... (kopbal)
42'

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

7 maart 2010 14:00

Vriendenschaar heeft de wedstrijd met 0-2 verloren. Vriendenschaar leverde wel veel strijd. Onze ploeg was zeker niet de mindere van Soest, maar kwam in de tweede helft tekort om een in de eerste helft opgelopen ongelukkige 0-2 achterstand goed te maken.
Voor de aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Theo Blijenberg.

Vriendenschaar begon nogal gehavend aan de wedstrijd door blessures en schorsingen. Zo was Harry Buurdoor een knieblessure niet beschikbaar. Freek Verrmeulen daarentegen was weer teruggekeerd. Maar naarmate de wedstrijd vorderde ontbeerde ons elftal teveel kwaliteit om een 0-2 achterstand ongedaan te maken.

Vriendenschaar begon toch goed aan de wedstrijd. Door goed op de bal te zitten kreeg Soest eigenlijk weinig kansen. Vriendenschaar schiep zich grotere en kleinere kansen en dwong een aantal corners af. Soest kreeg twee vrije schoppen te nemen en er was een schot op doel dart door Vincent Rinck goed werd gekeerd.

Freek Vermeulen probeert zich vrij te lopen om de bal aangespeeld te krijgen van Tibor Veldhuizen.

Het was jammer en zeker niet conform het spelbeeld dat Soest in de 32e minuut de leiding nam. Op de vleugel speelde een van de Soest aanvallers onze verdediger uit en zette vervolgens de bal voor. Een andere aanvaller van Soest kon vervolgens de bal achter Vincent koppen: 0-1.

Vriendenschaar oogde zeker niet aangeslagen, hoewel het spel daarna niet beter werd.

De 0-2 in de 42e minuut was het gevolg van een vervelende fout van Vincent. Hij gooide de bal niet goed uit naar de vleugel. Een Soestspeler ving de bal op de borst op en joeg hem verrvolgens keihard achter Vincent.

In de tweede helft heeft Vriendenschaar gestreden wat het waard was voor een beter resultaat. Maar er was te weinig accuratesse in het spel, waardoor aanvallen niet de juiste afronding vonden. Ook Soest wist weinig goede aanvallen op te zetten. In de laatste tien minuten zette Vriendenschaar diverse malen aan, maar de bakens verzetten, dat lukte toch juist niet.

De bal gaat net over de lat van Soest. De keeper zal hem even later nog een tikkie geven, maar de bal wordt geen corner gegeven.

De 0-2 uitslag valt niet te betwisten, maar was toch wel wat ongelukkig, zeker omdat ons jonge elftal vocht wat het waard was. Zoals gezegd, aan inzet ontbrak het bij ons elftal niet.

Ruud Veldhuizen maakte nog een srie foto's. Klik op fotoreportage.