Kampioenswedstrijd Vrsch B1 tyegen Kloetinge eindigt in fiasco

B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie kampioen4ediv nacompetitie

12 mei 2016 19:30

Felix, C.P.

Vriendenschaar B1 – Kloetinge B1 0-3

Ondanks het ontbreken van de tweeling Brian en Kevin waren de verwachtingen omtrent een goede afloop van deze wedstrijd hoog gespannen. Een wedstrijd tussen twee teams die in de reguliere competitie op gelijke hoogte waren geëindigd. Een wedstrijd ook die op neutraal terrein, ongeveer halverwege tussen Kloetinge en Culemborg moest worden gespeeld. Gastheer van deze wedstrijd werd Zaterdag 2e Klasser V.V. Klundert.

Beginopstelling: Densel; Enzo, Luuk M., Luuk U., Dylan; Wouter, Corsin, Maurits; Rick, Berkay. Leonardo. Niets mis mee maar na vijf minuten een snelle aanval van Kloetinge door het hart van de verdediging van Vrsch, laatste pass naar links, schot en 0-1 voor de groen-witten. Nog niet geheel bekomen van deze klap na exact weer vijf minuten een identieke aanvalsopzet. Balverlies op het middenveld door Vrsch. Snelle overname met  kort positiespel en via een vijftal personen kwam de laatste pion compleet vrij voor Denzel. Scoren was een formaliteit, 0-2. In dit tempo zou deze kampioenswedstrijd een compleet fiasco worden.

De vele toeschouwers uit Culemborg konden nauwelijks geloven van wat zij kregen voorgeschoteld. Een elftal dat in vrijwel alle voorgaande wedstrijden dominant speelde was nu een bijna onherkenbaar elftal dat volledig werd overklast. Passes kwamen niet aan, linies sloten niet aan en het leek of elke overtuiging ontbrak.  Wat Reza vanuit de dug-out ook probeerde te corrigeren; het lukte totaal niet.

In de laatste tien minuten voor de rust nog een kleine opleving. Een schot uit de tweede lijn van Luuk Uitman kon de keeper nog net uit de hoek weg werken. Een ook een schot van Leonardo op de lat had mogelijk de wedstrijd een ander aanzien kunnen geven.

In de rust zal Reza ongetwijfeld de puntjes op de i hebben gezet. Snel proberen een tegendoelpunt te forceren zou de wedstrijd kunnen doen kantelen. Kloetinge deed het vooralsnog rustig aan. Kon dat met die 0-2 voorsprong ook doen, verdedigde bekwaam en kwam via de counter regelmatig in de buurt van Denzel. Na een kwartier in de 2e helft een scrimmage voor de goal van Kloetinge waar geen gebruik van werd gemaakt. Minuten later een zelfde situatie waar drie mensen van Vrsch elkaar in de weg lopen in plaats van de trekker over te halen. Als dan ook nog halverwege de tweede helft uit een vrije trap de 0-3 wordt gescoord, waar Denzel nog wel een handje bij de bal had, is het een verloren wedstrijd. Ook kunnen de door Reza ingebrachte wissels geen wijziging meer in het totale spelbeeld teweeg brengen. Kortom, afgaande op alleen deze wedstrijd is Kloetinge de terechte kampioen en kan het elftal zich gaan opmaken voor ook een  nacompetitie voor promotie naar de 3e Divisie. Wij wensen spelers en technische staf daarbij heel veel succes.