Assist: Bouzbib

Mannen zondag, 1, 2e klasse/3e klasse C(2B/3CD): Per.2 3C nacompetitie

22 mei 2016 14:00

Baist, M.

Een voortreffelijk spelend eerste elftal heeft in de eerste wedstrijd uit de nacompetitie OSV met 1-4 verslagen. Daardoor staat ons elftal nu met één been in de volgende en beslissende eindronde. Uiteraard kan pas na een tweede (thuis) wedstrijd tegen OSV de buit binnen zijn. En iedereen kent het spreekwoord: 'Je moet de huid van de beer niet eerder verkopen, dan dat die geschoten is'. Desalniettemin was het een knappe prestatie om OSV in eigen huis met heel duidelijke cijfers over de knie te leggen.

Vriendenschaar leek zwaar gehandicapt naar Oostzaan te moeten afreizen, want onze vaste keeper Rody Honigh lag ziek op bed en ook tweede keeper Stan van de Wiel was door een blessure uitgeschakeld. Uiteindelijk ging de vijftienjarige keeper van de B1, Denzel Muradin, mee naar Oostzaan. Vermoedelijk is hij de jongste keeper ooit die het doel van het eerste elftal heeft verdedigd. En om eventueel ander keepersonheil te voorkomen was oud eersteelftalkeeper Martijn Bouwmeester, inmiddels 43 jaar, bereid gevonden om als reservekeeper mee te gaan naar OSV.
Het moet gezegd worden dat Denzel een uitstekende plaatsvervanger bleek. Geen spoor van zenuwen. en toen ons elftal in de tweede helft tijdelijk onder druk kwam te staan had hij een aantal knappe acties in petto. Kortom: 'Chapeau' voor Denzel.

Ons eerste elftal begon zeer beheerst en zorgvuldig aan de wedsrrijd. De bal werd goed rond gespeeld en OSV kwam er nauwelijks aan te pas. Na elf minuten was er een kopkans voor Vriendenschaar, maar die leverde niks op. Vriendenschaar hield OSV verder goed in de tang, hoewel het zelf ook niet veel kansen creëerde. Het duurde tot in de 32e minuut dat ons elftal verdiend op voorsprong kwam. Ons elftal kreeg een corner te nemen die afgeslagen werd. De bal kwam, op behoorlijke afstand van het doel, echter voor de voeten van Fabian van der Wel. Die nam de bal op zijn slof en de keeper van OSV werd met een hard en laag schot kansloos gelaten: 0-1.

De 0-1 wordt gevierd.

Doordat beide ploegen verder geen openingen in de verdedigingslinies konden maken, ging de rust met deze 0-1 stand in.

Het was te verwachten dat OSV direct vanaf de aftrap zou proberen iets aan de achterstand te doen. En dat lukte ook want in de vijftigste minuut vuurde OSV een bal op het Vriendenschaardoel af die met een fraaie boog over Denzel heen ging en doel trof: 1-1.

OSV had trek in méér en er waren verscheidene aanvallen gericht op het doel van Vriendenschaar. In deze fae greep Denzel geroutineerd in. De wedstrijd golfde nu op en neer tot in de 67e minuut. Abid el Idrissi ondernam een rush en zag vervolgens Farid Bouzbib vrij staan. Farid wist raad met de aangespeelde bal. Van diens voet kwam een schuiver waarop de keeper van OSV geen weerwoord had:1-2.

Hierna was het initiatief aan Vriendenschaar. In de 59e minuut had ons elftal met enkele schoten achter elkaar kans om uit te lopen naar 1-3, maar het bleef 1-2. Een vrije schop genomen door Joshua Cohen ging in de 72e minuut rakelings over het doel van OSV. In de 81e minuurt werd de lat van het OSV-doel geteisterd. Twee minuten later moest Denzel een knappe redding verrichten door naar een schot van OSV te duiken.

In dezelfde minuut kreeg Vriendenschaar een vrije schop te nemen. Die werd heel professioneel snel genomen. Voordat OSV het in de gaten had kwam de bal op de linkervleugel in het bezit van Joshua Cohen. Die zette voor, waarna Michael Soepnel de OSV-keeper het nakijken gaf: 1-3.

Twee minuten later gingen Abid en Joshua het veld af en kwamen voor hen Illias Dahri en Boaz Souhuwat in het veld. Even later werd een aanval van OSV onderbroken, waarbij de aanvaller van OSV een overtreding leek te begaan. De scheidsrechter had voor een vtije schop kunnen affluiten, maar stond toe dat ons elftal de aanval razendsnel overnam. Dit keer lanceerde Farid Bouzbib Michael Soepnel, die het overzicht behield en 1-4 scoorde.

En dat is nummer vier!

OSV was een geslagen ploeg. Het had enkele minuten later nog erger kunnen worden. De scheidsrechter besloot in de 85e minuut, na een overtreding van OSV, de bal op de stip te leggen. Die lag er al, maar een van de neutrale grensrechters had geconstateerd dat de overtreding net buiten het strafschopgebied was begaan. De hierna aan Vriendenschaar toegekende vrije schop leverde echter niks op. Spelers en omstanders gaven na de wedstrijd aan dat de overtreding inderdaad buiten het strafschopgebied was veroorzaakt.

Na het einde van de reguliere speeltijd liet de scheidsrechter zeker nog vijf minuten doorspelen, maar OSV was allang de geslagen ploeg. Het OSV-publiek morde op de overdekte tribine over de beslissingen van de schaidsrechter. Ten onrechte. Maar het was natuurlijk een bittere pil om thuis zo duidelijk op de kop te krijgen.

returns van 5 juni 2016

De winnaars van de wedstrijden E en F promoveren naar de tweede klasse of blijven voor de tweede klasse behouden.