Vriendenschaar JO17-1

41'
75'
Joel Martina (schot)

B-junioren zaterdag, B1, 3e divisie/4e divisie 2A) winnaar 1C - win nacompetitie

28 mei 2016 11:15

Harmsel, J. ter

Jodan-Boys B1  -  Vriendenschaar B1

Ook met Vriendenschaar B1 gaat het uitstekend in de nacompetitie tot nu toe. Werd in de eerste ronde eerst uit van Haaglandia met 0-2 gewonnen. In de trhuiswedstrijd werd dit team met een alles zeggende 4-0 nederlaag naar huis gestuurd.

In de volgende ronde stond Jodan-Boys uit Gouda op het programma. Dit elftal is in de reguliere competitie op de 3e plaats geëindigd achter kampioen ’s Gravenzande B1 en Barendrecht B1. In de eerste ronde van de nacompetitie moesten zij spelen tegen IFC B1 uit Hendrik Ido Ambacht, intussen voor Vrsch, op dit niveau, ook geen onbekende tegenstander. Evenals Vrsch wonnen zij ook hun eerste uitwedstrijd met 0-2 en wonnen thuis met 4-2.

Nu dus de confrontatie van twee net-geen-kampioenen. Het werd een vroeg vertrek richting Gouda want om 11h15 uur werd het beginsignaal voor deze wedstrijd gegeven. En het werd inderdaad een aantrekkelijk duel. En omdat je geen kampioen geworden bent en je wilt ook nog promoveren naar een hogere divisie, moet je gewoon nog een stuk of vier à vijf wedstrijden spelen om dat doel te bereiken.

En Vrsch wilde in dat opzicht een visitekaartje afgeven. Eerst een beetje de kat uit de boom kijken en daarna, als dat kon, toeslaan. Jodan-Boys beschikte inderdaad over een uiterst snelle aanvalslinie met twee begaafde aanvallers in het centrum van de aanval. Niet voor niets dat dit elftal de meeste doelpunten vóór heeft gescoord in de reguliere competitie, namelijk 79. Dylan, Brian, Luuk M. en Enzo hadden daar hun handen meer dan vol aan. Reden waarom Denzel in de goal niet echt moeilijk werk kreeg te verrichten. Ook Vrsch kon een aantal keren over links gevaarlijk doorkomen maar in totaal: het was een eerste helft waarin het kwartje beide kanten kon uitvallen.

In de tweede helft had trainer Reza een paar omzettingen gedaan en dat pakte direct wonderbaarlijk uit. Maurits werd op links geposteerd werd vrijwel direct na het begin van die tweede helft aangespeeld, maakte een actie en besloot met de bal in de goal te schieten, 0-1. Een fraaie opsteker voor Vrsch en Jodan-Boys was even de kluts kwijt. En met zo’n weliswaar kleine voorsprong, je moet tenslotte eerst de eerste goal maken voor een mooie uitslag, voetbalt het toch een stuk gemakkelijker. De Gouwenaren gingen ook wat anders spelen. Moesten komen en dan ontstaan er ook meer mogelijkheden voor Vrsch. Dat is nu eenmaal een voetbalwet en die kwam nog uit ook. Van zo’n 10 minuten werd Leonardo ingebracht en liet direct zien wat hij in zijn mars had. Al bij zijn eerste actie al direct een doeltreffende actie. Hij maakte een werkelijk schitterende goal en een 0-2 voorsprong in een uitwedstrijd voelt echt een stuk aangenamer. Het spel golfde daarna op en neer met meer kansen voor de Blauw-Zwarten omdat Jodan-Boys alsnog wat aan de achterstand wilde doen. Tegen het einde van de wedstrijd kwam Joël Martina de gelederen versterken en . . .  ook hij maakte met zijn eerste balcontact een goal. Zo werd een wedstrijd waar best een beetje tegenop werd gezien met een daverende 0-3 overwinning afgesloten.

Aanstaande zaterdag, aanvang 16h00 volgt het thuisduel. Volgens onze informatie geldt dat wanneer ook dit duel wordt gewonnen dan wel gelijk wordt gespeeld de B1 nog één wedstrijd, een finale, moet spelen om naar de 3e Divisie te promoveren. Dus voor een leuke wedstrijd komt u allemaal a.s. zaterdag om 16h00 uur naar Sportpark Terwyde om dit elftal naar de overwinning te supporteren.
In de anderfe poule is de wedstrijd gespeeld: Smitshoek B1 - Jeka B1  uitslag 2-1.