87'

Mannen, 1, Groep 1 33

22 november 2015 14:00

Wassink, R.

Vriendenschaar heeft in het bekerduel niet kunnen stunten tegen Hercules. Integendeel ons elftal werd naar een regelmatige 0-6 nederlaag gevoerd. De helft van de zes treffers viel in de eerste helft; de andere helft in de tweede.

Eén minuut stilte vanwege de gebeurtenissen in Parijs.

Je hebt natuurlijkk alle mazzel van de wereld nodig om tegen het vier klasse hoger spelende Hercules voor een verrassing te zorgen. Je moet dan lang de nul kunnen vast houden of een plotselinge treffer kunnen aantekenen. Het zat er vandaag helemaal niet in.

Van meet af aan was ons elftal de onderliggende partij.  Al in de eerste minuut ontsnapte ons elftal aan een doelpunt toen bij een aanval van Hercules de bal op de lat van ons doel belandde.

Het klasseverschil werd ook duidelijk bij de 0-1 voor Hercules. In de zestiende minuut verspeelden we  in de defensie onnodig de bal. Een snelle combinatie van Utrechtse zijde volgde en de bal werd vervolgens strak achter Stan van der Wiel ingeschoten: 0-1. Stan verving in het doel de nog geblesseerde Rody Honingh, terwijl in het veld het gemis van Abid el Idrissi en Farid Bouzbib werd gevoeld.

De 0-2 kwam in de 28e minuut tot stand na een corner. Van dichtbij werd de bal in ons doel geschoten. Vier minuten later stond er al 0-3 op het scorebord. Een aanval van Hercules werd bekroond met een raak kopballetje.

Ons elftal kwam in de eerste helft zelf nauwelijks aan aanvallen toe. Af en toe was er sprake van een aardige opzet, maar het ontbrak eigenlijk aan durf en nauwkeurigheid.

Vriendenschaar haalde de rust bij deze 0-3 stand.

In de tweede helft leek ons elftal beter opgewassen tegen topklasser Hercules. Hoewel ook nu Hercules de betere ploeg was, speelde ons elftal resoluter, zeker in de verdediging. Maar dat duurde tot de 68e minuut. Hercules kreeg weer eens een corner te nemen. En voordat we de voor het doel gekomen bal konden wegwerken, lag ie er al in. Aanvankelijk leek de bal nog weggewerkt te kunnen worden, maar de bal had de doellijn al gepasseerd. De tweede inzet van Hercules was ook raak, maar de scheidsrechter had toen al bij de eerste doelpoging gezien dat de bal over de lijn was gegaan.

Vriendenschaar gaf ook hierna behoorlijk partij, maar kon toch niet voorkomen dat Hercules in de 75e en 87e minuut met snelle aanvallen naar 0-6 uitliep. In de tussentijd had ons elftal uit een vrije schop en een paar corners kansen geschapen, maar dan zijn het nog geen doelpunten.

Hercules gaf in deze verder sportief verlopen wedstrijd les in effectiviteit. Ons elftal is uitgebekerd en kan zich nu helemaal gaan richten op de tot nu toe succesvol verlopen competitie.

Vermeldenswaard is nog dat twee tachtigjarige Herculessupporters aanwezig waren, de gebroeders Bob en Max Haagman. Ze zijn enigszins te beschouwen als mascottes van de Utrechtse ploeg. Maar ze realiseren zich terdege dat ze de laatste der Mohikanen genoemd mogen worden. In ieder geval vroegen ze of we de groeten wilden overbrengen aan Joop van Beuzekom die ze in de jaren zeventig herhaalde malen bij Vriendenschaar hadden ontmoet. Hercules ging toentertijd met knikkende knieen naar Vriendenschaar, dat toen nog ;aan de spoorlijn' voetbalde.

De tijden zijn veranderd. Hercules is nu topklasser en het eerste elftal telt nog slechts een paar echte Herculanen. De overige spelers zijn 'gehaald' zoals dat tegenwoordig heet.

.Behalve ons eerste elftal hadden meer Vriendenschaarteams een bekerwedstrijd op het programma: