Harry Buur (schot)

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

7 februari 2010 14:00

Mahabali, N.

Vriendenschaar heeft met 3-3 gelijk speeld tegen Quick 1890 uit Amersfoort. Jammer genoeg kon ons elftal een in de eindfase verkregen 2-3 voorsprong niet vasthouden. Volgens onze verslaggever ter plaatse was Ilias el Karachi 'Man of the Match'.

Ons eerste elftal was kennelijk nog niet uit de winterslaap ontwaakt, want binnen enkele seconden na de aftrap had Quick al met 1-0 de leiding genomen. Vriendenschaar won de toss en Quick mocht aftrappen. En zonder dat een van onze spelers aan de bal kwam, leidde Quick een aanval in die meteen resulteerde in een doelpunt (1-0). Er was op dat moment precies 10 seconden gespeeld.

Ons elftal was hierna direct wakker en herpakte zich en schiep zich een aantal kansen . Belangrijkste moment: Freek Vermeulen schoot na een mooi opgezette aanval over rechts rakelings naast. Dat gebeurde in de zeventiende minuut.

In de 23e minuut kwam na een schitterende aanval, opgezet na een schitterende solo van Ilias el Karicha de gelijkmaker tot stand. Met een fraaie steekpass belandde de bal in de voeten van Bas van Overbeek die met een keurige schuiver de keeper van Quick kansloos liet, 1-1,

Vervolgens moest Vriendenschaar weer oppassen, want Quick trapte opnieuw af. Er volgde direct een schot vanaf de aftrap waarbij Vincent Rinck de bal nauwelijk tot corner kon verwerken. De corner leverde gfelukkig niks op.

In de dertigste minuut zette Quick door het centrum een aanval op die zonder gevaar leek. Helaas werd deze aanval niet helemaal op zijn waarde getaxeerd waardoor de spits van Quick, weliswaar zwaar gehinderd op doel kon schieten. Vincent stopt de bal maar kreeg hem niet klemvast waarna Quick de bal toch in het doel kon schieten: 2-1.

Hierna kregen beide ploegen nog een aantal mogelijkheden verandering in de stand aan te brengen maar in de score kwam geen wijziging meer. De rust ging in met de verkregen 2-1 stand.

Vijf minuten na rust kwam Vriendenschaar opnieuw langszij. Ilias el Karachi onderschepte een aanval van Quick, begon direct aan een aanval en speelde vervolgens Harry Buur de bal in de voeten. Die kapte bekwaam zijn tegenstander uit en schoot op doel. De keeper van Quick kreeg de bal niet klemvast en Freek Vermeulen was attent. Hij pikte de bal op en schoot de 2-2 binnen.

Hierna begon Vriendenschaar zich te ontwikkelen tot de bovenliggende ploeg.
In de 34e minuut was Harry Buur heel dicht bij een doelpunt toen hij na weer een schitterende pass van Ilias de bal ineens aannam en in één beweging rakelings net naast schoot.

Echter vier minuten later kreeg Harry Buur toch zijn zin. En weer was het Ilias die aan de basis stond van een aanval. Hij speelde Harry Buur met de nodige precisie aan, waardoor de laatste met een fraai doelpunt kon scoren.

Helaas kon ons elftal de voorsprong niet vasthouden. Een onachtzaamheid in onze verdediging was er de oorzaak van dat Quick in 40e minuut de bal buiten bereik van Vincent in het doel kon werken.
Twee m inuten later kreeg Quick zelfs de kans op 4-3 toen Tiemen van der Heiden, die enkele minuten daarvoor Jasper Pin had vervangen, een overtreding maakte en Quick een vrije schop mocht nemen. Het leverde gelukkig geen doelpunt op maar Vriendenschaar moest de laatste minuten wel met 10 man verder omdat Tiemen door deze overtreding met rood het veld moest verlaten. Gelukkig leverde de vrije trap vanaf de rans 16-meter geen doelpunt op.

De scheidsrechter liet nog een paar minuten in blessuretijd doorspelen, maar in de 3-3 stand kwam daarna geen wijziging meer.