66'
80'
90'

28 februari 2016

De inhaalzondag werd door ons eerste elftal en tegenstander PVC uit Utrecht benut voor een oefenduel. De Utrechtse ploeg trok in de slotseconden de winst naar zich toe door een raak schot. Voordien had ons elftal, spelend in roodzwarte reserveshirts, de kans gehad om bij een 2-1 stand de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar in plaats van 3-1 werd het tenslotte 2-3.

Het elftal van Vriendenschaar telde twee debutanten, A-junioren die het een keer in het eerste mochten proberen. Het waren Rens Vark (zoon van oud-eerste-elftaltrainer Ronald Vark) em Mitchel van Dalen (zoon van onze grensrechter Marcel van Dalen).

In de eerste helft golfde het spel weliswaar op en neer, maar zonder dat een van de partijen wist te scoren. De keepers hadden het niet al te zwaar, al moest Rody Honingh bij een aanval van PVCwel het nodige doen om zijn doel schoon te houden, ten koste overigens van een corner.

Verder gingen er over en weer schoten naast en over, maar dat was het wel zo'n beetje.
Het meest opwindend was wel dat Michael Soepnel halverwege de eerste helft bij een duel nogal hard met zijn knie tegen de schoen van een tegenspeler aan kwam. Kermend van de pijn moest hij door Marcel Uding worden behandeld. Voor deze dag was de wedstrijd voor Michael over. Naar het zich laat aan zien valt de schade nogal mee.

De tweede helft was meer het aanzien waard, vooral ook doordat er doelpunten vielen. Na ongeveer tien minuten opende ons elftal de score door een treffer van Joshua Cohen. Even later behoedde de keeper van PVC zijn elftal voor een grotere achterstand.

Na ongeveer twintig minuten kwam PVC langszij. Rody Honingh wierp zich bij een PCV-aanval nog wel op de bal, maar die werd vervolgens onder hem door het net in gewerkt.
Vrijwl direct na de aftrap nam Vriendenschaar opnieuw de leiding. Bij een razendsnelle uitval maakt Illias Dahri de 2-1.

Hierna kreeg ons elftal, onder meer door Joshua Cohen, de kans om de wedstrijd te beslissen, maar het lukte niet om te doelpunten, waarbij eenmaal de keeper van PVC goed ingreep.

Ongweveer tien minuten voot het einde van de wedstrijd zorgde PVC voor een onverwachte gelijkmaker (2-2). Met deze uitslag leken beide ploegen vrede te hebben. Maar zon beetje op moment van affluiten was er een schot van PVC dat doel trof: 2-3.

Het was een nuttige oefenpartij waarbij verder niks op het spel stond.

Er werd voor de competitie wel gevoetbald, waarbij de overwinning van Aurora op VVZA wel verrassend genoemd mag worden.