Lopik 1

Mannen, 1, Groep 1 54

24 oktober 2015 17:00

Snoek, P.

Ons eerste elftal heeft in deze bekerronde een duidelijke 4-1 zege op vierdeklasser Lopik geboekt. Maar de zege kwam toch minder gemakkelijk tot stand dan de uitslag doen vermoeden. De uitstekende keeper van Lopik hield ons elftal van een aantal doelpunten af. En wellicht was er toch sprake van enige onderschatting van Lopik.

In het elftal van Vriendenschaar ontbraken Abid el Idrissi en Samad Ramdani wegens een schorsing. Bij de eerstvolgende competitie zijn ze weer beschikbaar. Tibor Veldhuizen keerde na een aantal weken blessureleed weer terug in de basis.

Lopik toonde zich een goede tegenstander in dit treffen. Uiteraard had de ploeg als underdog niet veel te verliezen. En heel lang bleef Lopik in dit duel in de race. Pas ver in de tweede helft capituleerde de ploeg, maar werd toen helemaal overlopen. De uitslag had toen nog veel hoger uitgevallen kunnen zijn, maar dat zou niet helemaal 'fair' meer geweest zijn.

De voorhoedes van beide teams kwamen in de eesrte helft maar moeizaam op schot. Het duurde tot de achttiende minuut voordat ons elftal het eerste fatsoenlijke schot loste. Maurice Sporkslede schoot de bal behoorlijk hoog over de lat van Lopik. Bij Lopik noteerden we het eerste kansrijke schot in de zevenendertigste minuut. Ook bij deze aanval ging de bal over.

Inmiddels was Maurice Sporkslede geblesseerrd uitgevallen. Voor hem kwam Boaz Souhuwat in het veld. We noteerden de achtentwintigste minuut.

Aan het slot van de eerste helft waren de meeste kansen voor ons elftal. In de zevenendertigste minuut schoot Joshua over het Lopikdoel. Drie minuten later schoot Farid Bouzbib hard op het doel van Lopik, maar de keeper van Lopik redde fraai op deze inzet. Weer een minuut later was Lopik toch aan zet met een gevaarlijke aanval. Het schot ging net naast.

Het zag ernaar uit dat de rust met 0-0 gehaald zou worden. Lopik kreeg in de vijfenveertigste minuut nog een vije schop te nemen. De bal ging over de Vriendenschaarmuur, maar ook rakelings over het doel van Vriendenschaar. De laatste slag was echter voor Vriendenschaar met een prachtige aanval. Michael Soerpnel speelde de bal naar de rechterzijkant, waar Redouan ben Moghyt de bal ontving. Die zette gelijk met grote precisie voor. De bal belandde bij Wesley Hazenberg, die met een geplaatste kopbal de keeper van Lopik kansloos liet.

Na rust leek het erop dat Vriendenschaar de wedstrijd onder controle had. Wesley schoot in de vijftigste minuut rakelings over. Maar plotseling was er in de drieenvijftigste minuut een messchepre aanval van Lopik warbij de bal met een fraaie boog over Rody Honing in ons doel belandde: 1-1.

Lang zou Lopik van deze gelijkmaker niet kunnen genieten. In de achtenvijftigste minuut werd Joshua scherp aangespeeld. In volle vaart snelde hij door de achterste linie van Lopik heen om vervolgens de keeper van Lopik kansloos te laten (2-1).

Joshua is door de achterste linie van Lopik gebroken en gaat de 2-1 scoren.

De stand bleef hierna vrij lang ongewijzigd, waardoor je het onrustige gevoel had dat Lopik toch nog voor een verrassend onaangename gelijkmaker zou kunnen zorgen, al was het maar een toevalstreffer.

In de zestigste minuurt mocht ons elftal twee corners achter elkaar nemen. Na de tweede corner stonden diverse Vriendenschaarspelers al vrij. Maar de pass die afgegeven werd, was onzuiver, zodat Lopik kon opruimen. Vijf minuten later weer twee corners achterelkaar, maar ook nu weer geen doelpunt.

Een kwartier voor tijd leek de beslissing te gaan vallen. Joshua was flink onderuit gehaald binnen de zestien meter. Een uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen. Joshu nam de corner net niet hard en zuiver genoeg, waardoor de Lopikkepeer met een uitstekende reflex de bal tegen kon houden. Dezelfde keeper hield een paar minuten later ook een goed genomen vrije schop uit zijn doel. In de tachtigste minuut ging een schot rakelings over het Lopik doel. Het was duidelijk te zien dat Lopik op zijn tandvlees liep.

In de tweeentachtigste  minuut ging Boaz goed over de flank door en zijn voorzet was dusdanig geplaatst dat Joshua zich kon revancheren voor de gemiste penalty. De keeper van Lopik was kansloos op de van dichtbij ingeschoten bal.

De wedstrijd was nu gespeeld. De uitslag kreeg echter nog een beter aanzien toen Boaz de bal prima aangespeeld kreeg van Illias Dahri. Het schot van Boaz was hard en onhoudbaar: 4-1.
De uitslag was wel mooi zo, al kreeg onder meer Joshua nog een prima kans om de stand verder op te hogen. Het bleef bij 4-1.

De sportief verlopen wedstrijd werd goed geleid door de scheidsrechter.

Hierna konden spelers en leiding van het elftal zich 'onder de mensen' in de kantine begeven voor een gezellige avond ter viering van het vorige zondag behaalde periodekampioenschap.