevaarlijke aanval ten koste van een overtreding. De scheidsrechter fluit maar de linkerspits kreeg een vrij veld voor zich richting het Vrsch-doel. Vrsch mazzelt.

Hierna weer een rommelig deel van de wedstrijd. De wissels gaan komen, zowel bij Vrsch als bij J.B.  Nog wel een geweldige mogelijkheid voor Dylan die op snelheid op het doel van J.B. afging maar ook zijn prima schot werd een prooi voor de uitmuntende keeper van J.B.

De wedstrijd zakt hierna wat in en dreigt als de bekende nachtkaars uit te gaan. Een verdedigend Vrsch versus een aanvallend J.B. Maar dan, in de 42e minuut (blessuretijd – want wedstrijden in de B-categorie duren 2x 40 min.) de zoveelste hoekschop voor J.B. Bij de verste paal wordt de bal met enige moeite zowaar binnen gewerkt en wordt het 0-2. Ondanks blessuretijd ruiken de Gouwenaren nieuwe kansen. Maar dan die geweldige counter van Rick. Op rechts, als een sneltrein rent hij met de bal richting achterlijn. Joël, in blessuretijd in het veld gekomen, kan hem in het centrum met zijn lange benen niet bijhouden. De voorzet is niet te missen waarna Joël, met de minste speelminuten, toch de gevierde man wordt. Zelden zal een nederlaag zou zijn gevierd.

Vrsch B1 kan zich opmaken voor een finale tegen Smitshoek dat eerst met 2-1 van JEKA had gewonnen en thuis met 2-2 gelijk heeft gespeeld. Waar en wanneer deze wedstrijd wordt gespeeld zal nog nader bekend gemaakt worden.