68'

Mannen zondag, 1, 2e klasse/3e klasse C(2B/3CD): Per.2 3C nacompetitie

29 mei 2016 14:00

Verbij, Th.G.

Vriendenschaar, dat de eerste wedstrijd uit al met 1-4 had gewonnen, had al in de eerste helft ruim afstand moeten nemen van deze tegenstander. Enkele 100%-kansen werden niet benut. Daardoor kon het zo maar gebeuren dat na het doelpunt van OSV, halverwege de tweede helft, de wedstrijd totaal kantelde. In een turbulent slot, waarbij 3 spelers rood kregen, kwam in deze 0-1 stand geen wijziging meer. Vriendenschaar kan zich nu, weliswaar gehavend, gaan opmaken voor de confrontatie met Abcoude. De volgende tegenstander in deze zinderende nacompetitie.

Al voor er een kwartier op de klok stond had het scorebord een ander aanzien kunnen krijgen. Een snelle uitbraak van Servanio Martina en een vlijmscherpe pass op Joshua had al vroeg de wedstrijd op slot kunnen gooien. Helaas, het schot het schot van Joshua werd stevig geblokt. Joshua moest worden opgelapt. Kans op een vroege voorsprong verkeken.

Servanio zet de voorhoede aan het werk

Vrsch begon de wedstrijd zonder de motor op het middenveld, Farid Bouzbib. Zijn eerder tegen OSV opgelopen gele kaart was de oorzaak. Ook Abid kreeg een geweldige kans om zijn team aan een voorsprong te helpen. Uit een schitterende pass van Michael Soepnel kon hij alleen op de keeper afgaan. Anders dan Vrsch van hem gewend is kon de keeper van OSV er nog een handje tegen aan krijgen. Weg kans. Ook Illias Dahri kreeg nog een unieke kans op de verdiende voorsprong. Hij speelde zich keurig vrij maar via de paal ketste de bal weer terug het veld in. Direct daarna een uitval van OSV waaruit werd gescoord maar de neutrale grensrechter geeft buitenspel aan. Doelpunt afgekeurd. Forse protesten van OSV-zijde. Dan een schitterende aanval van Vrsch met Joshua als laatste aanspeelpunt. En weer ziet iedereen tot verbijstering de bal via de paal achter gaan. Tien minuten voor de rust, op aangeven van Abid, een doelpunt van Joshua. Maar ook deze goal wordtterecht wegens buitenspel geannuleerd. In blessuretijd nog één geweldige kans voor Joshua. Op de perfecte voorzet van Tibor vanaf links mist Joshua jammerlijk. Rusten dus met 0-0. Abcoude staat dan al met 1-0 voor tegen Saestum.

Illias Dahri was door zijn snelheid moeilijk af te stoppen voor de OSV-verdediging

In de tweede helft kan de OSV-keeper flink de aandacht trekken door een schot van Servanio van uit de 2e lijn meer dan fraai tot hoekschop te verwerken. OSV lijkt sterker te worden. De spelers hebben natuurlijk in de rust te horen gekregen dat scoren het enige middel is om verder in de nacompetitie te komen. Er ontstaan daardoor enkele hachelijke momenten voor de goal van Vrsch. Net voor een kwartier spelen wordt weer een doelpunt van OSV wegens buitenspel afgekeurd. En natuurlijk wederom stevige protesten natuurlijk van OSV maar het blijft 0-0.

De druk op het doel van OSV wordt steeds groter

Dan gaat trainer Harry Buur wisselen. Abid en Joshua verlaten het veld en Boaz Souhuwat en Karim el Karicha komen hen vervangen. Boaz krijgt als opdracht oorlog maken in de 16 bij OVS. Dat moet ook wel want  nog geen twee minuten na deze wissels komt OSV met een zondagsschot vanaf links op een 0-1 voorsprong. Op dat moment tegen de verhouding maar doelpunten tellen. Juist in zo’n nacompetitie. OSV wil meer.

Dan na een halfuur spelen een vrije trap van Michael Soepnel die wederom fraai uit de hoek wordt getikt door de OSV-keeper. Het spel lijkt grimmiger te worden. Bij een vrije trap van OSV wordt de bal licht van richting veranderd, Rody duikt over de bal heen maar ziet dat die net naast gaat. lIlias wordt in kansrijke positie op weg naar het OSV-doel onderuit gehaald. Geen kaart, wel volop commotie waardoor de trainer van OSV met rood wordt weg gestuurd. De vrije trap levert niets op. Bij Vrsch gaat het steeds moeizamer. De druk door OSV wordt opgevoerd en Vrsch wordt stevig in de verdediging gedrukt. Dan een kansrijke uitval van Vrsch. Illias Dahri wordt de diepte ingestuurd maar wordt vlak voor de 16-meter onbedaarlijk onderuit geschoffeld. Rood voor de speler van OSV. Er ontstaat een opstootje waarna ook Karim el Karicha van Vrsch met rood moet vertrekken. Wanneer alle rook is opgetrokken en de scheidsrechter wil hervatten komt de grensrechter aan de kantinezijde (het verst verwijderd van waar het opstootje zich voltrok) de scheidsrechter wat influisteren. Hierop wordt ook Fabian met rood weg gestuurd. Het meest opmerkelijke hierna. Niet Vrsch maar OSV mag vanaf de plek waar Ilias werd onderuit geschoffeld de vrije trap nemen. Iedereen verbijsterd.

Regelmatig wordt het de keeper van OSV steeds lastig gemaakt

Ook Niek Amelink komt de laatste minuten nog in het veld voor de aangeslagen Illias. Zelfs in blessuretijd krijgt Vrsch nog twee unieke kansen om te scoren maar zowel Tibor als Boaz hebben het vizier niet helemaal op scherp staan.

Het ging er soms best stevig tegenaan maar de verzorging aan beide kanten deed het uitstekend.

Kort samengevat: een turbulent slot van een wedstrijd die zeker verliezers heeft opgeleverd. Vrsch zal gehavend aan de wedstrijd tegen Abcoude moeten beginnen. Toch heeft het team laten zien over voldoende veerkracht te beschikken. Wij gaan dus met vertrouwen de confrontatie met Abcoude aan.

D) ASV Arsenal - VVZA  0-4

De ploegen met de meeste wedstrijdpunten na twee wedstrijden gaan door naar de tweede ronde. Bij gelijk aantal wedstrijdpunten beslist het doelsaldo. Is dat ook gelijk dan wordt de tweece wedstrijd met 2 x 15 minuten verlengd. Is het doels aldo daarna nog gelijk, dan worden er strafschoppen genomen tot de beslissing valt.

2e ronde

5 juni 2016
E) Winnaar wedstrijden C – Winnaar wedstrijden A = Vriendenschaar - Abcoude
F) Winnaar wedstrijden B – Winnaar wedstrijden D  = VVZA - DSOV

12 juni 2016
Returns van 5 juni 2016

De winnaars van de wedstrijden E en F promoveren naar de tweede klasse of blijven voor de tweede klasse behouden.